Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Nie?

xd

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 982 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Nie? NO TO NIE-E.

A tak serio to nie wiem, gdzies chyba czytalem o tym, a moze mi sie snilo ze Sory postanowilo sie poprawic? xD

Opublikowano

Przecież ja opisywałem tu albo na innym forum sytuacje kumpla, który czekał ponad miecha na konsole, a jak mu ps4 wróciło to nie dość, że z innym numerem seryjnym to jeszcze w bonusie całe porysowane;

Serwis Sony taki dobry (pipi)a...

Opublikowano

Od stycznia tego roku Sony zakończyło współpracę z Promem i wszystkie naprawy serwisowe objęte gwarancją lub odpłatne pogwarancyjne odbywają się we Francji.

Wygląda to tak: 

- konsola jedzie do Wawy

- z Wawy do Kątów Wrocławskich

- stamtąd do Francji

a dalej to chuy wie

Opublikowano

widzę że sporo się poyebało z tym serwisem. no cóż ja szanuję markę i poza jednym problemem z dual shockiem nigdy nie musiałem jeszcze korzystać z ich usług.*

w 1999 od psxa.* 

Opublikowano

MS strasznie dbał o użytkowników xbox 360 wszystko dało sie z nimi załatwić i nawet gratisy dorzucali jak była jakas dłuższa zwłoka

No ale tak nobody wie lepiej bo ta sytuacje szeroko opisywali czytelnicy gazetki xD

Ps pamietam jak kupiłem ps3 320gb slim i po 3 dniach padł napęd, a xbox śmigał jak złoto

Opublikowano

Tak czy tak byly odsylane do francji.

Opublikowano

no ale co oni na to, w sensie sony? czemu to tyle trwa?

Opublikowano

Zapominasz, że BD to nie był jedyny problem PS3 bo po 2 latach konsole masowo padały na YLOD. Na forumku kilkadziesiąt os. rocznie zgłaszało padnięte PS3 z powodu jednej lub drugiej usterki. Różnica tylko polegała na tym, że większość już się nie łapała na tragicznie krótką gwarancję Sony i w jedynym wyjściem był zakup nowej konsoli. 

ile w tym samym czasie zgłaszano problemów z RRD? bo chyba nie chcesz powiedzieć że skala YLOD byłą choćby zbliżona? tym bardziej kiedy to doniesienia w necie w prasie zdominowane były przez problem MS. fajnie że korpo zdecydowało się stanąć na głowie by zmienić stosunek klientów do ich maszynki. szkoda że do szkód z tytułu uszkadzanych płyt nikt nie poczuł się winnym. ziomkowi któremu wpadła w rękę używana 360-tka rysujaca krążki zostało tylko opchnięcie jej za grosze. 

Z tego co pamiętam to na forumku tyle samo osób zgłaszało problemy z PS3 i X360. Ktoś nawet kiedyś zliczył zgłoszenie z obu tematów z 2 lat i wychodziło po 60-70 padniętych PS3 i tyle samo X360  :reggie:

A odpowiedź na to dlaczego medialny szum skupił się tylko na MS jest banalna - RROD związany był bezpośrednio z jakąś wadą technologiczną powodującą przegrzanie, więc zdecydowana większość konsol dotkniętych usterką psuła się bardzo szybko i w okresie gwarancji, więc nabywcy uderzali masowo do MS, który musiał szybko zareagować na bardzo dużą skalę. W przypadku PS3 BD i YLOD ujawniały się w większości w okresie od roku do 2 lata po zakupie, czyli w przeważającej większości już po upływie standardowej gwarancji, więc nabywcy nie mieli już żadnych roszczeń wobec Sony.

Jeden serwis na cały kontynent, a konsole schodzą jak ciepłe bułeczki, więc roboty mają ... dużo ;) Cięcie kosztów, te sprawy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

" Mogą to być sytuacje niezależne od nas np. strajki firm kurierskich"

:facepalmz:

Sklep organizuje naprawę. W piątek zadzwonili do Sony i mieli przysłać mail, wysłali automatyczny komunikat, że zlecenie realizowane jest zgodnie z kolejnością zgłoszeń i informacja dotrze niebawem.

Minął kur;va prawie tydzień a ja dalej guvno wiem.

Opublikowano

no ale to jakiś powód obsuwy z 3 tygodni muszą podać, pamiętam jak w ultimie pracowałem i był popularny singstar, nagle byłą zapaść, w sony nie było towaru, pytani o powód to podali że fabryka w chinach zaniechałą produkcji bo sie podtopiła bo w regionie byłą powódź xdd

Opublikowano

No ale tak nobody wie lepiej bo ta sytuacje szeroko opisywali czytelnicy gazetki xD

kłamali c'nie? 

stylowe rysy w kształcie okręgów na krążku Ninja Gaiden mój znajomy pewnie też zrobił sam? :kaz:

Z tego co pamiętam to na forumku tyle samo osób zgłaszało problemy z PS3 i X360. Ktoś nawet kiedyś zliczył zgłoszenie z obu tematów z 2 lat i wychodziło po 60-70 padniętych PS3 i tyle samo X360  :reggie:

A odpowiedź na to dlaczego medialny szum skupił się tylko na MS jest banalna - RROD związany był bezpośrednio z jakąś wadą technologiczną powodującą przegrzanie, więc zdecydowana większość konsol dotkniętych usterką psuła się bardzo szybko i w okresie gwarancji, więc nabywcy uderzali masowo do MS, który musiał szybko zareagować na bardzo dużą skalę. W przypadku PS3 BD i YLOD ujawniały się w większości w okresie od roku do 2 lata po zakupie, czyli w przeważającej większości już po upływie standardowej gwarancji, więc nabywcy nie mieli już żadnych roszczeń wobec Sony.

wierzę na słowo. dane z forumka wyznacznikiem skali problemów milionów. :reggie:

Opublikowano

szanuję i nie mogę bez niego żyć.

Opublikowano

A Ty myślałeś, że podam Ci wewnętrzne dane Sony i MS? XD

Sam piszesz o gazetce PSX jako niby wyrocznię, że MS nic nie robił w kwestii płyt - w co ciężko uwierzyć biorąc pod uwagę, że do naprawianych konsol MS potrafił dorzucać gratisowe gry czy nawet pady. Bardziej jestem skłonny uwierzyć w to co pisał Velius, że większość z tych krzykaczy nawet się nie pofatygowała żeby się z MS skontaktować.

Zresztą rysowane płyty to był margines. Siedziałem na stałe w tematach awaryjności konsol i z tymi rysowanymi płytami to było jak z wielką stopą, wielu pisało, że ktoś widział, ale na forum ze świecą było szukać kogoś kto faktycznie miał taki problem.

Opublikowano

gazetę podałem jako przykład reakcji serwisu na zgłoszenia problemu rysowania, na zarzut Veliusa o zmyślanie. nie był to żaden ogólnoświatowy, jedyny słuszny wyznacznik. 

Siedziałem na stałe w tematach awaryjności konsol i z tymi rysowanymi płytami to było jak z wielką stopą, wielu pisało, że ktoś widział, ale na forum ze świecą było szukać kogoś kto faktycznie miał taki problem.

Microsoft stanie przed sądem za porysowane płyty Xbox 360

http://www.centrumxp.pl/Sprzet/2654,Microsoft-stanie-przed-sadem-za-porysowane-plyty-Xbox-360.aspx

scratch disc drive thomson xbox 360 - 203 000 342 000 wyników w google

:hi:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

scratch disc drive ps3

Około 361 000 wyników (0,36 s)

:problem:

Opublikowano

centrumxp 

Jackie-Chan-WTF.jpg

Opublikowano

scratch disc drive ps3

Około 361 000 wyników (0,36 s)

:problem:

ogólny wynik (zapewne z wielu lat) z problemu zarysowań vs konkretny n.t. zyebanego napędu thomsona  :xboss:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Już nie tłumacz. Sam się rozjechałeś walcem w momencie powoływania jako argument liczby wyników gugl XD

Opublikowano

A czy z tym rysowaniem plyt w X360 to nie bylo czasem tak, ze rysowała pod warunkiem, ze się ją postawilo kiedy była włączona z płytą w środku, co nawet w instrukcji było opisane?. Tak w ogóle X360 to była mega udana konsola, esencja gamingu, za(pipi)isty online, w cholere gier, 8 lat(!) na rynku... Trzeba mieć coś nie tak z głową, żeby wylewać na nią pomyje.

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

A czy z tym rysowaniem plyt w X360 to nie bylo czasem tak, ze rysowała pod warunkiem, ze się ją postawilo kiedy była włączona z płytą w środku, co nawet w instrukcji było opisane?.

To już zupełnie inna historia. Takich asów to było pewnie z 10x więcej niż tych faktycznie zepsutych napędów. I tak najlepsi byli redaktorzy z IGN co robili testy, pierwszej rewizji X360 kręcą konsolą gdy gra była w napędzie.

Opublikowano

Dokladnie o tym mówię. Pamiętam dobrze wzmiankę o tym w instrukcji ze tak robić nie należy. Ale instrukcji nikt nie czyta, a później żale.

Opublikowano

Już nie tłumacz. Sam się rozjechałeś walcem w momencie powoływania jako argument liczby wyników gugl XD

xD tak jak ty z z tym REMAKE? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.