Skocz do zawartości

Sea of Thieves

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak rozumiem będą to praktycznie kompletny produkt, więc liczyłbym raczej na więcej tego samego. No chyba że dodane zostaną latające statki :D

Mnie interesuje bardziej system progresu, czy będziemy rozwijać nasza postać w jakiś namacalny sposób czy wszystko rozbija się o estetykę (ładniejsze ciuchy, bardziej wymyślne statki). 

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Mnie interesuje bardziej system progresu, czy będziemy rozwijać nasza postać w jakiś namacalny sposób czy wszystko rozbija się o estetykę (ładniejsze ciuchy, bardziej wymyślne statki). 

Estetyka, skill i dostępność questów.

Opublikowano

Co mi się jeszcze nie podoba? 

wydaję mi się że w Alphie gracze byli jakoś przyjaźniej nastawieni, częściej wymieniało się pozdrowienia i płynęło dalej. W Becie odnoszę wrażenie że każdy kto tylko nas zauważył chciał nas zabić xD

Może Rare za bardzo zaufało graczom zostawiając im wolną rękę. Mówiłem o tym kiedyś w party, że  moim zdaniem lepiej sprawdziłby się system gdzie za zatopienie innego statku, otrzymywałoby się piracką bandere i czarne żagle na jakiś czas, a gra wyznaczałaby nagrodę za naszą głowę, przez co stawalibyśmy się obiektem polowań dla innych graczy.

Wyobraźcie sobie te nerwowe wypatrywanie wypatrywanie statków na horyzoncie :D

• Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, asax napisał:

wydaję mi się że w Alphie gracze byli jakoś przyjaźniej nastawieni, częściej wymieniało się pozdrowienia i płynęło dalej. W Becie odnoszę wrażenie że każdy kto tylko nas zauważył chciał nas zabić xD

i nie miało to żadnego związku z tym, że goniliśmy za każdy napotkany statek? :kaz:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Bardziej agresywne zachowanie można tłumaczyć faktem, że graczom mogło znudzić się szukanie po raz osiemnasty kolejnej wyspy ze skarbem. Pojedynki na morzu sa znacznie bardziej emocjonujące.  

@up

Jest możliwe

Edytowane przez Hum
Opublikowano
1 minutę temu, Shagohad napisał:

Jest możliwe posiadanie małego stateczka i pływanie solo, czy zaraz bym poszedł na dno ? xD

Moźesz pływać sam, ale nie próbowałem jeszcze jak sprawdza się to w praniu. W tym przypadku masz atut bycia mniejszym (więc cięższym do ustrzelenia), ale dla pewności podróżowałbym nocą (przy wyłączonych lampach jesteś praktycznie niezauważalny).

Opublikowano
Cytat

Jest możliwe posiadanie małego stateczka i pływanie solo, czy zaraz bym poszedł na dno ? xD

jest to możliwe, chociaż gra uczciwie ostrzega że jest to trudniejszy wariant, ponieważ trzeba się lepiej orientować we wszystkim, samemu jest się jednocześnie: nawigatorem, kapitanem, strzelcem i żeglarzem od żagli. Poza tym w czasie gdy robisz quest na wyspie ktoś może zwyczajnie zatopić/ukraść twój statek 

ale gra błyszczy w momentach interakcji kiedy, każdy na pokładzie ma swoje zadanie, a taki Rayos za sterem krzyczy że nic nie widzi bo mu żagle zasłaniają :D nawet jeżeli nie ma się ekipy to jest opcja matchmakingu i z randomami też da się dobrze grać. 

Opublikowano
13 minut temu, asax napisał:

a taki Rayos za sterem krzyczy że nic nie widzi bo mu żagle zasłaniają

zayebista gra, 3h gapienia się w żagle i czasem zerkanie na wodę, 10/10, polecam :yao: 

Opublikowano

Ja nie spodziewam sie strasznie  dużej zawartości na początek, chcociaz moge sie mylić,  gra sama w sobie ma bardzo duży potencjał wiec wszystko bedzie w rękach Rare jak bardzo beda wspierać swój produkt 

Opublikowano
30 minut temu, asax napisał:

Co mi się jeszcze nie podoba? 

Może Rare za bardzo zaufało graczom zostawiając im wolną rękę. Mówiłem o tym kiedyś w party, że  moim zdaniem lepiej sprawdziłby się system gdzie za zatopienie innego statku, otrzymywałoby się piracką bandere i czarne żagle na jakiś czas, a gra wyznaczałaby nagrodę za naszą głowę, przez co stawalibyśmy się obiektem polowań dla innych graczy.

Wyobraźcie sobie te nerwowe wypatrywanie wypatrywanie statków na horyzoncie :D

To jest naprawdę dobry pomysł, chociaż w tej grze z założenia jesteśmy już piratami ^^ 

Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj zapewne również się pojawię online, ale nieco później niż wczoraj.  Także jakby co, to będę się wpraszał :lapka: 

Spoiler

Paczcie jakie zdrowe wariaty na reddicie siedzą :obama: 

U40CHtU.jpg

Edit: Wczoraj zastanawialiśmy się, czy można kogoś kicknąć z grupy podczas rozgrywki, okazuje się, że nie można, ale za to Rare wrzuciło inny patent. Zauważyliście tę celę na najniższym pokładzie? Można zagłosować za zamknięciem gracza w niej. :pawel: Do tego dodajcie sytuację, gdy np. jesteśmy atakowani, statek przecieka i biedak się tam podtapia xD

Link do całej historii: 

Spoiler

Edytowane przez Hum
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kubson napisał:

Ja nie spodziewam sie strasznie  dużej zawartości na początek, chcociaz moge sie mylić,  gra sama w sobie ma bardzo duży potencjał wiec wszystko bedzie w rękach Rare jak bardzo beda wspierać swój produkt 

ja też się nie spodziewam, ale dobrze poinformowani ludzie zapowiadają że sporo jeszcze nie widzieliśmy

https://twitter.com/JezCorden/status/956190699980050432

jak coś to ja też jestem chętny ;) 

Edytowane przez asax
Opublikowano

Nie no, muszą dowalić masę nowych rzeczy, bo tylko beta, przedsmak. Jak to będzie tak wyglądać w fullu to bieda straszna, tj. fajnie zagrać godzinkę dwie, ale potem będzie wiać nudą. Zresztą, wyobrażacie sobie tysiące ludzi pływających po takim małym obszarze? ;) liczę na to, że pełniak zaskoczy swoją jakością, możliwościami i stale rozwijanym contentem. Podchodziłem do gry sceptycznie, ale kurcze, w to trzeba najpierw zagrać, żeby poczuć klimat, który mi się mega spodobał 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, asax napisał:

Na początku alphy, a przynajmniej kiedy ja zaczynałem, też ludzie non stop wybierali zabawę w PvP. Okres przejściowy, gdy każdy chce się ponaparzać trochę, sprawdzić walkę itd.

Edytowane przez wrog
Opublikowano

A, jeden spory minus ode mnie: BRAK FRIENDLY FIRE :[ ależ bym postrzelał do łbów mojej załogi jak już zaniosą skarb na statek, aaaaaj. Albo karał za niesubordynacje (KTO RZUCIŁ (pipi)ANA KOTWICE BEZ MOJEJ ZGODY?!) 

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Rayos napisał:

A, jeden spory minus ode mnie: BRAK FRIENDLY FIRE :[ 

Przydałoby się, oj przydało. Wciąż mam przed oczami jak Kubson niósł skarb i w trójkę próbowaliśmy go zaszlachtować mieczem.

W celach testowych oczywiście.

enhanced-17159-1423068265-32-1496265751.

Edytowane przez Paolo de Vesir
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przydałoby się, oj przydało. Wciąż mam przed oczami jak Kubson niósł skarb i w trójkę próbowaliśmy go zaszlachtować mieczem.

W celach testowych oczywiście.

enhanced-17159-1423068265-32-1496265751.

To ja już się nie dziwie dlaczego mi mówił, że nie kupuje pełniaka ;)

Edytowane przez Cottage