Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Ja kupiłem RDR na premierę za 170 PLN i powiem, że ani trochę żałuję tych 170 PLN. Gra przede wszystkim dla fanów westernu, mnóstwo smaczków, ciekawe stranger missions, klimat pustkowi, czy dzikiego Meksyku. Dużo klimatycznych zapychaczy - gra w karty/kości, pojedynki, odzyskiwanie sejfu, polowania na zwierzęta dla sportu (i pozbywanie USA fauny), czytanie gazet, szukanie skarbów. Do tego wszystko okraszone pewnym prześmiewczym spojrzeniem na Amerykę.

Na osobną wzmiankę zasługuje muzyka - arcydzieło, które zmieniało się bardzo dynamicznie w zależności od naszych czynów czy sytuacji, i była bardzo w tym aspekcie rozbudowana. Było to praktycznie konstruowanie muzyki sytuacyjnej - do ciągłego utworu mogły dochodzić jakieś dodatkowe instrumenty, które jednocześnie pasowały do całości (np. przybywasz pod obóz bandytów -> trąbka i kastaniety, zbierasz plakat z jakimś bandytą -> bębny, ect.).

Dla mnie to była gra, która oparła się też mainstreamowi i ukazała świat w sposób specyficzny, który mógł zniechęcać osoby które nie lubią westernów. Wszelkie mainstreamowe motywy były tam ograniczone i czuć było, że nie gra się w kolejnego "rozjadę se przechodniów."

Ps. Z motywów które mnie akurat poruszyły, to:

Jak wjechałem do Meksyku, to natknąłem się na egzekucję polową armii wykonywanej na rebeliantach, m. in. młodej kobiety i jej syna, i ogólnie lepiej było nie zadzierać z armią, tylko by uniknąć bycia bandytą w Meksyku, należało spokojnie sytuację olać i jechać dalej...

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Też czekam na chociaż jeden warty ogrania tytuł na xdno, bo zapowiada się, ze to będzie pierwsza konsola microsyfu, której nie kupie. Wiązalem nadzieję z H5, ale po tym guwnie, które pokazali na e3 już wiem, ze zagranie w ta grę będzie jak powrót do 2005 roku, nie tylko pod względem oprawy.

Tak w ogóle, to jakiś insajder daje nadzieję, ze w przyszłości microsyf pokaże tytuł, który technicznie trzyma poziom Horizon czy DriveCluba, poprzez grzeczność o U4 nie wspomnę, czy cała generacja "mogli się wstrzymać z pokazem".

Edytowane przez YETI

Opublikowano

No bo jest lamusie xD

Opublikowano

Trochę racji masz, Mejm. Mnie misje trochę nudziły, myślę, że za dużo tam było strzelania, ale jazda koniem i zwiedzanie świata to banderas.

A to zwalnianie czasu, o którym wspominał Majin, to straszna beka. Po co oni to dodali, nie mam pojęcia. Pamiętam moje rozczarowanie, gdy polowałem na niedźwiedzia, a okazało się, że wystarczy włączyć bullet time i zayebać dwa hedszoty. Tak, wiem, że mogłem tego nie włączać, no ale wiadomo jak to z tym jest.

bo na PS3 w 15fps normalnie się nie da celować :reggie:

Opublikowano

No bo jest lamusie xD

Cale Console Wars w 4 slowach i jednej emotce ;(
Opublikowano

W ogóle przejść RDR i pisać, że mu żaden moment nie zapadł w pamięć to trzeba być chyba wypranym z emocji:

- wjazd do meksyku

- misja z zaganianiem bydła i zbliżająca się burza

- rozmowa z Dutchem

- kilka misji przed końcem gry i sama końcówka

- wszelkie wschody/zachody słońca

- spotkanie Marstona z rodziną

To tak na szybko z głowy, gry nie odpalałem od ogrania po premierze, a i tak sporo z niej pamiętam. Chyba sobie odświeżę :banderas:

ja dodam jeszcze to 

sethbriars_hd.jpg

RDR gra generacji obok GTA V 

Opublikowano

:fsg:

Opublikowano

:dynia:

Opublikowano

Seth jedyna ciekawa postac, jaka spotyka nijaki Marston. Liczylem ze po spotkaniu z nim gra sie rozkreci, niestety przeliczylem sie

Opublikowano

RDR po 10h przestałam grać z nudów i miałkości wersji na podkonsole soni

Opublikowano

Dobrze, że poszła dyskusja o RDR, bo ujawniło się wielu nowych januszy, którymi można gardzić. :obama:

Opublikowano

Ostatnio prawie mi sie zal zrobilo Maciomaniaka bo jada po nim tymi jego gifami i youtubem, ale chlopak zamienil sie w jakiegos klona Yetiego i tylko gada w kolko o ps4 cos tam, wiec spoko jest

Opublikowano

RDR czyli kompilacja klisz filmowych, podana w typowej dla Rockstar pseudoprzesmiewczej konwenxji Zdecydowanie jedna z najbardziej przehypownych gier generacji ( obok Uncharted 2 i The Last of Us)

Opublikowano

"We have a very significant market leadership," he told VG247. "Well, we have market leadership in every country in Europe, and have very significant market leadership in continental Europe. Extremely significant. I don't think market share's any less than 70 per cent, and frequently greater than 90 per cent in continental Europe."

90 procentów grubo

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

RDR czyli kompilacja klisz filmowych, podana w typowej dla Rockstar pseudoprzesmiewczej konwenxji Zdecydowanie jedna z najbardziej przehypownych gier generacji ( obok Uncharted 2 i The Last of Us)

Podaj swoje top czy kolezko, chce poznac twoja perspektywe :taknieco:

Opublikowano

RDR bylo pierwsza gra gdzie nadzialem sie na okropny spoiler w internecie. Drugi przypadek, juz nieporownywalnie mniejszej wagi, ale rowniez bardzo bolesny to Yeti i jego pyierdolone zyrafy w sygnaturze

Opublikowano

No za ten spoiler yeti nic nie dostal ale za spoiler z komiksu sprzed 40 lat to od razu warn. xd

Opublikowano

Podaj swoje top czy kolezko, chce poznac twoja perspektywe :taknieco:

On lubi halo 

Vjo0zxE.gif

Opublikowano

2015 rok a ci dalej łykają prowo z chu,jowością RDR i na siłę próbują szkalować ten tytuł, beka z was

Opublikowano

Halo najbardziej przehypeowana gra wszechczasow, zielony motocyklista strzelajacy zelkami do krasnoludkow? (pipi)a, w jakim umysle to sie urodzilo? Najwieksza beka z debili, ktorzy nazywaja "to" "dobrym designem"xD

"Nie no stary, to jest stylizacja na filmy science fiction lat 60tych, krecone w pld kalifornii, trzeba szanowac" xD

Halo to prapoczatek gejozy w USA, wczoraj Halo, dzisiaj zwiazki homoseksualne, jutro?

Opublikowano

Ostatnio prawie mi sie zal zrobilo Maciomaniaka bo jada po nim tymi jego gifami i youtubem, ale chlopak zamienil sie w jakiegos klona Yetiego i tylko gada w kolko o ps4 cos tam, wiec spoko jest

Napisałem jednego posta o PS4 ;) 

Generalnie do wychwalania tej konsoli mi bardzo daleko, wolę cieszyć się zabawą, niż próbować wojować w CW.

Opublikowano

Macio od zawsze jara sie tym co wygeneruje w jego mniemaniu najlepsza grafike, dlatego pierw fascynacja ps4, potem xone bo byly zlote obietnice ukrytej mocy z chmury, kinecta i dx12, nastepnie pc bo jak zlozy zderzacz hydronow to bedzie miec fotoreal - mijaly miesiace, minelo przede wszystkm e3 i uswiadomil sobie, ze ukryta moc xone to chłyt malketingowy, na zderzaczu co najwyzej to odpali emu starych konsolach, a najladniejsze co przynioslo e3 to horizon i u4 dlatego wrocil chwilowo pod niebieska bandere

jakby teraz nintendo zapowiedzialo nx i okazalo sie ze moca przewyzsza xone/ps4 to pewnie zaraz by sadzil teksty, ze nintendo ostatnia ostaja prawdziwego gejmingu, a w awka by sie dal tego karla wlocha z wasem z czerwona czapka

ludziska cieszcie sie, ze od paru miesiacy wreszcie jest dobry okres growy za sprawa multiplatform, pod koniec roku dodatkowo boty dostana swietna kupke flagowych marek m$ i suma sumarum 2015 bedzie dla graczy rokiem dobrym niezaleznie od bandery, chyba jedynie nintendzboki w 2015 oberwa najbardziej bo okret wiiu po prostu tonie, e3 to juz byla biala flaga dla tej konsoli i high5 z vita, jeszcze jakies ostatki dostana ale od 2016 to juz bedzie nerowowe obgryzanie paznokci co to z nowa konsola wymysla te skosne ludziki

pozdrawiam, do nastepnego, bez odbioru ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.