Skocz do zawartości

Sea of Thieves

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby lepiej poznać mechanikę gry, to pływałem wczoraj samemu. Mega mi się podobało! Ten dreszczyk emocji, kiedy masz skarby na statku i idziesz po kolejny, więc najpierw zakotwiczenie, wejście na bocianie gniazdo i obserwowanie, czy coś podpływa. Sam fun z pływania jest świetny, odnajdywanie wyspy na mapie, posługiwanie się kompasem, ustawianie żagli pod wiatr.. A grafika to :banderas:. Nie mniej oczyma wyobraźni już widzę pływanie w ekipie i podczas bitew siedzenie ze snajperką na gnieździe :obama:. Oj będzie grane!

Opublikowano

Mocno przegadane, więc oglądałem póki co wyrywkowo i do tej pory wyłapałem, że niedługo ma się pojawić lista achievementów i będą one zapisane jako wskazówki, tak jak podpowiedzi z tych kart, które otrzymuje się podczas questów w grze w trakcie szukania skarbów. :banderas: 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

miłą inicjatywą jest Kodeks Piracki, oddolna inicjatywa na forum Sea of Thieves gdzie gracze spisali kilka luźnych zasad dotyczących gry, a Rare umieściło go w grze. Niestety zabrakło "Parlay" 

Nie wiem czy było, ale kolejną rzeczą która robi wrażenie jest system pogodowy: 

Edytowane przez asax
Opublikowano

ciekawy artykuł

ten kto śledzi temat raczej niczego nowego się nie dowie, ale bardzo zgrabnie tłumaczy idee stojące za grą

Opublikowano

ja chętnie zagram wieczorem :lapka: 

pewnie znowu po raz 4 zresetowali cały progress, ale co tam mogę znowu zacząć od początku 

Opublikowano

Ja co prawda pływałem wyłącznie kajakiem więc nie mam zbyt wiele wiedzy, ale wydaje mi się że SoT jest tak intuicyjne i zbliżone do prawdziwego żeglowania,  że bez problemu się odnajdziesz ;) 

Dodałem Cię do znajomych jak coś to będziemy zapraszać