Kinoji 763 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 Opinie nieco bardziej stonowane i kontrastujace z panujacym tu spustem. Komu wierzyc? Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 Nie ma tysiaca znakow zapytania na mapie to nie ma co robic xd Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 a czytales temat? Sam pisalem wielokrotnie o tym jak uboga w zawartosc byly wszystkie testy, jedynie dwa rodzaje questow, jeden rodzaj przeciwnikow, brak Krakena bedacym istotnym elementem gameplayu. Przez to.gra jest pusta i plytka. Jednoczesnie spedzilem przy grze kilkadziesiat godzin bawiac sie bardzo dobrze, bo sam rdzen gry, gameplay jest swietnie zaprojektowany i teraz oczekuje.tylko ze obuduja to zroznicowana zawartoscia Sam jestem targany watpliwosciami co do.finalnej finalnej wersji. A beta w ogole nie uspokoila mnie co do premiery. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 25 minut temu, _Be_ napisał: pewnie kermit zsumował solo, duo i galleon crews dodalem jeszcze kilkunastu dla podniesienia znaczenia sukcesu Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 11 minut temu, hav7n napisał: Nie ma tysiaca znakow zapytania na mapie to nie ma co robic xd Akurat w tym przypadku chyba nie do konca o to chodzi. 8 minut temu, asax napisał: a czytales temat? Tak. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 byla open beta a ludzie czytaja jakies smuty nerdow i nie wiedzą w co wierzyc zamiast samemu sprobowac xd Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 Zwłaszcza, że gierka odpali się i będzie działać płynnie nawet na PC klasy ziemniaka. Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 Do wygrania złote banany o wartości 80 tyś. funtów XD Źródło: https://news.microsoft.com/en-gb/2018/03/12/sea-of-thieves-solve-xboxs-riddles-and-win-a-bunch-of-golden-bananas-worth-80000/ Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 12 marca 2018 Autor Opublikowano 12 marca 2018 Pograłem w weekend i spoko gierka. Oprawa graficzna jak z bajek Pixara a woda wgniata w fotel. Podoba mi się to że nie ma znaczników, strzałek i innych gówien robiących z graczy debilów. Że jak wbijemy na podkład to trzeba wciągnąć kotwice, rozłożyć żagle, używać kompasu gdzie mamy płynąć, itd. Sami się uczymy gry, jest w tym fajna namiastka przygody. Problemem gierki może być zawartość, premiera w tym miesiącu, jak ma być tak biednie to szybko gra polegnie, brakuje zawartości, do tego postacie nie mówią xD. Tak samo jak gra się przyjmie w dzisiejszym świecie ''szybkich partyjek''. Raz że trzeba trafić zgraną ekipę do grania a dwa odpalenie SOT na 30min mija się z celem jak dzisiaj robi wiele graczy. Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Kinoji napisał: Tak. widocznie bez zrozumienia tutaj opinia z którą zgadzam się w dużej mierze (z wyjątkiem większej ilości statków i broni) @Daddy dokładnie krótkie partyjki nie mają tu sensu, najlepiej gra się w trakcie długich kilkugodzinnych sesji. EDIT: Nowa przeklęta skrzynia: Edytowane 12 marca 2018 przez asax Cytuj
szurubur 120 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 Czy tylko mnie cholernie irytuje fakt, że nie można przejąć cudzego statku? Co za idiota wymyślił by po śmierci gracze odradzali się na swoim statku?! To chyba największy zgrzyt który trochę mnie odpycha od tej produkcji. Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 14 minut temu, szurubur napisał: Czy tylko mnie cholernie irytuje fakt, że nie można przejąć cudzego statku? Co za idiota wymyślił by po śmierci gracze odradzali się na swoim statku?! To chyba największy zgrzyt który trochę mnie odpycha od tej produkcji. to zepsułoby balans wyobraź sobie że robisz questa, jesteś na wyspie kilkadziesiąt minut i jak wracasz to nie ma twojego statku 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 (edytowane) Pirackie gangi i samozwańcza policja z inicjatywy graczy. Edytowane 12 marca 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj
szurubur 120 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 Przecież obecnie tak też może się zdarzyć, wystarczy,że ktoś Ci ten statek zatopi. Ja np jednak wolałbym, żeby w momencie gdy cała załoga zginie gra przenosiła ją na wyspę startową z nowym statkiem. Ostatnio miałem sytuacje. Pływam sobie z bratem, zdobyliśmy parę skrzyń i nagle zostaliśmy zaskoczeni przez inny statek. Ucieczka trwała kilkanaście minut aż do momentu gdy postanowiliśmy podjąć walkę, niestety skończyła się ona dla nas zatopieniem okrętu, w ostatniej chwili pochwyciliśmy dwie skrzynie i cudem przedostaliśmy się na statek wroga gdzie wyrżnęliśmy ich w pień. Normalnie przejęlibyśmy statek i dopłynęli spokojnie do portu. Niestety twórcy chyba nie przewidzieli takiej sytuacji bo piraci których zabiliśmy ciągle respili się na okręcie więc taka sytuacja jest niemożliwa do ogarnięcia, chyba, że cały czas byśmy ich mordowali, ale raczej nie jest to fajne ani zabawne. Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 12 marca 2018 Opublikowano 12 marca 2018 (edytowane) Godzinę temu, szurubur napisał: Przecież obecnie tak też może się zdarzyć, wystarczy,że ktoś Ci ten statek zatopi. No ale po zatopieniu zawsze możesz zrespić swój statek, a gdyby było możliwe porwanie statku tak jak mówisz to ktoś mógłby odpłynąć twoim statkiem a Ty nie nie mógłbyś nic zrobić. Pozostałoby Ci żywot Robinsona Crusoe albo wyłączenie gry Wiesz to kwestia pewnego kompromisu, brak możliwości kradzieży statku ma swoje wady tak jak napisałeś, ale w ogólnym rozrachunku jest to lepsze rozwiązanie. Edytowane 12 marca 2018 przez asax Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 13 marca 2018 Opublikowano 13 marca 2018 Dzisiaj będą wystrzeliwać człowieka z armaty marketing Microsoftu Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 No ale po zatopieniu zawsze możesz zrespić swój statek, a gdyby było możliwe porwanie statku tak jak mówisz to ktoś mógłby odpłynąć twoim statkiem a Ty nie nie mógłbyś nic zrobić. Pozostałoby Ci żywot Robinsona Crusoe albo wyłączenie gry Wiesz to kwestia pewnego kompromisu, brak możliwości kradzieży statku ma swoje wady tak jak napisałeś, ale w ogólnym rozrachunku jest to lepsze rozwiązanie. Zawsze pozostaje ktoś na statku i go pilnuje Też osobiście widziałbym możliwość przejmowania statków, budowania większej floty dzięki temu, albo właśnie w sytuacjach kryzysowych, przejęcie kiedy nasz jest już nie do odratowania, jeszcze więcej kombinacji by było podczas gry. Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 28 minut temu, Moldar napisał: Zawsze pozostaje ktoś na statku i go pilnuje nie, gdy grasz samemu. A ze statystyk wynika, że wbrew pozorom jednak całkiem sporo ludzi lubi grać w pojedynkę Moim zdaniem taka mała zmiana mogłaby bardzo łatwo zepsuć cały misternie budowany balans w grze. No bo jakie możliwości ma osoba/osoby którym ukradli statek? Może tylko czekać na wyspie, z nadzieją że za kilkadziesiąt minut ktoś przypłynie i próbować to im ukraść okręt. Albo po prostu się wylogować z gry i zalogować ponownie ale to raczej nie jest immersywne i nie jest dobrą zabawą. No i mało w tym kombinowania a możliwość tworzenia flot zawsze istnieje. Wystarczy że dogadacie się z inną załogą i jest nawet lepiej bo nigdy nie wiadomo czy i kiedy drugi statek Cie zdradzi i nie wypali z dział kiedy stracicie czujność Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 Zawsze można stworzyć jakąś strefę bezpieczeństwa, jest kilka opcji aby to spokojnie ogarnąć.A przejęcie wrogiego statku podczas bitwy, no poezja Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 Nie będzie żadnych stref bezpieczeństwa, Rare wielokrotnie powtarzało to też jest kluczowy element game designu Dzisiaj będzie stream, na którym mam nadzieje rozwieje się duża część wątpliwości co do zawartości gry (mimo, że swoją kopie już kupiłem xD) Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 Strefą bezpieczeństwa jest poniekąd brak możliwości przechwycenia statku . Zobaczymy, to gra online to i wiele rzeczy może się zmienić z czasem. Cytuj
ASX 14 663 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 Kończąc już temat, zobacz jak w temacie ludzie wkurzali się na to że ktoś im zatopił okręt kiedy cumowali. Teraz powiedz im że ktoś może ukraść im okręt, pozostawiając bez drogi powrotu Być może, kiedyś zmienią nawet tak fundamentalne zasady. Ale czytając oficjalne fora i wypowiedzi pracowników Rare, wnioskuje że idea stojąca za grą jest klarowna i nawet nie rozważają takich zmian. Odnośnie zmian, to właśnie bardzo obiecująco zapowiada się cały rozwój gry. Potwierdzono już coś w rodzaju Live Campaign, historię którą będą pisać gracze (czekamy na więcej szczegółów), nowe wyspy, nowe potwory morskie, nowe frakcje i nowe mechaniki. Dynamicznie zmieniać się mają również questy i wypowiedzi NPC. Potencjał w budowaniu żyjącego świata jest ogromny a Rare już pracuje nad przyszłą zawartością. Mówi o tym m.in Chapman w tym hiszpańskim materaile 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi