Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

BTW nie wiedzialem ze ze szczurka az taki klapoobronca sony xd

Zawsze przychodzi jak trzeba się posmiać sprzedażowo z wyników ms albo gorszych multiplatform. Ciekawe gdzie był w poprzedniej generacji :yao:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

klapy wolą tyłek drejka

Opublikowano

Gdyby ta Lara wyszła w grudniu np., kiedy premierę ma Rainbow Six czy Just Cause 3, to sprzedałoby się więcej sztuk, ale w listopadzie jest tak szalenie gorący okres, że BO3, Battlefront czy Fallout 4 centralnie wybiły ją z listy zakupów. Może przyszły miesiąc będzie dla Lary lepszy.

Wątpie, czy ludzie rzuciliby się na nią, gdyby była też na PS4.

Opublikowano

nie chce nic pisac, ale dodatek do starcrafta 2 day one sprzedał się ponad 1 mln sztukach. mówimy tu o dodatku do martwej gry, na pc.

Opublikowano

Czyli co, Xbox rakiem branży bo gierki się na nim nie sprzedają? :gayos:

Tragiczna sprzedaż Halo 5 względem poprzednich części, Lary, Sunseta czy innych eksów, ciekawe jak zejdzie Quantum Break.

Opublikowano

Nie umiesz odpowiedziec na proste pytanie?

A to ci zaskoczenie. xd

Porównaj SF5 do Titanfall. TF potrzebował finansowania by dokończyć developing i MS dorzucił kasę w zamian za (wtedy czasową) ekskluzywność. SF5 potrzebował finansowania by wyjść ze dwa lata wcześniej niż planowali i Sony dorzuciło kasę w zamian za ekskluzywność.

MS chciał mieć grę by rywalizować z Uncharted na koniec roku, więc zapłacili by ten nie wyszedł w tym czasie na PS4.

Dla sprosotwania to studio Respawn odrzuciło pomoc od Sony ponieważ jełopy chciały port na Vite :D Więc MS podał im rękę bez takich głupich warunkó za ex....

Gierki sie najmniej sprzedają już w pudełkach. Widać że nikt juz nie liczy wersji DIGITAL.

Edytowane przez Salwador

Opublikowano

Jak ładnie Szczurek sobie wmawia, że dwie identyczne sytuacje, nie są identyczne :D Analiza kto komu co finansował tak jakby to mógł wiedzieć :)

Każdy przypadek kiedy gra multiplatformowa jest wydawana później na jeden sprzęt tylko z chęci zysku developera jest nie fair w stosunku do graczy, wszystkich. Czy to TR czy SF, nie ma znaczenia.

No ale są takie Szczurki, które będą sobie tłumaczyć, że jak coś takiego robi Sony to ołkej, no bo ich pieniądze mniej śmierdzą dla developera. Pamiętajcie: MS - podkupuje / Sony - finansuje developing  :sorcerer:

To, że Sony czy MS mają parcie na takie deale jest zrozumiałe, za każdym razem ich platforma wydaje się być tą atrakcyjniejszą. Natomiast z punktu widzenia developera przeważnie jest to strzał w stopę, czy to finansowy czy marketingowy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak ładnie Szczurek sobie wmawia, że dwie identyczne sytuacje, nie są identyczne :D

Tak bardzo identyczne.

Ono w 2013: Nie mam pieniędzy ani ludzi na SF5; gra wyjdzie prawdopodobnie za 5 lat.

http://www.gamespot.com/articles/ono-says-no-budget-for-street-fighter-v/1100-6411507/

http://www.destructoid.com/it-ll-probably-be-five-years-before-street-fighter-v-259495.phtml

Square w 2013: sequel TR w produkcji; zapowiedź na E3 2014 jako multiplatforma; szef CD mówił, że TR i tak by powstał bez kasy MS

http://uk.ign.com/articles/2013/08/01/tomb-raider-next-gen-sequel-confirmed

http://www.gamespot.com/articles/rise-of-the-tomb-raider-dev-talks-xbox-exclusivity/1100-6425471/

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Widzę, że Szczurek ładnie zamiótł ten zielony motłoch, czyli dzień, jak co dzień.

Sony wytresowalo was pięknie, strasznie trzeba byc zakompleksionym i mieć zamknięty umysł zeby cieszyć sie z kiepskiej sprzedaży, świetnej gry a przy tym tasować sie do ps4 ktore jest go,wniane bardziej od go,wna :yao:

I piszę to osoba, która kiedyś napisała coś takiego.

"bardzo liczę na kasację TLG"

Hipokryzja i zakłamanie, to obok bezguścia najważniejsze cechy botów.

A co do TR, który oczywiście jak przypuszczałem, sprzedał się jak indyk na PS4 i dołączył do żenującej sprzedaży FH2, FM4, H5 i SO, czym samym kolejny raz dał do myślenia radzie nadzorczej microraka, że najwyższy czas zwijać manatki, bo x-korki NIKOGO. Otóż ta gra wygląda jak jakis remaster tytułu z poprzedniej generacji, jeszcze nie czytałem analizy DF, ale może być równie zabawnie co przy "afryka z halo 3 w hd".

"In fact, there is a strong argument that in one sense at least, the Xbox 360 game is actually more playable than its current-gen sibling. On Xbox One, we complained about input latency and its impact on the game experience." "Moving to Xbox 360, we were stunned to discover that this same issue does not exist on Microsoft's older console to anything like the same extent." "In fact, Rise of the Tomb Raider feels significantly more responsive here on Xbox 360. Pulling off headshots and manipulating the camera is a joy and the entire game feels more satisfying to play." Ouch. That awkward moment when you realise that in gameplay terms, the ten year old xbox 360 BURIES and DESTROYS your brickbox one. Badly engineered microtransaction dogbox one exposed. Truly pathetic. I will get this game on the PC.

The fact that some assets are actually better on the 360 is absolutely pathetic. Xbone is fail

Beka z x-szrota trwa w najlepsze, nowa generacje według microsoftu, to grafika z 2010 roku w hd, a Januszzeo pisał, że TR wygląda lepiej od U4 :dynia:

Opublikowano

Spoko szczurek juz za rok docenisz nowa Lare jak wyjdzie na waszego zyebanego trojnoga xd

Opublikowano

Widzę, że Szczurek ładnie zamiótł ten zielony motłoch, czyli dzień, jak co dzień.

Sony wytresowalo was pięknie, strasznie trzeba byc zakompleksionym i mieć zamknięty umysł zeby cieszyć sie z kiepskiej sprzedaży, świetnej gry a przy tym tasować sie do ps4 ktore jest go,wniane bardziej od go,wna :yao:

Dalej na to liczę lub jakiś porządny fuck up Sony bo bardzo chciałbym wejść do wanny pełnej waszych łez :Coolface:

Opublikowano

No trzeba mieć nieźle w głowie żeby uwierzyć bajerom, że nie ma kasy na kolejną część tasiemca, która sprzedała się w kilku mln egzemplarzy. Oj szczurek szczurek :) Do tego w tym samym newsie co szczurek cytuje piszą o pracach nad USFIV, więc trudno żeby robili jedno i drugie naraz. Oczywiście w tym samym newsie mówi, że nie ma planów co do wydania USFIV na nextgeny i co, no i w 2015 SFIV wychodzi na PS4.

No ale można wierzyć we wszystko co mówią ;)

No i na marginesie, to sam szczurek napisałeś, że SFV powstałoby bez kasy Sony... tak jak nowy TR bez kasy MS  :reggie:

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Widzę, że nic się nie zmieniło. Boty grają w gry, a klapy tylko internety i wklejanie cytatów z DF, które twierdziło, że 20fps>30fps. :rotfl: 

Opublikowano
That awkward moment when you realise that in gameplay terms, the ten year old xbox 360 BURIES and DESTROYS your brickbox one. Badly engineered microtransaction dogbox one exposed. Truly pathetic. I will get this game on the PC.

iras czy lem dostał robote w DF? serio, to już nie jest śmieszne, że mamy takie dziennikarstwo growe 

Opublikowano

Obejrzyjcie sobie ten filmik z DF jak koles caly czas gada ze na XO jest lepiej, lepsze swiatlo, geometria czy modele ale i tak Xbone chuy bo jeden rozmazany dywam i input lag jak sprawdzali 25% at 240fps.

240fps, przeciez to wiecej niz we wszystkich exach sony ale klapy juz jak klapia uszami xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

No i nie moge sie doczekac porownania Battelfronta jak DF napisze ze 900p miazdzy 720p tak samo jak 720p w Larze na 360 DESTOJS AND BURIES 1080p na XO xD.

Opublikowano

Hipokryzja i zakłamanie, to obok bezguścia najważniejsze cechy botów.

A co do TR, który oczywiście jak przypuszczałem, sprzedał się jak indyk na PS4 i dołączył do żenującej sprzedaży FH2, FM4, H5 i SO, czym samym kolejny raz dał do myślenia radzie nadzorczej microraka, że najwyższy czas zwijać manatki, bo x-korki NIKOGO. Otóż ta gra wygląda jak jakis remaster tytułu z poprzedniej generacji, jeszcze nie czytałem analizy DF, ale może być równie zabawnie co przy "afryka z halo 3 w hd".

Uspokój się jeti, za rok też dostaniesz tego TR i będziesz mógł wklejać gify

Opublikowano

Ja TR z poprzedniej generacji, jak był za darmo w PS+, to nawet nie ściągałem, także mam na ten tytuł wywalone całkowicie.

Opublikowano

Oczywiście w tym samym newsie mówi, że nie ma planów co do wydania USFIV na nextgeny i co, no i w 2015 SFIV wychodzi na PS4.

No i na marginesie, to sam szczurek napisałeś, że SFV powstałoby bez kasy Sony... tak jak nowy TR bez kasy MS :reggie:

No i Capcom nie wydał USF 4 na nextgeny. Port na PS4 opłaciło i wydało Sony :reggie:

SF5 by powstał, ale dużo później, a TR by wyszedł na trzy platformy w tym roku.

BTW. Doszukałeś się tych zaginionych milionów Halo 5? Pisałeś, że minimum 4 mln poszło.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Przecież Yeti sobie jakiś wpis wymyślił, a Wy się nabraliście :P

Oczywiście w tym samym newsie mówi, że nie ma planów co do wydania USFIV na nextgeny i co, no i w 2015 SFIV wychodzi na PS4.

No i na marginesie, to sam szczurek napisałeś, że SFV powstałoby bez kasy Sony... tak jak nowy TR bez kasy MS :reggie:

No i Capcom nie wydał USF 4 na nextgeny. Port na PS4 opłaciło i wydało Sony :reggie:
SF5 by powstał, ale dużo później, a TR by wyszedł na trzy platformy w tym roku.

A skąd wiesz, że TR by wyszedł na 3 platformy w tym roku, a nie np. na wszystkie trzy gdzieś w połowie przyszłego? :)

No i jak MS zapłacił ewentualnie za wcześniejszą premierę to beee, ale jak Sony zapłaciło żeby SFV w ogóle nie wyszło na Xboksa, to ok? XD

Opublikowano

Ja TR z poprzedniej generacji, jak był za darmo w PS+, to nawet nie ściągałem, także mam na ten tytuł wywalone całkowicie.

Ale orderek 250zł PIĘKNY KAWALERZE NA PREMIERE. 

Opublikowano

Ty mi sprzedawałeś ten tytuł za 250zł?

Opublikowano

That awkward moment when you realise that in gameplay terms, the ten year old xbox 360 BURIES and DESTROYS your brickbox one. Badly engineered microtransaction dogbox one exposed. Truly pathetic. I will get this game on the PC.

iras czy lem dostał robote w DF? serio, to już nie jest śmieszne, że mamy takie dziennikarstwo growe 

To jest akurat komentarz pod filmikiem, wlasnie sprawdzilem z ciekawosci

Opublikowano

Ty mi sprzedawałeś ten tytuł za 250zł?

Nie gram w takie guwna jak ty. 

250zł za tytuł gdzie jest więcej oglądania niż grania XDDDDDDDD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Widzę, że nie załapałeś, ale w sumie mnie to nie dziwi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.