Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Na jakimś portalu czytałem jakiś tekst pokazujący, że nowa Lara jest lepszym Unchartedem niż samo Uncharted. :obama: 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

cieszyc sie ze slabej sprzedazy zayebistej gry i fapowac do slupkow sprzedazy chinskiego trojnoga - wy serio jestescie rakiem tej branzy a nie jakies sony czy ubi

Opublikowano

No, ale to przecież sami właściciele xboxa się przyczyniają do tego, że taka "za(pipi)ista" gra się sprzedaje w takich ilościach, a nie klapy czy blachy

Opublikowano

Powiem szczerze, że to bardzo smutna wiadomość. Lara to zdecydowanie top 3 gier tego roku i najlepszą gra przygodowa/akcji jaką widziały konsole od wielu lat. To pokazuje jaką siłę ma obecnie marketing oraz pewne marki. Możesz wydać w 2015 roku grę wyglądającą jak (pipi), chodzącą jak (pipi), mająca gorsze dialogi niż poprzedniczka, ale branża i tak się nad nią spusci i nakręci spiralę były. Gdyby wiedźmin wyglądał jak g, chodził jak g i miał wykastrowane elementy RPG, to każdy wieszałby na nim psy...

Po prostu :frog:

Opublikowano

A jak tam sprzedaz exow na PS4, jak tam debiuty, czy klapy maja jaki powod do dumy? Czy Fallout 4 nie bo nie grafika, Lara nie bo za rok, ale Battelfront panie jaranko bo 900p, juz szykuje moje 500zl mlody kawalerze? XDDDD

Opublikowano

cieszyc sie ze slabej sprzedazy zayebistej gry i fapowac do slupkow sprzedazy chinskiego trojnoga - wy serio jestescie rakiem tej branzy a nie jakies sony czy ubi

Mnie cieszy słaba sprzedaż FoTR, bo SE i MS sobie na to zasłużyły tym dealem z dupy :reggie:

Opublikowano

Ale deal z SFV to juz spoko bo $ony?

Opublikowano

A jak tam sprzedaz exow na PS4, jak tam debiuty, czy klapy maja jaki powod do dumy? Czy Fallout 4 nie bo nie grafika, Lara nie bo za rok, ale Battelfront panie jaranko bo 900p, juz szykuje moje 500zl mlody kawalerze? XDDDD

Motorki za 84zł i pacz jubileuszowy mogą namieszac

Opublikowano

Co za typ, cieszy Cie to za prawdopodobnie nie będzie następnej części Lary...

Zasłużyli tak, ale takie komentarze to właśnie rak obecnego community.

Opublikowano

Widzieliście jaki debiut w UK na X0 miało Fall of the Tomb Raider? Mniej niż 48k :lol:

Może jakimś cudem SE się ten deal opłacił finansowo, ale szkoda jaką zrobili dla marki TR na przyszłość jest raczej nieodwracalna.

I dobrze im tak.

xD boli, swędzi, piecze ? Sony ssie najbardziej na świecie

Sony wytresowalo was pięknie, strasznie trzeba byc zakompleksionym i mieć zamknięty umysł zeby cieszyć sie z kiepskiej sprzedaży, świetnej gry a przy tym tasować sie do ps4 ktore jest go,wniane bardziej od go,wna :yao:

Opublikowano

Co za typ, cieszy Cie to za prawdopodobnie nie będzie następnej części Lary...

Nie bój się, następny TR wyjdzie. Będzie miał "tylko" gorszą sprzedaż niż by mógł mieć.

Serio, umowa na czasową ekskluzywność na konsoli gdzie marka jest najmniej popularna, premiera w tym samym tygodniu co Fallout 4 a pomiędzy CoD i Battlefront. Co mogło pójść nie tak :dunno:

Opublikowano

No niestety debilny ruch i się z tym zgadzam. Ale i tak najlepszy już boldupy klapków xd smiesznie się miotają, a zagram za rok, a mam kolekcje drejka, a w marcu uncharted 4, a pogram sobie w tego z 2013 albo jakieś gierki z wii xd

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Myślałem Szczurek, że masz trochę więcej oleju w głowie, ale widać klapek to stan umysłu.

No, a tak na marginesie, dla perspektywy (no bo porównywanie sprzedaży TR z 2013 na konsole które łącznie zeszły w nakładzie 150 mln, trochę nie oddaje skali), to te 4X tys. to jest prawie 2x więcej niż miał remaster TR na PS4 i Xone, więc nie ma też co przesadzać z tym flopem.

Opublikowano

Szczurek ale odpowiedz czy deal na SF5 to juz fajny czy jednak z dupy i na jakas sprzedaz zasluzyli sobie przyglupy z Capcomu? :yao:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Myślałem Szczurek, że masz trochę więcej oleju w głowie, ale widać klapek to stan umysłu.

Mocne słowa jak na czirliderkę Microsoftu.

@suteq, haven - serio porównujecie te dwie sprawy?

Opublikowano

Nie umiesz odpowiedziec na proste pytanie?

A to ci zaskoczenie. xd

Opublikowano

To nowa Lara nie jest samograjem?

ponoć nie aż takim jak ten z 2013

Opublikowano

W sumie ma racje, kogo obchodzi jakas bijatyka jak my mozemy popatrzec sobie na tyleczek Lary chodzacej po grobowcach :banderas:

BTW nie wiedzialem ze ze szczurka az taki klapoobronca sony xd

Opublikowano

ms powinien na rok podkupic far cry primal - wtedy bylby to bardzo dobry ruch ze strony spencera

Opublikowano

No, a tak na marginesie, dla perspektywy (no bo porównywanie sprzedaży TR z 2013 na konsole które łącznie zeszły w nakładzie 150 mln, trochę nie oddaje skali), to te 4X tys. to jest prawie 2x więcej niż miał remaster TR na PS4 i Xone, więc nie ma też co przesadzać z tym flopem.

Sterydo, ale remaster a sequel to jest różnica , nie? I mam w dupce  na samym dnie na co wychodzi nowy dobry TR. Ale jeżeli przez ten deal Square ochłodzi stosunki z TR/zrobi kolejnego reboota.  To będę za to winił głupi deal z MS. Z MS który pod starymi skrzydłami  Don Mattrick'a prawie zniszczył dwie generacje ciężkiej pracy sztabu ludzi. Przez co teraz Spencer musi wszystko po poprzedniku naprawiać. Mam nadzieje ,że mu się to uda , trzymam za  to kciuki. 

Ale przyznasz  ,że na tak zacny tytuł  jak nowy TR  to sprzedaż  jest podła... Nawet Halo 5 forza 6  nie dźwignęły Xona tak jak powinny..

A co dotyczy dealu Sony i capcomu odnośnie  SFV  też mi sie nie podoba  jednak  jest logiczniejszy ( więcej konsol sprzedanych ,  w Japonii  i tak poszła by tylko wersja na PS4  no i jest jeszcze PC)

Edytowane przez Heviro (Fanboy BDG)

Opublikowano

boli, swędzi, piecze ? Sony ssie najbardziej na świecie

:notbad:

Opublikowano

A co myslicie ze jakby dealu nie bylo to Lara by zeszla lepiej na Xbonie jako multiplatforma? XD Fallout 4 wszystko zaoral, w Europie jeszcze premiera byla we wtorek a Lara w piatek wiec prosze was kto to ku.rwa kupil.

Opublikowano

A niech gracze kupują niedorobione produkty i płacą za nie pelna cenę day one. Dodatkowo gówniane SP, gdzie Redzi za normlana cenę potrafią zrobić wielkie dlc, a w takich grach od dice to są jakies mapki xD Nie wydają na stworzenie w nich Motion Capture, na Voice aciting, a i tak kosztują jakies chore ceny xD

Nazwa następnej części CW będzie pewnie brzmieć

"gracze sami sobie zgotowali ten los..."

Ciemność widzę. W następnej gen gierki pewnie zapowiadać juz będą 4-5 lat przed premiera, bo marketing i sprzedaż półproduktów trzeba czymś napędzać.

Opublikowano

Nie umiesz odpowiedziec na proste pytanie?

A to ci zaskoczenie. xd

Porównaj SF5 do Titanfall. TF potrzebował finansowania by dokończyć developing i MS dorzucił kasę w zamian za (wtedy czasową) ekskluzywność. SF5 potrzebował finansowania by wyjść ze dwa lata wcześniej niż planowali i Sony dorzuciło kasę w zamian za ekskluzywność.

MS chciał mieć grę by rywalizować z Uncharted na koniec roku, więc zapłacili by ten nie wyszedł w tym czasie na PS4.

Edytowane przez SzczurekPB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.