Skocz do zawartości

Sea of Thieves

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pływaliśmy po świecie i negocjowaliśmy z innymi załogami żeby oddali nam swoje statki xD Trochę to zajęło, bo nie każdy się na to zgadza, ale ostatecznie się udało 

• Lubię! 1
Opublikowano

Ja mam nieco inne odczucia.

Raz pograłem z ogarniętą ekipą. Podjęliśmy jakieś trudne zadanie (Flameheart?). Dla mnie wysokie progi. Ja się uczę podstawowych mechanik - złapać wiadro, wylewać wodę. Zgony, zatopione statki - no nie zachęciło mnie to. 

Spróbowałem pograć samemu - na spokojnie. Pomijając już fakt, że gra jest zaprojektowana tak żeby grać w kilka osób. Odległość do pokonania są czasochłonne. Samotny rejs - nudy.

Będę miał okazję, to spróbuję jeszcze raz. Ale zebrać ekipę przypadkowych osób z internetu - no jest to wyzwanie. 

Pytanie nooba. Jak na stole kapitańskim wybiorę jakieś zadanie, to jest jakiś znacznik gdzie mam płynąć?

Opublikowano
5 minut temu, Aleks napisał:

Pytanie nooba. Jak na stole kapitańskim wybiorę jakieś zadanie, to jest jakiś znacznik gdzie mam płynąć?

Musisz wyciągnąć sobie mapę z zadania i zlokalizować wyspę na stole nawigacyjnym.

• Dzięki 1
Opublikowano

Pograłem więcej. Z braku możliwości, gram solo. Czasami bywa nudno i frustrująco. W sumie zasady są równe dla wszystkich, ale jeden gracz ma naprawdę ciężko. Jednak te trudne momenty nieraz prowadzą do ciekawych scenariuszy. I nie raz są wynagradzane z nawiązką. Fajnie, że wszystko nie jest podawane na tacy. Do wielu rzeczy trzeba dojść samemu, albo nauczyć się od innych. Na razie zajmuje się poszukiwaniem skarbów i te zadanie wypadają przyjemnie. Dla mnie, to świetna gra do relaksu. Brak presji wyniku, śmierć nie jest bolesna, tylko statku szkoda. Chociaż jak się wraca załadowanym fantami, to delikatny stresik jest. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jak coś to w statystykach pojawiły się informację o czasie spędzonym w grze, więc jeśli ktoś jest ciekawy ile godzin spędził na oceanach to można zerknąć

u mnie licznik wskazuje 779 godzin :obama: nie pamiętam przy jakiej grze spędziłem tyle czasu, nawet Halo 3 wysiada 

Opublikowano

Przy premierze popykałem parę godzin i teraz przy okazji xbox series x chciałbym wrócić. Dodali tu jakąś fabułę, czy tak jak na początku bierzesz jakiś quest i sobie wykonujesz losowe zadania? 

Jest jakaś ekipa co to przygarnie nowicjusza? :)

Opublikowano
15 minut temu, szurubur napisał:

Dodali tu jakąś fabułę, czy tak jak na początku bierzesz jakiś quest i sobie wykonujesz losowe zadania? 

dodali m.in 12 questów fabularnych więc jest jakaś fabuła i misje są całkiem ciekawe

BTW wczoraj pierwszy raz udało mi się ukraść Atene :) tak tylko chciałem się pochwalić

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zdjęcie

ZdjęcieA pirate rows away from the Flying Dutchman, a huge brown ship with tattered sails.

nowe screenshooty z nowego dodatku 

premiera 22 czerwca

będzie 5 nowych tall tales, nowi przeciwnicy i lokacje z tego co wiadomo

• Lubię! 1
Opublikowano

wydłużony trailer z fragmentami gameplayu 

Kraken nareszcie ma całe ciało :potter:

wg słów devów, zgłosili się do Disneya w 2019 r. z pomysłem na crossover, Disneyowi spodobał się ten pomysł i udzielił Rare licencji, więc prace nad rozszerzeniem trwały od jakiś 2 lat. 

i kilka concept artów z nowego dodatku 

The Black Pearl sits at the bottom of the ocean as a large coral structure looms in the distance.

An underwater cavern, covered in vibrant coral of yellow, purple and red. A large Kraken skull sits in the middle, as fish swim outside a circular window.

A bridge in an underwater structure covered in vibrant coral. A large red crab stands facing down a pirate in Ocean Crawler gear.

Two pirates traverse the Sea of the Damned, an eerie location presented in blue and green hues. A lighthouse rises in the distance as fog rolls around the wrecks of ships.

• Plusik 1
  • Lubię! 1