Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Nie, w USA tylko CoD sprzedał się lepiej na X0 - czyli najbardziej januszowa seria. Przypadek? Nie sądzę :xboss: Reszta lepiej na PS4.

I tam różnica między konsolami to około 1 mln chyba.

PS. Fall of The Tomb Raider 200k.

EDIT: Sorry, jeszcze Just Dance miało na X0 lepszy wynik :xboss:

Edytowane przez SzczurekPB

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 979,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Fajnie jakbyś te twoje majaki popierał linkami.

Numerki numerkami, ale Xa kocham za wybór. Nie jestem skazany na raki od EA i Ubi (chociaż taki Rayman czy Dead Space szanuję mocno), bo mam topowe gierki w swojej kategorii jako dedyki dla One'a. Jedyna rzecz jakiej zazdroszczę PS4 to ten cudowny Bloodborne. W następnym roku Ni-Oh.

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Bylo 1000 razy ale...

Kolezka z ktorym mieszkam kupil trojnoga. Mowilem zeby wzial bonera ale ok, w sumie ryra mnie to. No i zaprosil na prawilna sesyjke w fifke. Ten pad to jest jakis dramat. Odciski mam po 5 meczach zaledwie. Gumka z galek chyba odpadnie przed koncem tego roku czuje. W ogole jak osoby z duzymi dlonmi potrafia to trzymac w lapach? Nie wiem czy to dlatego ze na piecyku gram na padzie z XO, ale wrazenia mega slabe. Konsola za to dosc cicha, ale grzeje sie za to niemilosiernie. Kolezka juz w stanie przedzawalowym, co rusz to dotyka i kreci nosem i wspomina ze mogl brac rozszerzona gware xD

Opublikowano

było już że nintendo wydało po cichu hit za 63zł na wii u?

było

Opublikowano

W następnym roku Ni-Oh.

...Niewątpliwie to i jeszcze NieR Automata należało by dodac, choc tradycyjnie nie widadomo czy w przyszlym roku :mog:

W dalszej perspektywie Yakuza i to w zasadzie wszystko co wartosciowe na trójkulasa w dającej sie przewidziec przyszlosci.

PS: Kapiszonczarted 4 to przeciez li tylko growa konfekcja, poza tym totemy i widzenie przez sciane :facepalmz:  :yao:

Opublikowano

Bylo 1000 razy ale...

Kolezka z ktorym mieszkam kupil trojnoga. Mowilem zeby wzial bonera ale ok, w sumie ryra mnie to. No i zaprosil na prawilna sesyjke w fifke. Ten pad to jest jakis dramat. Odciski mam po 5 meczach zaledwie. Gumka z galek chyba odpadnie przed koncem tego roku czuje. W ogole jak osoby z duzymi dlonmi potrafia to trzymac w lapach? Nie wiem czy to dlatego ze na piecyku gram na padzie z XO, ale wrazenia mega slabe. Konsola za to dosc cicha, ale grzeje sie za to niemilosiernie. Kolezka juz w stanie przedzawalowym, co rusz to dotyka i kreci nosem i wspomina ze mogl brac rozszerzona gware xD

Po opisie mam wrażenie jakbyś grał pierwszy raz w życiu. Odciski...

Opublikowano

Mam srogą bekę, że Nier skończyłem poprzedniej generacji, a teraz klapy sztuczne jaranko i szukanie kopii na aukcjach internatowych xdddd

Jednak co racja to racja, Nier2 też jest mocnym punktem następnego roku. Porządny jRPG, z dojrzałą otoczką. Bliżej jej do fenomenalnego Lost Odyssey, niż reszty gierek jRPG z półnagimi 12-latkami.

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Bylo 1000 razy ale...

Ale Chocko pewnie chodziło o odciski na padzie,te chinskie szajsy w łapach sie wyginaja.

Opublikowano

Bylo 1000 razy ale...

Fifa na padzie od xbona to takie niedoyebanie mózgowe że szok.

Ten L1 czy jak się tam na xboxie zwie,no przyciskasz gdzieś z boku jqk oszolom.

Tyle bramek straciłem przez ten syf,że kupiłem wersję na ps4 i gram jak człowiek.

Ten pad tylko do fpsow do niczego więcej się nie nadaje

Edytowane przez KarolJanuszGejmingu

Opublikowano

Bylo 1000 razy ale...

Ale Chocko pewnie chodziło o odciski na padzie,te chinskie szajsy w łapach sie wyginaja.
A to przepraszam.

UP.

Pad od Xboxa jest beznadziejny do piłek.

Opublikowano

Mnie to bez różnicy ( tylko piłeczki jakieś takie ciężkie na tym od Xboxa) , ds4 jest imo wygodniejszy. Szkoda, że jakościowo słaby.

Opublikowano

PS4 sprzedało sie lepiej niż Xbox mimo H5 i lary w listopadzie xd Lara nawet do top 10 sie nie zalapala.

Ponad 1,5 milona w miesiąc - oni faktycznie mogą pobić wynik ps2. Krwa to jest obraz aktualnej branży... Mniej exo, gorsze gry niż na hejtowanym w początkowej fazie PS3, a sprzedaje sie jak poje... Marketing jednak działa cuda.

Zapomniałbym o największej beczuni - CoD sprzedał sie lepiej na xo niż ps4, ba wyparł H5 jak ruscy Hitlera pod Stalingradem. BOTY miały tak dobre gry, a wybraly (pipi)one shit of duty :dynia:

CoD od niepamiętnych czasów sprzedawał się lepiej od Halo, przespałeś ostatnie 10 lat czy jak :P

Opublikowano

pewnie na gafie cos napisali to przekleja

Opublikowano

Bylo 1000 razy ale...

Fifa na padzie od xbona to takie niedoyebanie mózgowe że szok.

Ten L1 czy jak się tam na xboxie zwie,no przyciskasz gdzieś z boku jqk oszolom.

Tyle bramek straciłem przez ten syf,że kupiłem wersję na ps4 i gram jak człowiek.

Ten pad tylko do fpsow do niczego więcej się nie nadaje

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Bylo 1000 razy ale...

Chyba masz miesiąc czasu po zakupie kiedy jeszcze możesz przedłużyć gware o dodatlowe max 3 lata.

Opublikowano

Ja dzisiaj spakowałem swoje PS4 do szafy, Bloodbornem już rzygam, a Ratchet & Clank ma być w kwietniu 2016.

Może to i dobrze, że sory nie wydaje exów na to, zawsze kilka dodatkowych klasyków więcej można zaliczyć na prawdziwych konsolach. Sory takie dobre  :dafuq:

Opublikowano

ps4 jest wii tej generacji. W tym sensie ze jest szmelcem kurzacym sie, bo jka gry na xbona sprzedają sie równie dobrze albo i lepiej jak na ps4 (patrz Black ops 3 albo rainbow six) to znaczy ze spora część trójnogów leży na dnie szafy. Tak jak wii

Opublikowano

@MaZZeo - generalnie zgoda, oprócz tego, że Wii wyszło z Mario Galaxy, które po pojawieniu stało się najlepszą grą wszechczasów wg metascore (97 punktów), później ustąpiło miejsca Okarynie Czasu z N64. Obecnie trochę spadło za sprawą GTAIV , SC i THPS2. Druga część Mario Galaxy powtórzyła bez problemu wynik. Najlepszy mesjasz z PS4 ma 92 punkciki (bloodborne), a na horyzoncie same schabowe z drobiu typu untaczer900p.

Również sprzętowo Wii było znacznie lepsze - nie grzało się (18W prądu pobiera), kontroler nie działał 3h na jednym ładowaniu, nie schodziły gumki z gałki, a nintendo nie pierdzieliło, że jest #4ThePlejers. No i nie znam ani jednej osoby, której Wii się zepsuło - nawet tutaj na forum brak tematu awaryjność w działach wii i wii U.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

bladborn 90,6 przehajpowane soulsy i tyle

Opublikowano

holy shit, a widział ktoś nagania jak składają pady Xbox i PS4 ?

Edytowane przez Fanek

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

I to nie jedno :obama:

Opublikowano

holy shit, a widział ktoś nagania jak składają pady Xbox i PS4 ?

nie ładnie tak ze statusów kraść :down:  nunu

Opublikowano

Tylko wariat kupowałby tak niepewną inwestycję jaką jest XO , będącą jednocześnie niszową w Polsce. Która ma gorsze multiplatformy od początku istnienia, a firma nie ma nawet pomysłu czy motywacji jak zmienić obecny stan rzeczy. Serio, jako gracz bez zbędnych złośliwości i animozji, nie wiem komu mógłbym polecić Xboxa One. Chyba tylko komputrowcowi, co to żyje w świecie permanentnej patologii i zbywania przez wydawców, by choć poczuł zalążek konsolowości. Acz tylko bym mu polecił, jakby w Polsce wykupiono wszystkie PS4, i nawet Wii U.

Ta konsola niczym się nie broni. I nie łudźcie się, że MS będzie całą generację karmił ten niewypał ex'ami. Ta plama na honorze wielkiej korporacji będzie musiała być w końcu zmazana i zapomniana. Zresztą weźcie pod uwagę, że w poprzedniej generacji też najwięcej ex'ów na X360 wychodziło na początku, a potem jedne kotlety wojny 7/10 na rok ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.