Opublikowano 1 sierpnia 20222 l Miłe zaskoczenie pod względem dodanej zawartości, co prawda większość kosmetyczna, ale i tak można być zadowolonym. Trailer z E3 nie zapowiadał aż tyle nowości. Ciekawy jestem jak długo twórcy zamierzają wspierać grę, tempo rozwoju mi się bardzo podoba. Tylko na ile czasu wystarczy chęci na dodawanie nowej treści i kiedy gra się znudzi graczom i samym twórcom.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Ponad 4 lata po premierze i nie widać, spadku zainteresowania czy spowolnienia rozwoju. Ja szczerze mówiąc wolałbym żeby Rare wzięło się już za coś w stylu Sea od Thieves, bo wiadomo gra jest sukcesem, dostaje fajne dodatki ale jednak czuć po niej że upłynęło już prawie pół dekady od premiery i przydałoby się updated pod względem grafiki czy animacji
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Najlepsza giereczka do odpalenia przy piwku i ziomkach online jaką znam.
Opublikowano 9 sierpnia 20222 l w takich chwilach przypominam sobie te wszystkie komentarze z okolic premiery zwiastujace że gra umrze miesiac po premierze xd co do nowego updejtu, to jest całkiem spoko. Pierwsze co zrobili moi znajomi to nazwali swoje statki Czarna Perła i Latający Holender, może malo oryginalnie, ale jest klimat w czasie rejsów
Opublikowano 31 października 20222 l Nowa przygoda od 3 listopada, gracze będą wybierać czy chcą powrotu Flamehearta
Opublikowano 18 listopada 20222 l Zapowiada się spoko aktualizacja dla fanów PvP bitew morskich. W skrócie w grze pojawi się mechanika inwazji w ramach której dwie frakcje będą walczyć ze sobą o ponawanie na morzu. Atakowanie innego statku, ma odbywać się płynnie bez ekranów wczytywania, statek schowa się pod wodę, w tym czasie gra znajdzie serwer ze statkiem innej frakcji, a następnie nasz statek wyłoni się spod fal za plecami przeciwnika. Brzmi spoko. Gra ma dobierać przeciwników ze względu na wielkość statków, a jeśli ktoś nie będzie zainteresowany i nie będzie chciał, aby ktoś robił inwazję na jego serwer ten po prostu nie musi się opowiadać po żadnej z frakcji. Potwierdzili też uratowany przez graczy Golden Sands Outpost zamieni się jeszcze w tym roku w pierwszy duży piracki port. A ostatnie zadanie w którym gracze decydowali czy staną po stronie powrotu Flamehearta czy Pendragon, wygrała opcja powrotu Flamehearta, także można się spodziewać, że główny zły charakter lore, który pojawiał się wcześniej w grze jedynie w postaci ducha, teraz uzyska cielesną postać .
Opublikowano 21 listopada 20222 l będzie tu jakiś świeżak planował grać w Sea of Thieves przy weekendowym rumie?
Opublikowano 6 marca 20232 l z okazji 5 premiery ukaże się dokument poświęcony Rare i tworzeniu Sea of Thieves
Opublikowano 17 marca 20232 l Super zmiana z harpunem, skarby nim wciągane od razu lądują na pokładzie statku. Pełna lista zmian: https://www.seaofthieves.com/pl/release-notes/2.8.0 Przy okazji nadal można kupić tanio Sea of Thieves w w wersji Deluxe za około 16 zł (jak ma się GP, bez ok. 20 zł) w węgierskim sklepie. https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/pricebug-sea-of-thieves-deluxe-edition-za-16-zl-zamiast-175-zl-w-wegierskim-ms-store/
Opublikowano 20 marca 20232 l bardzo spoko materiał o powstawaniu Sea of Thieves, jeśli ktoś jest fanem gry lub Rare to naprawdę polecam obejrzeć
Opublikowano 20 marca 20232 l Śledzę ostatnio uważnie jak sobie radzi gra po tych 5 latach i można spokojnie powiedzieć, że obok Forzy Horizon to obecnie najmocniejsza marka MGS. Sporo się w tej grze pozmieniało od czasu kiedy sam grałem. Jak czas pozwoli, to jeszcze kiedyś powrócę na szerokie wody. PS. Czy w tym roku jest planowany jakiś duży dodatek fabularny jak ten z Piratami z Karaibów?
Opublikowano 21 marca 20232 l 16 godzin temu, SnoD napisał: PS. Czy w tym roku jest planowany jakiś duży dodatek fabularny jak ten z Piratami z Karaibów? Nic o tym nie wiadomo, ale dodatek z Piratami z Karaibów był niespodzianką o której dowiedzieliśmy się tydzień przed premierą więc może pracują jeszcze nad dużym fabularnym dodatkiem. Co do dokumentu to bardzo fajny, dobrze że nie jest przesłodzony i nie zabrakło w nim fragmentu o kiepskich recenzjach na premierę, z czego wynikały i jak Rare wzięło sobie do serca krytykę. Od momentu gdy pierwszy raz zagralem w Alfe ponad 5 lat temu widziałem że to wyjątkowa gra i fajnie było grać i obserwować jak gra się zmienia aż do miejsca w którym jest dzisiaj.
Opublikowano 25 marca 20232 l Najnowszy sezon doprowadził do tego, że Sea of Thieves notuje najwyższe dzienne zaangażowanie na Steam chyba od czerwca 2021 r.
Opublikowano 25 marca 20232 l co to jest czysty sp? gram od kilku dni i jestem trochę zachwycony, przynajmniej w trybie swobodnym. szkoda że podczas gry nie trafiłem randomowo na innych graczy, może się tak nie da.
Opublikowano 26 marca 20232 l Ja swego czasu nabiłem ponad 40h solo i dla mnie cała magia i fun tej gry wynikały właśnie z faktu, że nie była oskryptowana. Chyba jedyny przypadek gdzie slogan, że my tworzymy własną przygodę, faktycznie się sprawdzał. Będę musiał jeszcze sprawdzić dodatek Piratów z Karaibów i generalnie Tall Tales, bo to wydaje się najlepszym kierunkiem do czegoś w stylu SP w SoT.
Opublikowano 26 marca 20232 l W sumie to sobie dzisiaj ściągnę - w końcu mam sprzęt który pociągnie to w 60 klatkach, kacowe plywanko solo.