Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Podobno Sony pracuje nad emulatorem PS2 na PS4. Czyli tripod dostanie wreszcie jakieś dobre gierki :obama:

Jakby to polegało na tym,że wkładam płytkę i gram to byłoby świetnie ale pewnie skończy się na tym,że Sony będzie wypluwać na swój  sklepik digitale gierek z PS2 za które trzeba będzie bulić.

Mogli by zrobić jak zrobił Microsoft - wsadzasz płytkę, pobiera Ci gierkę ( w tym przypadku ta odświeżona/z podbitą roździelczością i trofeami gra z PS2 ) i grasz, jednak musi być cały czas płyta w napędzie.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

biedne klapy potykaja sie o platanine kabli, tuzin przejściówek i wydaja tysiace zlotych by przez chwile poczuc posmak jakości microsoftu

fT9c4DW.jpg

choćby nie wiem jak się starali nie poczuczą tego posmaku jakości microsoftu

Tak sie sklada ze kilka razy podczas grania gra mi sie zawiesila calkowicie na sekunde czy dwie. Dzieje sie to bardzo rzadko wiec w ogole nie przeszkadza, ale niemniej jednak sie dzieje. Takze nie bylbym taki predki z pisaniem ze nie poczuja tego posmaku jakosci.

Opublikowano

Prosze skonczcie rozmowe o tym guwnianym #nikogo falloutem. Takimi rozmazanymi wymiocinami sie jarac.

Opublikowano

Tak sie sklada ze kilka razy podczas grania gra mi sie zawiesila calkowicie na sekunde czy dwie. Dzieje sie to bardzo rzadko wiec w ogole nie przeszkadza, ale niemniej jednak sie dzieje. Takze nie bylbym taki predki z pisaniem ze nie poczuja tego posmaku jakosci.

Bansai przywołuje cię do porządku w jak bardzo merytorycznym temacie jesteśmy.  :cool:

Opublikowano

Sony pracuje nad emulacja gier z PS2. Juz wyobrazam sobie ceny gier XD

Pewnie to bedzie w usludze PlayStation Now, wypozyczenie gry na 2 dni za jedyne 2,99 funta ! :dynia:

Opublikowano

Mogli by zrobić jak zrobił Microsoft - wsadzasz płytkę, pobiera Ci gierkę ( w tym przypadku ta odświeżona/z podbitą roździelczością i trofeami gra z PS2 ) i grasz, jednak musi być cały czas płyta w napędzie.

Też spoko opcja. Ale po obecnym Sony nie spodziewam się wiele i skończy się zapewne na tym,że chcesz emulacji Ps2 to wyskakuj z kasiory w sklepiku.

Co się tyczy emu na X one to przeglądałem ostatnio liste gierek i póki co szału nie ma, większość to indyki bądź jakieś gierki ze starszych systemów. Liczyłem,że będzie Lost Odyssey,Ace Combat,PGR itd. ale to może po czasie dojdzie.

Opublikowano

wiele wskazuje na to, że teraz mamy do czynienia z natywną rozdzielczością 1292×896. Na dole i górze obrazu dodano czarne prostokąty i całość jest następnie skalowana do pełnego 1080p...

Jest jeszcze zbyt wcześnie na ostateczne wnioski. Minęło sporo czasu, odkąd analizowaliśmy tytuły na PlayStation 2, a pozyskanie porównawczego materiału wideo w 480p nie jest proste, nawet ze wstecznie kompatybilnym PS3 w zanadrzu. Na pewno jest obiecująco. Emulowane produkcje działają zauważalnie płynniej, a Jedi Starfighter dociera do 60 klatek na sekundę, o czym nie było mowy na PS2.

po dziś dzień nie dostaliśmy od square enix remasterów hd takich pozycji jak DQ8, VP2 Silmeria, czy Black od EA, skoro więc wspomniana emulacja wyciąga je do poziomu remasterów... :reggie:

Opublikowano

Bez kitu, nie wierzę w to co się dzieje, jakim cudem ten średniak może wywoływać takie zamieszanie. Gra po trzech dniach staje się nudna jak jasna cholera, pełen podziwu jestem dla wszystkich tych, którzy wbili platynę.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Dla mnie to smiech na sali ze ms musi sie pytac o pozwolenie na emulacje. Ale jak projektuje sie emulacje po pijaku.. Zreszta sony nie lepsze ze swoja streaming emulacion. Ale co sie dziwic na pozadna emulacje ps3 nie ma co liczyc.

Opublikowano

No ale na co komu emulacja jak co chwila wychodza remasterki po 250zl :cool:

Opublikowano

Wydaje mi sie ze przejsciowka za 250zl, dzieki ktorej podlaczysz wszytsko do wszystkiego (nawet kierownice), przez ktora nawet w Mario mozesz sobie na padzie od Ona pykac to nie jest jdroga cena.

Inna sprawa, "ze sytuacja Xboxa jest na tyle dobra", ze w Polsce te pady zobaczymy co najwyzej na YT. Dwa, ze Elite Controler kojarzyc mi sie bedzie z lamusami i cheaterami, bo do AutoFire'u nawet recoil broni mozna sobie przeprogramowac na mniejszy... xDDD

Zwody z Fify pod 1 przyciskiem.

Beka.

wow, kolejny który myśli że Microsoft wymyślił pady dla pro gamerów? beka.

i rozumiem że zainteresowanie, które przerosło oczekiwania MSu to zła sytuacja?

Opublikowano

Dla mnie to smiech na sali ze ms musi sie pytac o pozwolenie na emulacje. 

Lol

MS nie jest właścicielem gier 3rd party więc nie może decydować o ich przeznaczeniu dlatego musi mieć umowę, że może je wykorzystać do emulacji. 

Opublikowano

Izi elite controller mozna w polsce kupic chyba w sklepie ms.

Nie mozna, od premiery go praktycznie nie ma.

i rozumiem że zainteresowanie, które przerosło oczekiwania MSu to zła sytuacja?

Tak MS przeroslo zainteresowanie padem, pewnie dlatego podobnie jak z premiera swojej konsoli postanowili praktycznie w ogole go do Polski nie wysylac xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dla mnie to smiech na sali ze ms musi sie pytac o pozwolenie na emulacje.

Lol

MS nie jest właścicielem gier 3rd party więc nie może decydować o ich przeznaczeniu dlatego musi mieć umowę, że może je wykorzystać do emulacji.

Gdyby zrobili systemową emulacje to by nikogo nie musieli się pytać . Nintendo jakoś potrafiło zrobić vWii na wiiu i nikogo sie nie pytali Wiec prosze cie nie bron idiotyzmu.
Opublikowano

Trudno nie zastanawiać się także nad tym, czy wprowadzona przez Microsoft wsteczna kompatybilność Xbox One nie wpłynęła na strategię Sony. Gigant z Redmond pozwala graczom korzystać z oryginalnych płyt X360 na nowej konsoli (nawet jeśli tylko w roli „kluczy” do pobrania wersji cyfrowych). Tymczasem dotychczasowe dowody - jak kategorie wiekowe ESRB dla klasyków z PS2 - sugerują, że Sony planuje sprzedawać te gry, tak jak w poprzedniej generacji.

o chvvvvvvj xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD sony aplikuje kutonga jeszcze głębiej

Sony_e26ba2_314130.jpg

Opublikowano

Dla mnie to smiech na sali ze ms musi sie pytac o pozwolenie na emulacje. Ale jak projektuje sie emulacje po pijaku..

Radziłbym się nie wypowiadać jak się nie wie o co chodzi. Gdyby emulacja była sprzętowa, to MS nie musiałbym mieć żadnej zgody, ale biorąc pod uwagę, że Xone nie mam podzespołów X360 i emulacja jest czysto softwareowa, czyli MS musi ingerować w kod gry, a do czego nie mają prawa, to normalne, że muszą zwrócić się do firmy która może decydować o modyfikacjach swojego softwareu.

Pomijam już fakt, że zanim MS to zrobił, to wszyscy myśleli, że to niemożliwe biorąc pod uwagę znaczne różnice w architekturze pomiędzy X360 a Xone, szczególnie w kwestii CPU.

Opublikowano

Trudno nie zastanawiać się także nad tym, czy wprowadzona przez Microsoft wsteczna kompatybilność Xbox One nie wpłynęła na strategię Sony. Gigant z Redmond pozwala graczom korzystać z oryginalnych płyt X360 na nowej konsoli (nawet jeśli tylko w roli „kluczy” do pobrania wersji cyfrowych). Tymczasem dotychczasowe dowody - jak kategorie wiekowe ESRB dla klasyków z PS2 - sugerują, że Sony planuje sprzedawać te gry, tak jak w poprzedniej generacji.

o chvvvvvvj xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD sony aplikuje kutonga jeszcze głębiej

Sony takie dobre.

Monument%20Banner%203.jpg

YETI

Medrek

Easye
Fanek

Co o tym sadzicie :klapek: , dalej bedziecie ich bronic?

Jestem ciekaw jaki poziom dymania klienta spowoduje,ze 4 wymieniona wyzej zacznie jechac sony za ich (pipi)owe praktyki. 

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

A wiesz co jest najzabawniejsze Mazzeo? Że w por. do wyciągniętych do 1080/60 gierek z ps2 darmowa emulacja na bonera wygląda jak sraka zrobiona chyba tylko do motywowania do sprawiania sobie na nowo 360-tek  :rotfl:

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

ps4-vs-ps2-emulation-fps-980x542.jpg

NO ALE ZA DARMO TO SIĘ NIE POGARDZI GRAŻYNKO :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:  :pawel:

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Oho, już się zaczyna usprawiedliwianie robienia w wała XD

Opublikowano

Dla mnie to smiech na sali ze ms musi sie pytac o pozwolenie na emulacje. Ale jak projektuje sie emulacje po pijaku..

Radziłbym się nie wypowiadać jak się nie wie o co chodzi. Gdyby emulacja była sprzętowa, to MS nie musiałbym mieć żadnej zgody, ale biorąc pod uwagę, że Xone nie mam podzespołów X360 i emulacja jest czysto softwareowa, czyli MS musi ingerować w kod gry, a do czego nie mają prawa, to normalne, że muszą zwrócić się do firmy która może decydować o modyfikacjach swojego softwareu.

Pomijam już fakt, że zanim MS to zrobił, to wszyscy myśleli, że to niemożliwe biorąc pod uwagę znaczne różnice w architekturze pomiędzy X360 a Xone, szczególnie w kwestii CPU.

Dziekuje za odpowiedz . Nie sądziłem ze one i 360 różnią sie tak bardzo. Jednak nie zmienia to faktu ze taka emulacja jest slaba.
Opublikowano

@Don Sterydo

No właśnie widzę jak bronicie tej wybrakowanej sraki. [*]

A teraz tak wyjątkowo poważnie, jakbyśmy nie siedzieli w tym chlewie: Wolałbyś grać w tę samą grę za free, ale w gorszej jakości i z wybrakowaną biblioteką, czy byłbyś w stanie zapłacić te max 5-6 dych za praktycznie remaster gierki, którą zawsze chciałeś dostać w lepszym framerate i rozdzielczości? Bo ja po dziś dzień nie doczekałem się remastera takiej Valkyrie Profile 2.

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Hahahahaha nobody juz z penisem sony w tylku przyszedl prosic zeby pchali bardziej. :pawel:

Opublikowano

hahaha. to było dobre użytkowniku (nene)eq :pawel: :pawel:

a teraz odpowiedz na to trudne pytanie.

Opublikowano

Nie potrzebuje remasterow.

Cos jeszcze klapku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.