Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Ta akcja Dona z rimejkiem była zbyt śmieszna.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 982 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Tak jak klapki co gry na oczy nie widziały, ale mają najwięcej do powiedzenia co jak wygląda.

Opublikowano

Nie no z remake to pojechałes don

Opublikowano

Nie no z remake to pojechałes don

Odpal na X360 Girsa. Kup Xone, odpal reedycję. Wtedy pogadamy. 

Oczywiście klapki czepiają się jakiejś tekstury na pojedynczej mapie w Girsie, ale jak w Ratchecie na PS4 orżnięto połowę FPS, to rimejk pełną gębą :sorcerer:  

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tak jak klapki co gry na oczy nie widziały, ale mają najwięcej do powiedzenia co jak wygląda.

maxresdefault.jpg

cm_12_03.jpg

PQcodSY.jpg

8cRog7L.jpg

Opublikowano

Nobody tendencyjnie jak na nieogara przystało. Oczywiście nawet się nie zająknie o wszystkich pozostałych mapach z bety girsa gdzie różnice są jak między dniem a nocą.

Opublikowano

don tendenyjnie jak na nieogara przystało nie załapuje że remake to stworzenie od podstaw, a nie doszlifowanie dysponując gotowym już szkieletem 

- jakoś twórcy Ratcheta pomimo zmniejszenia fps ogarniają że do REMAKE potrzebne jest zrobienie wszystkiego od podstaw,

- twórcy TR Anniversary wiedzą,

- Capcom z RE1 na GC,

tylko jeden Don nie ogarnia że dopakowany graficznie HL2, GTA V Remastered, Metro Redux, czy w końcu Gyrosy to wciąż NIE JEST REMAKE :reggie:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

don tendenyjnie jak na nieogara przystało nie załapuje że remake to stworzenie od podstaw, a nie doszlifowanie dysponując gotowym już szkieletem 

XD Na jakiej planecie. Czyli Halo 2 na Xone to nie remake bo nie zrobiono od 0 c'nie?

Masz tu proste porównania niektórych map z bety i przestań się już wysilać na tworzenie własnych teorii:

a04z8.png

o0q5w0.png

Nie no, trochę "doszlifowali". Właściwie to samo, nie ma smoków i skrzatów.

Chyba do ciebie nie dociera, że remake może być jednocześnie wierny oryginałowi.

Opublikowano

tak. Halo 2 to REMAKE, a H1,3 i 4 to remastery. dziżas ja prdl. ile osób ma ci to jeszcze wytłumaczyć xD

Masz tu proste porównania niektórych fragmentów GTA V Remastered moda do HL2 i przestań się już wysilać na tworzenie własnych teorii:

34223_mXZTf9toVJ_jpeg_6.jpeg

GTA-V-graphics-comparison4.jpg

Opublikowano

tak. Halo 2 to REMAKE, a H1,3 i 4 to remastery. dziżas ja prdl. ile osób ma ci to jeszcze wytłumaczyć xD

Co za łeb, przed chwilą napisałeś, że remake nie może być zrobiony na gotowym szkielecie - HELOŁ, Halo 2 na Xone jest zrobione w całości na oryginalnej grze z pierwszego Xboksa, 1 do 1.

Jak sam więc napisałeś, nie jest to remake :) Sam się już gubisz w swoich wymysłach.

Opublikowano

to logiką Dona jest REMAKE, podobnie jak GTA V na pc, czaisz typie?

nazywa się fake factory cinematic mod 12. jest na steam

Opublikowano

Ładnie nobody unikasz odpowiedzi na jakiekolwiek pytania :)

Powiedz, to remake może być robiony na gotowym szkielecie cz nie? 

Bo:

remake to stworzenie od podstaw, a nie doszlifowanie dysponując gotowym już szkieletem 

Przeczy temu:

tak. Halo 2 to REMAKE

Opublikowano

Co za łeb, przed chwilą napisałeś, że remake nie może być zrobiony na gotowym szkielecie - HELOŁ, Halo 2 na Xone jest zrobione w całości na oryginalnej grze z pierwszego Xboksa, 1 do 1.

"Graficznie Halo 2 zostało opracowane niemal od podstaw - autorzy stworzyli nowe modele postaci, wprowadzili tekstury w wysokiej rozdzielczości, a także dodali sporo nowych obiektów i szczegółów. Ponadto nagrano na nowo ścieżkę dźwiękową (z udziałem orkiestry symfonicznej) oraz odgłosy, chociażby wydawane przez poszczególne rodzaje broni. Przygotowano także zupełnie nowe, fenomenalne przerywniki filmowe."

Jak sam więc napisałeś, nie jest to remake  :) Sam się już gubisz w swoich wymysłach.

no ja nie wiem jak tworzenie nowych modeli postaci, czy nagrywanie od nowa audio można nazwać zwykłym remasterem :oh_you:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ale to pasuje dokładnie do Girsa na Xone: nowe modele - są, nowe obiekty - są, całkowicie nowy system oświetlenia itd.

Dalej się Ciebie pytam - czy remake może być budowany na gotowym szkielecie? Halo 2 jest zbudowane 1:1 na szkielecie gry z Xboksa, ten sam engine fizyki, AI itd. nawet w locie się można przełączyć pomiędzy starą wersją a nową.

Oczywiście jak pisałeś swoje wypociny to nie miałeś o tym pojęcia :)

Tak to jest jak klapers pisze coś o grach na klocka. Teraz będzie mi wmawiał, że Halo 2 zostało na Xone napisane od nowa XD

Opublikowano

Ale to pasuje dokładnie do Girsa na Xone: nowe modele - są, nowe obiekty - są, całkowicie nowy system oświetlenia itd.

Dalej się Ciebie pytam - czy remake może być budowany na gotowym szkielecie? Halo 2 jest zbudowane 1:1 na szkielecie gry z Xboksa, nawet w locie się można przełączyć pomiędzy starą wersją a nową.

Oczywiście jak pisałeś swoje wypociny to nie miałeś o tym pojęcia :)

tylko że to nie jest ten sam silnik. devi połączyli stary z nowszym, stworzonym na 360-tkę  :niedobrze:

Halo: Combat Evolved Anniversary [XBOX 360]

"Oprawa graficzna została przystosowana do najnowszych standardów. Poszczególne lokacje stworzono na podstawie swoich klasycznych odpowiedników, ale dzięki zastosowaniu nowoczesnego silnika wykorzystanego w Halo: Reach, całość wygląda o wiele lepiej i bardziej sugestywnie. Kampanię możemy przejść razem ze znajomym przez Xbox Live."

Źródło: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=16799

Więc o czym my tu mówimy?

Opublikowano

Już pomijam to, że pisząc o Halo 2 wklejasz tekst o Halo CE z X360...

To może być remake robiony na szkielecie starej gry czy nie? Każdy kto ma Halo: MCC wie, że Halo 2 jest robione na bazie "szkielecie" z Xboksa bo to widać, gra jest wierna całkowicie oryginałowi, są przeniesione w całości silnik fizyki, AI, nawet glitche itd.

Dlatego pytam się jak to się ma do Twoich sprzecznych twierdzeń?

Opublikowano

no pomijasz, bo zarówno H1 jak i H2 korzystają z nowego silnika. ja wiem że przykład H1&2 to już jest rocket science dla ciebie, ale w przypadku obu odsłon devi zdecydowali się na dowolne przeskakiwanie z remastera (silnik z pierwszego xboxa) na remake (silnik stworzony na nowej generacji). mimo wszystko gra nazywana jest tym drugim terminem ze względu na NOWY SILNIK.

Opublikowano

Nie masz chyba pojęcia co oznacza remake Don, taki na przykład Ojciec Chrzestny w 1080p z dts i generalnie polepszonym obrazem to nadal ten sam film tylko zremasterowany, remake to jakby wziąć oryginalne story i je przerobić do czasów współczesnych. RE to remake a girsy to remaster z podcignietymi wizualami, to samo jak np metro redux

O to tak jak ty o Bloodbornie czy Driveclubie

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Dobra nobody, nie będę Cię już dłużej miażdżył bo napisałeś tonę postów i cały czas nie chcesz odpowiedzieć na jedno proste pytanie co samo przez się potwierdza, że mam rację :)

O to tak jak ty o Bloodbornie czy Driveclubie

Nie zaczynaj znowu bo już Cię ostatnio skasowałem z tym BB. Wiem, trzeba przejść BB żeby wiedzieć, że to gra z gatunku "soulsowych"  :reggie:

Trzeba przejść Uncharted żeby wiedzieć, że jest cinematik, a jak ktoś nie grał w CoD'a, to nie może wiedzieć, że to FPS.

Opublikowano

Don czy ty w ogóle przeczytałeś mój powyższy post? gdyby H2 faktycznie powstał tylko i wyłącznie na starym silniku przyznałbym Ci rację, ale do jego powstania w stanie jaki widzisz wykorzystano zupełnie nowy:

Graficznie, Halo 2 Anniversary zostało całkowicie zremasterowane, z nowymi przerywnikami filmowymi od specjalistów z firmy Blur. Podobnie jak w Halo: Combat Evolved Anniversary Edition, możemy przełączać się pomiędzy oryginalną oprawą graficzną i nowym silnikiem, za pomocą jednego przycisku.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-06-12-halo-the-master-chief-collection-idealny-prezent-dla-fanow

Czy ty nie przeceniasz swojej inteligencji, kiedy wyraźnie ci mówię że za nazwanie H2 rimejkiem odpowiada wykraczajcy o całą generację nowy silnik?

Opublikowano

co tu się odpierdala :rotfl:

Opublikowano

Ja bym powiedział, że gearsy to dopakowany remaster bo co nieco zmienili a nie na odwal zrobione jak te kolekcje HD w poprzedniej generacji, ale remakiem tego nazwać nie można bo oprócz zmian graficznych nic się w tej grze nie zmieniło. Absurdem byłoby nazwać w takim razie każda taka grę remakiem, gta v ma sporo zmian w gameplayu tj. tryb fpp, na pc ma 60 fps, ale to nadal remaster

Don skasowales to tylko siebie pajacowaniem na temat gry oraz serii, której nigdy nawet nie tknales.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A w Gearach nie ma być przypadkiem jakiejś nowej zawartości w singlu? 

Opublikowano

Don skasowales to tylko siebie pajacowaniem ma temat gry oraz serii, której nigdy nawet nie tknales.

Miłośnikiem specjalnym nie jestem, ale powiedziałbym, że ~40h grindowania w Demon's Souls na PS3 to jednak jakieś "tknięcie" jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.