SzczurekPB 2 254 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Miales klasc metoda kropelkowa Rozsmarowanie i "X" są lepsze Kropka: Rozsmarowanie : X: Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez SzczurekPB Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jak źle działa to wymień pastę raz jeszcze. Ja robiłem metodą na kropkę. I daj trochę więcej pasty, to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Ok. Właśnie rozebrane. Jak mocno docisnac radiator? Jak na maksa to przecież pasta się rozejdzie na boki. I w końcu jak mam to nałożyć? X, KROPLA CZY CAŁOŚĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Kropla. Docisk przykrecazz po trochu rownomiernie- troche jedna troche sruga srubke i tak na zmianne az bedzie opor ze z normalna sila juz nie pokrecisz, nie.proboj na sile bo naronisz szkod. Jak dasz wiecej pasty to nic sie nie stanie Miales klasc metoda kropelkowaRozsmarowanie i "X" są lepsze Kropka: Rozsmarowanie : X: Poprostu tam jest jej za malo, ale mozna zauwazyc ze ilosc powietrza jest najmniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Kończę z byciem elektronikiem!!! Dzisiaj rano się wziąłem do roboty i przez cały piękny dzień walczyłem z konsolą. Rano rozkrecilem i dałem pastę na całego procka rozsmarowując. Efekt słaby. Później od nowa rozkręcenie i dałem na X. Ale dużo za dużo. Tak sobie uroilem ze coś będzie nie tak ze znowu rozkrecalem konsole. Pasta była wszędzie, zalała nawet te małe prostokąciki które są w srebrnej kwadratowej ramce wokół procesora(nie wiem jak to jest ważne i co to są za prostokąciki). Wyczyscilem wszystko i tym razem dałem kropkę (załączam zdjęcie). Mam nadzieje że nie za dużą. Ale skrecilem konsole, odpaliłem, sprawdziłem czy chodzi i już nie testuje, nie rozkrecam i nic nie robie. W każdym razie dzięki wszystkim za pomoc w próbie schładzania konsoli. Tyle jest ok jak na fotce poniżej? Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez ListuniO Cytuj Odnośnik do komentarza
vallentine 1 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Nie bo ona nie przewodzi prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Z tego co widze tej pasty jest duzo za malo. I zroboc kropke to nie rozmazac kleksa tylko naniesc paste tak aby bylo to cos na wzor groszka. To juz chyba lepiej bylo jak ja rozsmarowales Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ja mam inny problem... po wlaczenuu konsoli i pracy kilkunastu minut nie dziala mi przycisk power. Normalnie moge wlaczyc i wylaczyc za chwile ale jak tylko pochodzi dluzej konsola tak nic... wyglada to eaczej ze nie jest to wina sprzetowa... bo raczej nie dzialalby w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Z tego co widze tej pasty jest duzo za malo. I zroboc kropke to nie rozmazac kleksa tylko naniesc paste tak aby bylo to cos na wzor groszka. To juz chyba lepiej bylo jak ja rozsmarowales Widziałem ile dają ma filmach. Dałem zdecydowanie więcej. Zdjęcie dobrze pewnie nie pokazuje. Ta kropka ma ok 1g może trochę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Cos musialo mi sie spieprzyc w zwiazku z oprogramowaniem... nowa latka do Until Down ? :| Wtf? przycisk power nie reaguje gdy konsola pracuje... jak przytrzymam dluzej to dziala ( w sensie wylacza odrazu konsole) nie moge wprowadzic jej w tryb standby z przycisku... a tak konsola normalnie reaguje na wlaczenei czy to ze standby czy z calkowitego wylaczenia.... lol ... SONY zaskakujesz mnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ja pasty dałem tyle i konsola chodzi jak ta lala: Co do przycisku power, to u mnie były podobne jaja. Rozłożenie i ponowne złożenie konsoli załatwiło sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Cos musialo mi sie spieprzyc w zwiazku z oprogramowaniem... nowa latka do Until Down ? :| Wtf? przycisk power nie reaguje gdy konsola pracuje... jak przytrzymam dluzej to dziala ( w sensie wylacza odrazu konsole) nie moge wprowadzic jej w tryb standby z przycisku... a tak konsola normalnie reaguje na wlaczenei czy to ze standby czy z calkowitego wylaczenia.... lol ... SONY zaskakujesz mnie ! Może ustawienia domyślne dałeś. Dlatego z przycisku nie wchodzi w stand by. Ja też teraz jak przyciskiem wyłączam to konsola się wyłącza a nie wchodzi w stand by. Nie sprawdzałem tego ale włączyłem ustawienia domyślne. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Wyglada takjakby w softwarze cos sie popierniczylo przycisk POWER mechanicznie dziala, zdjalem odubowe i normalnie palcem wlaczma konsole dotykajac czujnika na plycie. Konsole moge wlaczyc, nawet moge wejsc do trybu awaryjnego. Moge tez wylaczyc z przycisku ale do awaryjnego odciecia konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 No w sory pewnie każą Ci zrobić recovery itp. rzeczy. Ja bym to olał do kolejnego updatu. Przecież padem można włączać i wyłączać. Cytuj Odnośnik do komentarza
vallentine 1 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ja pasty dałem tyle i konsola chodzi jak ta lala: Co do przycisku power, to u mnie były podobne jaja. Rozłożenie i ponowne złożenie konsoli załatwiło sprawę. Czy mi się wydaje czy te termopady są jakieś grube ? Ile mm dałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Przegladalem neta i jestem jedyna osoba z takim problemem. Bo jesli przycisk nie dziala np eject to nie dziala w ogole. U mnie przycisk power dziala dp momentu pelnego wczytania xmb... no jaja jak berety. Jeszcze myslalem ze gdzies blaszka od przycisku sie odgiela, ale odpalilem konsole bez obudowy palcem i to samo... nawet w recovery dziala, tym bardziej tez dziala i sprzetowo jest sprawny bo przy trzymaniu ok 15 calkowicie wylacza konsole. No chyba, ze jakis sterownik elektroniczny poszedl sie walic, ale nie sadze... bo tak jak pisze przycisk jeszcze chwile reaguje zanim calkowicie zaladuje sie xmb Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Przycisk power jak naciśniesz to musisz poczekać aż się załaduje do xmb. Nie możesz w trakcie odpalania znowu go nacisnąć bo to nic nie daje. Mówię o tym ze jak odpalisz konsole to dopiero po pełnym uruchomieniu znowu można go uzywac Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Hej ja wiem ze chcesz pomoc, ale nie od wczoraj mam konsole i wiem jak dziala przycisk power... wiem ze to tak dziala. Wiec zeby bylo jasniej przycisk dziala jeszcze chwilke po zaladowaniu ikonek w xmb Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez gnom Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Wszystko wrocilo do normy.... usunalem UNTIL DOWN :| Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Wszystko wrocilo do normy.... usunalem UNTIL DOWN :| czyli to zła gra była Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Pytanie odnośnie całego tematu. Konsola lepiej w pionie czy poziomie? Może to też wpłynie na chłodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 W pionie działa gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Njglosniejsza do tej pory przy MGS PP , mierzona tak jak wczesniej. Jest to narazie najlgosniejsza gra... chyba ze znowu sie cos zmienia... w koncu minelo 3 tyg od wymiany pasty (prawie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Myślę, ze podświadomość Ci dyktuje, że chcesz kartonowe PS4, takie jak moje Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi