Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

To że Stim znowu się wywalił pozwalając na dostęp do poufnych danych userów to kij (w końcu to pcty), ale patrząc na te hity co to grają ludzie na obrazku ravena, to chyba już ja na starym PS3 mam lepiej...

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Akurat z Batllefrontem to nie trafiłeś bo ta gra serio robi wrażenie pod względem grafy i dźwięku. 

Opublikowano

OLABOGA STEM MIAŁ CZĘŚCIOWY (bo ja jestem zalogowany cały czas i normalnie z Veliusem sobie gadałem xd) PROBLEM PRZEZ 2H, ALARM ALARM

2h to trzeba raban zrobić, jak parę dni PSN leżał w poprzednie święta to już nie pamięta xd

coś tam drzazgę coś tam belkę

steamdrony oczywiście będą iść w zaparte że nic się nie stało, gaben rzuci kolejną pseudopromocją na indyki i blachary zapomną.

A to że przez ileś tam godzin KAŻDY mógł podejrzeć wszelkie dane twojego konta, włącznie z adresem e-mail, kasą na koncie i danymi karty to oczywiście drobiazg, nie?

to że trwało to parę godzin a nie 2 miesiące jak w przypadku PSN nie usprawiedliwia w żaden sposób Valve

najgorsze ze Valve przy tak ogromnym fuckupie nawet nie wydał oficjalnego komunikatu.

No ale dalej będziecie wielbić wieprza który śpi na kasie i ma was w odbycie.

parafrazując stonogę: Valve będzie was ruchał w dupę, będzie was tak dymał jak MS i Sony was nigdy nie dymało

No już MaZZeo, wdech, wydech, wdech, wydech. Z tego podniecenia, że wreszcie coś je,banym blacharzom się nie udało pomieszałeś trochę faktów. Ale spokojnie, wyjaśnię parę rzeczy dla Ciebie.

Po pierwsze, wczoraj miały miejsce dwa incydenty. DDoS i fail z cache'owaniem. Odpowiadasz na posta odnośnie DDoS-a komentując sytuację, która nastąpiła parę godzin później, gratuluję. Niczym klapki miażdżące wszystkich innych listami prawdy na rok 2018. DDoS-a XBL też miało i część serwisu nie działała przez jakiś czas.

Po drugie, jeśli chodzi o wyświetlanie zache'owanych stron profili, to Valve zje,bało jak ch,uj i nie mam zamiaru niczego zaprzeczać.

Po trzecie, wyciekły adresy email, stany portfela i ostatnie cyfry karty i numeru telefonu. Nie jest dobrze, że się to stało, ale do wycieku z czasów PSN to nie ma startu, bo czterema cyframi karty czy telefonu to za dużo nie zrobisz. Tak samo samym mailem, to nie jest Sony, gdzie wystarczy telefon do supportu, żeby Ci zmienili hasło xD. Są weryfikacje przez maila i telefon, które sprawiają, że posiadając nawet maila i hasło, musisz mieć dodatkową weryfikację (jeśli ją włączyłeś oczywiście, ale to jest oczywiste).

Po czwarte, Valve wydało specjalny komunikat. Na forum: http://steamcommunity.com/discussions/forum/0/458604254431478327/

Oraz pisząc komentarz do Gamespotu http://www.gamespot.com/articles/steam-issue-allowing-access-to-other-users-account/1100-6433371/

Co (pipi), mieli Ci na forumku PM wysłać?

Więc hold your horses, nie podniecaj się za bardzo, do Sony nadal dużo brakuje :). A gierki (oczywiście tańsze jak na kąsolach) tak jak chodziły w 4K i 120fps, tak nadal będą.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Obydwie strony przesadzają. Fani Steam, to jednak jest poważne zagrożenie. Może wypłynąć dużo danych. Fani Sony/Xboxa/Nintendo(?), nie przesadzajcie. Nie można zobaczyć cały numer karty kredytowej u kogoś w profilu, to samo z numerem telefonu. Poza tym to nie trwało dwa miesiące...

OK? Idę grać w Poważnego Sama. :)

Edytowane przez tomzacz

Opublikowano

Nie ma co przeginać. Trwało to tylko parę godzin, więc chyba nikt nie popełnił samobójstwa. 

Opublikowano

Swoja droga nie wiem jak trzeba miec na(pipi)ane w glowie,zeby w roku 2015 trzymac dane karty na psn/xbl/steam/iTunes itp.

chyba nayebane we łbie mają włodarze firmy, którzy dopuszczają do takich sytuacji.

Opublikowano

Wystarczy telefon do supportu Sony żeby zmienić hasło? A to ciekawe. Możesz rozwinąć myśl?

Opublikowano

Velius musiałby wyjaśnić dokładnie. Chodzi o to, że dzwoniąc do supportu Sony i podając się za innego człowieka można w łatwy sposób poprosić ich o zmianę hasła. Nie wiem czy dobrze jest opisywać szczegóły, bo z tego co wiem procedura cały czas jest i może zostać wykorzystana :P.

Opublikowano

No trzeba znać dane tej osoby (na kogo jest zarejestrowane konto) włącznie z datą urodzenia podana przy rejestracji a i tak oni nic nie resetują tylko wysyłają emaila z linkiem który na to pozwala.

Edit: Nadmienię tylko że daty urodzenia nawet po zalogowaniu się na konto nie można sprawdzić - kiedyś był sposób mając sprzęt od apple ale nie wiem czy nadal jest to możliwe.

Opublikowano

W(pipi)iłem się. Człowiek wstaje na lekkim kacu i dowiaduje się że jego dane rozliczeniowe mógł każdy podejrzeć :(. Co to (pipi)a ma być? Steam psn czy xbox live jeden (pipi) każda z tych usług ma swoje za uszami. Chyba tylko nintendo nigdy czegoś nie s(pipi)iło no ale oni mają może z milion online na raz;).

BTW Bansai wszydtko fajnie ale mi się xeno po 43 h troszkę znudziło i na razie gram w inne rzeczy. Mam nadzieję że z tego powodu mnie ze znajomych nie wyrzucisz:)

Opublikowano

No trzeba znać dane tej osoby (na kogo jest zarejestrowane konto) włącznie z datą urodzenia podana przy rejestracji a i tak oni nic nie resetują tylko wysyłają emaila z linkiem który na to pozwala.

Nie powiedziałbym, 2-3 lata temu coś namieszałem (zmieniałem konsolę czy coś) i nie mogłem się zalogować na profil, a mail na którym był dawno nie był już w użyciu i nijak nie dałem rady się dostać na niego. Du.pa zbita, po profilu. Dzwonię do Sory, coś tam powyjaśniałem i skończyło się na tym, że zmienili mi bodajże maila podpiętego do konta, żebym mógł sobie na nim odzyskać hasło do profilu (albo zmienili i maila i hasło) W pierwszej chwili się ucieszyłem, ale druga myśl to było: - co tu się właśnie od(pipi)ao? - przecież tą metodą każdy może komuś podpyerdolić profil.

Zero trzymania danych, kart itp i to nie tylko u w/w firemki.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Z emailem wszystko się zgadza - trzeba podać dokładne dane na kogo założone jest konto (jak opisałem wyżej). Mi się nawet pytali jakie były ostatnie zakupy na tym koncie jak i wspomnianą datę urodzenia. Ale hasła nie resetują - samemu się to robi. Sony wg. mnie ogólnie zawiewa (pipi)em od dłuższego czasu ale weźcie nie dopisujcie jakiś dziwnych historii do tego że każdy w łatwy sposób może się w(pipi)ać na czyjeś konto.

Opublikowano

No i dokładnie o tym mówię, da się to ogarnąć bez wysyłania wiadomości na obecną skrzynkę e-mail.

@blantman: Ostatnie cztery cyfry karty płatniczej to jeszcze nie Twoje dane rozliczeniowe.

Opublikowano

Nie da się. Nawet jak by np. mi ktoś za(pipi)ał konto to dostaję o tym monit na mój adres email że zmieniło sie hasło / emaila do logowania.

Opublikowano

Akurat z Batllefrontem to nie trafiłeś bo ta gra serio robi wrażenie pod względem grafy i dźwięku. 

Po części trafił,pewnie grał tylko w wersje na X-taczera

720p w 2015 roku xDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Tysiące użytkowników zostało zalogowanych na nie swoje konta, a dostęp do poufnych informacji na ich temat był dla intruza praktycznie nieograniczony. Mogło wyciec wszystko. Przy kompletnym braku szczęścia naprawdę wszystko: numer telefonu, ostatnie cyfry numeru karty kredytowej, dokładny adres miejsca zamieszkania, adres e-mail oraz cała historia zakupowa konta Steam.

http://m.polygamia.pl/Polygamia/1,109150,19396619,bardzo-powazne-problemy-valve-w-samym-srodku-swiatecznej-wyprzedazy.html

No to teraz dzieciarnia z CS-a będzie miała amunicję.

"Znam twuj adres leszczu wyswietlil mi sie jak stem padl jusz nie zyjesz!"

XD

A tak serio, to fajny damage control blaszki próbują tu odstawiać ;)

Opublikowano

Valve takie dobre pozwolił na święta poczuć się pecetowcom co doświadczają posiadacze PS3 niemal co miesiąc.

No i beka z typów co posiłkują się news'ami z PPE XD

Opublikowano

Na PSN co miesiąc jest akcja, że użytkownicy mogą zobaczyć szczegółowe dane czyjejś osoby jak chociażby email? 

Opublikowano

No już ze dwa razy była

Opublikowano
No i beka z typów co posiłkują się news'ami z PPE XD

Mozna byc zielonym, mozna byc niebieskim, mozna byc rozowym i lubic jak hydraulik wchodzi ci do rury, mozna byc zakutym ale kur.wa wchodzic na ppe, czytac te newsy i potem je cytowac to trzeba byc jakims pier.dolnietym.

Opublikowano
ale kur.wa wchodzic na ppe, czytac te newsy i potem je cytowac to trzeba byc jakims pier.dolnietym

Zdziwiłbyś się ilu jest takich idiotów.

No ale serwisy teraz mają łatwy sposób do nabicia kliknięć.Chwytliwy nagłówek niekoniecznie treść pokrywająca się z prawdą i kliki wpadają,do PPE pasuje to w sam raz.

Edytowane przez Paliodor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.