Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Tak, tej która była ekskluzywne dla wersji PC i którą stworzył chmielarz z kolegami całe 30 minut grania :rotfl:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 982,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Don niech ci bomby prawdy bantofla nie przysłonią faktu że udowodniłem ci twoje kłamstwo że H2 Anniversary powstał na starym silniku.  8)

@suteq 

SW New Hope  z 1997 też ma nowe sceny (np. występ Jabby) ale to wciąż remaster (ta akcja z Brumakiem jest chyba zresztą z wersji na pc)  :hi:

Opublikowano

Don skasowales to tylko siebie pajacowaniem ma temat gry oraz serii, której nigdy nawet nie tknales.

Miłośnikiem specjalnym nie jestem, ale powiedziałbym, że ~40h grindowania w Demon's Souls na PS3 t jednak jakieś "tknięcie" jest.

A skąd mam wiedzieć? W profilu na ps3 masz jedno trofeum oraz nie pamiętam, żebys kiedykolwiek się wypowiadał na temat Soulsów. Anyway już mówiłem porównania bloodborne i Soulsów to jak równać gta i rdr założenia te same ale gry jednak inne. Mnie świat Soulsów mniej przekonuje niż BB w którym zakochałem się od pierwszego trailera.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Don niech ci bomby prawdy bantofla nie przysłonią faktu że udowodniłem ci twoje kłamstwo że H2 Anniversary powstał na starym silniku.  8)

XD Nigdzie nie napisałem, że powstał na starym silniku graficznym :) Napisałem, że gra jest zrobiona w całości na bazie starej gry 1:1 i to jest prawda. Wiele razy twórcy mówili, że przenieśli w całości oprogramowanie/engine odpowiedzialne za AI, fizykę - w grze są nawet te same glitche co w oryginale, ale nie dziwię się, że nie zrozumiałeś, heh.

Opublikowano

Don skasowales to tylko siebie pajacowaniem ma temat gry oraz serii, której nigdy nawet nie tknales.

Miłośnikiem specjalnym nie jestem, ale powiedziałbym, że ~40h grindowania w Demon's Souls na PS3 t jednak jakieś "tknięcie" jest.

A skąd mam wiedzieć? W profilu na ps3 masz jedno trofeum oraz nie pamiętam, żebys kiedykolwiek się wypowiadał na temat Soulsów. Anyway już mówiłem porównania bloodborne i Soulsów to jak równać gta i rdr założenia te same ale gry jednak inne. Mnie świat Soulsów mniej przekonuje niż BB w którym zakochałem się od pierwszego trailera.

Jeżeli dobrze pamiętam to pisałeś jakiś czas temu, że chyba w pierwszego Girsa nie grałem, a wystarczyło w profil zajrzeć, no ale zasłaniaj się, że to moja wina, że napisałeś coś co do czego nie miałeś żadnej pewności :P Po prostu lubisz rzucać, że ktoś w coś grał czy nie grał nie wiedząc o tym nic.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czytam tak te posty i tego

https://www.youtube.com/watch?v=DRhm__Tt9XI

Tez nie wiem, ja w tym czasie sobie smacznie grałem na PC w gierki zamiast tracić czas na głupstwa :sir:

No ale takim to dobrze, czekajac na gry duzo czasu na forumek :pawel:

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Granie w gierki jest dla frajerów

Opublikowano

@Don

Ale co to znaczy że jest zrobiona w całości na bazie starego silnika, skoro stworzono ją na nowym, powstałym w VII generacji enginie?  :dafuq:

To znaczy że gdyby RE na GC był zrobiony na bazie starej gry 1:1 z możliwością przełączania między oboma (obama?) silnikami, to też byś się zgubił i dziwił że ludzie nazywają go REmake? xD

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No ale takim to dobrze, czekajac na gry duzo czasu na forumek :pawel:

Właśnie sobie kilka partyjek HS'a strzeliłem, wchodzę a tu 2 strony (pipi) wie o czym  :pawel:

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Fajne macie problemy :) A przecież oficjalna strona Xboxa twierdzi że:

The landmark original Gears of War returns, stunningly remastered and modernized for Xbox One.

Opublikowano
Ok Don ja odpuszczam, żeby nie było że ty, a ja gadam do siebie. :pawel:

don tendenyjnie jak na nieogara przystało nie załapuje że remake to stworzenie od podstaw, a nie doszlifowanie dysponując gotowym już szkieletem 

przyznaje że niedokładnie ująłem na czym rzecz polega nie uwzględniając nietypowego zastosowaniu dwóch silników w H1&2A, które znacznie odstają od rozw. w takich REmake, czy TR Anniversary. Puenta jednak pozostaje taka sama; bez nowego, wyraźnie silniejszego silnika o żadnych rimejkach nie ma mowy.

por. sobie tylko jeszcze raz jak dopakowano modem HL, czy zremasterowano GTA V, pomimo że nikt nie zmienił ich terminologii. peace.  :hi:

Opublikowano

Swoją drogą wchodzę na portal o 3DSie i widzę tam recenzje Rayosa - dostałem incepcji. 

Opublikowano

ya yebie, dwustronne pieprzenie o tym co jest remasterem a co remakiem xd

Opublikowano

<głośno beka>

Opublikowano

ya yebie, dwustronne pieprzenie o tym co jest remasterem a co remakiem xd

I tak nie doszli do porozumienia xD 

To jest niczym gra Greków z UE. 

Opublikowano

kolejna GOTY nerdo-spina, którą uratowałem zażegnałem nocną posuchę na forum :banderas:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

ale i tak nasza była lepsza :s159:

Opublikowano

@nobody - przyznaj po prostu, że H2A to ch nie rimejk i obok prawdziwych rimejków nie stało, to może don w końcu zamknie japę :pawel: Przecież Halo zdecydowanie bliżej do remastera niż Gearskom do rimejka...

Edytowane przez Lem

Opublikowano

@Lem

Nie przyznam, bo zwykłe wyguglowanie w obrazach halo 2 anniversary comparison pokazuje że jest dokładnie na odwrót :reggie:

0.jpg

maxresdefault.jpg

Gyrosy są ładnie odpicowane, ale o skoku generacyjnym jak właśnie w H2A, a nawet poziomie moda HL2 nie ma mowy. W przypadku krasnali z VI gen. wykorzystano engine z nowej, a dla nich nie. Przy takim Quantum Break po prostu widać że to wciąż zeszła gen. 

Opublikowano

mogę tak do końca zmiany przez najbliższe 3h bo w sumie z kim innym mam gadać o tej porze?  :smutas:  :lapka:  

Opublikowano

Też jestem w pracy i powiem tak:

Remake - dawna gra stworzona w oparciu o całkowicie nowy silnik graficzny

Remaster - podbite rozdziałki, dodanie płynności, ten sam silnik

Mam nadziej, że pomogłem. A te girsy to jednak remaster.

Opublikowano

Legendarne 1,15 miliarda $ strat i bonus dla szczęśliwców w postaci rysujących napędy tomphsona, za które serwis gwarancyjny nie chciał zwracać ani grosza z tytułu uszkodzonych płyt. Bateria Dual Shocka 4 na kolanach i z pełnymi ustami.  :obama:

w necie roiło się także od w(pipi)ionych użytkowników których xszroty chamsko rysowały płyty za dobre 250 zł i nikt z MS nie poczuwał się zadość uczynić te szkody. sama skala RRD do BR również nie ma porównania.  

Jaki ty przykry jesteś xD

Miałem X360, który rysował płyty. Oddałem konsolę do serwisu, wróciła chyba po półtora tygodnia, razem z kodem na 3 miesięcznego Golda. Niestety okazało się, że konsola nadal rysuje płyty. Zadzwoniłem, powiedziałem jakie gry mi konsola zarysowała (Crackdown i PGR3) i drugi raz odesłałem konsolę do serwisu. Konsola wróciła po 2 tygodniach razem z kolejnym 3 miesięcznym Godlem i 4 grami - Crackdown, PGR3, Kameo i Perfect Dark Zero. 

No ale nobody czytał w gazetce xDDDDD

Opublikowano

Przecież m$ poczuwał się tylko do gier, które sam wydawał. Zajechane Gearsy mi wymienili, ale Obliviona mieli w tyłku i zostałem z porysowaną płytą za dwie stówki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.