ASX 14 716 Opublikowano 11 września 2019 Opublikowano 11 września 2019 Nowy update, wprowadza kilka mniejszych zmian i nowości oraz dodaje małpki i papugi jako mikrotransakcje Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 17 października 2019 Opublikowano 17 października 2019 wczoraj wyszedł nowy Halloweenowy update tak w skrócie: pojawił się nowy fort nastawiony na PvP, do którego aktywowania trzeba zebrać 6 różnych płomieni i poświęcić rytualną czaszke, do tego kilka innych większych lub mniejszych zmian i nowości, są też nowe acziki czas chyba wrócić na morze, bo od dłuższego czasu nie grałem @Figuś @MYSZa7 to kiedy gramy? Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 17 października 2019 Opublikowano 17 października 2019 Może w niedzielę będę miał czas ale nie obiecuję Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 17 października 2019 Opublikowano 17 października 2019 ja muszę w ogóle tę grę zainstalować Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 14 listopada 2019 Opublikowano 14 listopada 2019 (edytowane) 20 listopada nowy update a w nim: - 1 nowy quest w ramach Tall Talles - ogień (granaty, kule zapalające, możliwość rozpalenia ogniska na wyspach itp.) a dla tych którzy zastanawiają się czy warto sprawdzć grę: całkiem rzetelna recenzja, dobrze punktująca mocne strony i problemy gry. Co prawda trochę nieaktualna bo z września 2019, ale i tak znacznie bardziej aktualna niż większość recenzji w sieci Edytowane 15 listopada 2019 przez ASX Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 20 listopada 2019 Opublikowano 20 listopada 2019 dzisiaj nowy update, przy okazji pojawił się nowy ekran główny ta muzyka, kompozytor znowu przeszedł samego siebie 1 Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 24 listopada 2019 Opublikowano 24 listopada 2019 Zacząłem grać... już na trzeci dzień mamy niexłe pirackie przygody do opowiedzenia. Ta gra jest tak dobra jak ekipa z którą grasz. 1 Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 11 godzin temu, Zeratul napisał: Zacząłem grać... już na trzeci dzień mamy niexłe pirackie przygody do opowiedzenia. Ta gra jest tak dobra jak ekipa z którą grasz. To dotyczy chyba absolutnie każdej gry w towarzystwie. Od bierek i papier-kamień-nożyce-Spock po... no Sea of Thieves 2 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 30 minut temu, Gregor var Emreis napisał: To dotyczy chyba absolutnie każdej gry w towarzystwie. Od bierek i papier-kamień-nożyce-Spock po... no Sea of Thieves Ale czy to jakiś argument przeciwko? SoT od podstaw zostało zaprojektowanego jako gra kooperacyjna do grania ze znajomymi, podobnie jak np. Left4Dead, Portal 2 czy Overcooked Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 Nie jest to zdecydowanie argument przeciwko, ale też nie jest argumentem za. Przynajmniej dla mnie. Trochę pograłem przy okazji premiery, ale niestety nie jestem zbyt elastyczny w godzinach grania, więc ciężko mi się umawiać. Dlatego wolę na przykład PUBGa w którego pogram super i w towarzystwie i sam Cytuj
Matriks_1111 300 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 (edytowane) Ja o ile lubię tą grę i chyba poza Asaxem jestem jedną z dwóch osób na forum, która męczy gierkę regularnie, to momentami odnoszę wrażenie, że niektóre dodatki do tej gry są trochę zabawne. Mam na myśli fakt tego, że dorzucają rzeczy oczywiste - łamanie masztów i uszkodzenia steru czy kotwicy albo ostatnio odrzucone podpalanie statku, to tak naprawdę mechaniki, które powinny być w grze dostępne od początku. To trochę wygląda tak jakby specjalnie nie zaimplementowano wszystkiego, żeby potem oznajmić, że wprowadzamy nowe rewolucyjne rozwiązanie, które zmieni grę Jak uważam, że jest to fajny pożeracz czasu, to momentami bawią mnie te update'y Edytowane 25 listopada 2019 przez Matriks_1111 1 Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 No ale znowu - to chyba standardowa rzecz przy grach - usługach. I z każdym updatem wszyscy mówią: czemu teraz, powinno być od początku. No pewnie, że powinno. Ale z biznesowego punktu widzenia patrząc wrzucanie wszystkiego od początku nie jest dobre Działa to identycznie jak w przypadku Apple W sumie taka taktyka jest ok. Zbyt wiele mechanik sprawiłoby, że gra byłaby zbyt skomplikowana, a tak to ciągle jakoś się podtrzymuje zainteresowanie Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 No ale taka jest prawda, wiele z tych rzeczy takich jak: łamanie masztów, podpalanie statków, harpuny, szalupy i wiele wiele innych mechanik były opracowane już w prototypie, na długo przed premierą. A teraz po prostu dorzucają to w małych dawkach do publicznej wersji gry. Całe szczęście, chyba kończą im się te oczywiste rzeczy do wrzucenia i mam nadzieje coraz częsciej dostawać będziemy te nieoczywiste dodatki. Cytuj
Matriks_1111 300 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 Ogólnie fajnie, że w ogóle tą grę rozwijają, ale jak pisałem wcześniej jest w tym pewna specyfika, która powoduje, że masz wrażenie otrzymania produktu, który swoją pełnowartościość zyskuje dopiero po czasie Dobrze, że swoją wersję mam z GP, przynajmniej nie czuję się dziwnie z tym, że kupiłem wersję beta Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 No moim zdaniem gra stała się pełnowartościowa dopiero 30 kwietnia 2019 r. wraz z Anniversary Update, kiedy dodali wreszcie fajne misje fabularne. Czyli to czego mi najbardziej brakowało od premiery. To co dodają teraz, w sensie nowe Tall Talles, nowe mechaniki to taka wisienka na torcie. Ciekawe jak długo będą to rozwijać? minęło już półtora roku a gra dalej dostaje aktualizacje, wydaje się że jest jeszcze sporo historii do opowiedzenia. Ostatnio w grze pojawił się Kapitan Flameheart który chyba zapowiada kolejny rozdział kampanii, poza tym twórcy wspominają coś o jakimś większym dodatku z syrenami i nowymi regionem w przyszłym roku. A generacja już się kończy, ciekawe czy będą dalej pracować nad grą na Scarlett? 2 Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 25 listopada 2019 Opublikowano 25 listopada 2019 15 godzin temu, Gregor var Emreis napisał: To dotyczy chyba absolutnie każdej gry w towarzystwie. Od bierek i papier-kamień-nożyce-Spock po... no Sea of Thieves Ja to porównuję do np. Destiny gdzie fajnie można pograć samemu albo z randomami. Zawsze się coś zdobywa co powiększa progres w grze. W SoT tego progresu nie ma. Jasne wbijasz rangę ale cały stuff jest tylko kosmetyczny więc jak go robić to z fajną grupką znajomych by się dobrze bawić. W Division czy Destiny czasem warto zagrać bez tzw. Fun... w SoT nie ma to większego sensu. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 (edytowane) Zwiastun(?) nowego epizodu Tall tales Ja już przeszedłem dwukrotnie, raczej krótka i prosta historia, ale z fajnym klimatem i fajnym twistem na końcu Edytowane 29 listopada 2019 przez ASX Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 Z chęcią wrócę do pływania, jakby ktoś grał to invite 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 (edytowane) dzisiaj do gry trafił nowy update dodali m.in: - nowy fabularyzowany tutorial, tłmaczący wreszcie podstawy rozgrywki żeby nowi gracze nie czuli się tacy zagubieni - nowy świąteczny event w którym zamiast okradać innych piratów będziemy mogli dawać im prezenty xD - nowe achievementy - i kilka innych większych lub mniejszych zmian i nowości z ostatnich statystyk wynika też że gra ma conajmniej 600 tysięcy aktywnych graczy, całkiem nieźle jak na grę w którą podobno nikt nie gra yebane gry usługi Edytowane 11 grudnia 2019 przez ASX Cytuj
zloto 737 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 @ASX Ważne pytanie. Dodali jakieś nowe szanty? Jeśli tak, to kiedy pływamy? Bo tymi screenami mi.narobiles smaka. Piękna to gra jest, nie zapomne jej nigdy. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 Możemy zagrać jak tylko mój kox wróci z serwisu Btw. na tej początkowej wyspie podobno ukryta jest krypta z 25 tysiącami złota fajny smaczek Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 Czy da się w tę grę zagrać solo, czy tylko z kimś jest sens? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 Teoretycznie się da, ale gra wtedy robi się znacznie trudniejsza (trzeba ogarniać wiele czynności jednocześnie: sterowanie, nawigacje, żagle, walke) i dla początkującego gracza będzie to mocno przytłaczające, dwa że granie samemu zabiera dużą część grywalności i frajdy z gry. Pod granie samemu jest zrobiony co najwyżej ten tutorial i wprowadzenie które wczoraj dodali. To jednak tytuł gdzie każdy element został zaprojektowany pod kooperacje. Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 Ciągle planuję w to zagrać i coś nie wychodzi ;( Poszukam informacji w necie czy można odpalić ten tutorial na już stworzonej postaci, bo przypomniałbym sobie jak się w to gra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi