LiŚciu 1 352 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Kupiłem samą pastę ale nie było termopadów. Oplaca się wymieniac czy kupić po weekendzie również je? Jak oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Nie wiemy, bo nie wiemy, jak wyglądają te fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Teraz, Bzduras napisał: Nie wiemy, bo nie wiemy, jak wyglądają te fabryczne. Rozumiem. Możesz podpowiedzieć jak ocenić? Będą sfałdowane? Zwęglone? Twarde - miękkie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Dobre termopady powinny być w miarę miękkie i sprężyste, jeśli są twarde lub kruche to nadają się do wymiany. Tutaj musisz lekko je pomacać i ocenić, czy mają już lata świetności za sobą, ale przeważnie termopady stockowe są całkiem dobre i powinny posłużyć jeszcze trochę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Chyba dzisiaj zrobie operacje. Nie martwie się o rozkręcanie i wymianę termopadów tylko o to ile pasty nałożyć żeby nie było ani za mało ani za dużo. Jak wymieniałem w PS4Fat to właśnie kika razy ponownie rozkręcałem bo sobie nakręcałem banie że za mało lub że za dużo. Może mi ktoś podpowiedzieć albo pokazać ile najlepiej dokładnie nałożyć pasty na procek żeby właściwie się rozprowadziła??? Wiem że to pierdoła dla niektórych ale kurde z tym własnie mam największy dylemat. A i jaki TORX bo już nie pamiętam a nie mam aktualnie żadnego musze kupić. Punkt na środku to najlepsza opcja chyba, sam cały czas tak robiłem. Ale dzisiaj wymieniłem termopady i pastę, po czym stwierdziłem, że zrobię małą blobową gliste, bo cpu ma w sumie kształt prostokąta. Zobaczymy na dłuższą metę, czy będzie jakakolwiek różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 1 minutę temu, Patricko napisał: 2 godziny temu, ListuniO napisał: Chyba dzisiaj zrobie operacje. Nie martwie się o rozkręcanie i wymianę termopadów tylko o to ile pasty nałożyć żeby nie było ani za mało ani za dużo. Jak wymieniałem w PS4Fat to właśnie kika razy ponownie rozkręcałem bo sobie nakręcałem banie że za mało lub że za dużo. Może mi ktoś podpowiedzieć albo pokazać ile najlepiej dokładnie nałożyć pasty na procek żeby właściwie się rozprowadziła??? Wiem że to pierdoła dla niektórych ale kurde z tym własnie mam największy dylemat. A i jaki TORX bo już nie pamiętam a nie mam aktualnie żadnego musze kupić. Pokaż więcej Punkt na środku to najlepsza opcja chyba, sam cały czas tak robiłem. Ale dzisiaj wymieniłem termopady i pastę, po czym stwierdziłem, że zrobię małą blobową gliste, bo cpu ma w sumie kształt prostokąta. Zobaczymy na dłuższą metę, czy będzie jakakolwiek różnica. Jeżeli pokryłeś środek to raczej będzie pan zadowolony, pasta sama się rozprowadza i ewentualnie nie znajdzie się w jakichś naprawdę niewielkich punktach APU na rogach, a to nie powinno wpływać na działanie konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 2 minuty temu, Bzduras napisał: Jeżeli pokryłeś środek to raczej będzie pan zadowolony, pasta sama się rozprowadza i ewentualnie nie znajdzie się w jakichś naprawdę niewielkich punktach APU na rogach, a to nie powinno wpływać na działanie konsoli. Rozbierałem już dwa prosiaki i fabryczna pasta w obu przypadkach była wyciśnięta poza cpu przez co ciężko wacikiem jest to doczyścić. U mnie wymiana dała zayebiste rezultaty, zaś w drugim prosiaku nie pomogło to w stopniu który byłby satysfakcjonujący, loteria. @ListuniO Torx T8 z otworem i PH0 ale żeby nie miał ostrej końcówki, bo te małe czarne ku rewskie śrubki łatwo obrobić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Wiem że będzie ze mnie pojazd ale przy rozbieraniu prosiaka do czyszczenia, wyrwałem gniazdo zasilacza. Przylutują czy nowa płyta główna jest potrzebna? Ja (pipi)ie ale ze mnie osioł. Na 4 dni przed premierą kuzwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Jak KU RWA to udało ci się zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Teraz, Figuś napisał: Jak KU RWA to udało ci się zrobić? Ciagnałem w góre i w boki. Nie chciało puścić. Szukałem miejsca do podważenia lub jakiegoś zaczepu zwalniającego i nie ma. Zrobiłem identycznie jak na 20 filmacjh na YT i kuzwa wyrwało.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 fakt w mojej ciężko było, ale w drugim prosiaku poszło gładko Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 8 godzin temu, ListuniO napisał: Wiem że będzie ze mnie pojazd ale przy rozbieraniu prosiaka do czyszczenia, wyrwałem gniazdo zasilacza. Przylutują czy nowa płyta główna jest potrzebna? Ja (pipi)ie ale ze mnie osioł. Na 4 dni przed premierą kuzwa. Pojazdu nie będzie, będą wyrazy współczucia Wycieczka do serwisu jej nie ominie w takim razie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 @ListuniOWstaw fotkę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, mozi napisał: @ListuniOWstaw fotkę jak to wygląda. Nie mogę ogarnąć z komórki wstawiania na imgur.com Spoiler Cytat Edytowane 16 Czerwca 2020 przez ListuniO Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 nie wyświetla się Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 https://imgur.com/YUwYax3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Nie wygląda to za dobrze Musisz pójść z tym do jakiegoś magika i zapytać czy jest to do uratowania Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 33 minuty temu, Figuś napisał: Nie wygląda to za dobrze Musisz pójść z tym do jakiegoś magika i zapytać czy jest to do uratowania Zadzwoniłem rano do serwisu i gość mówi ze wie co za temat, zrobi na jutro. 200 pln z czyszczeniem i wymiana pasty i termopadow. Ma dobre opinie wiec zobaczymy. Jak zrypie to wejdzie limitka tlou2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 41 minut temu, ListuniO napisał: https://imgur.com/YUwYax3 Wtyk nie ma przypadkiem z przodu takiego dzyndzelka, który trzeba przyciskać podczas wyciągania go z gniazda? Coś czuję, że go przeoczyłeś i rwałeś na siłę, a to nigdy nie kończy się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 1 minutę temu, Bzduras napisał: Wtyk nie ma przypadkiem z przodu takiego dzyndzelka, który trzeba przyciskać podczas wyciągania go z gniazda? Coś czuję, że go przeoczyłeś i rwałeś na siłę, a to nigdy nie kończy się dobrze. chyba nie ma...u mnie za pierwszym razem tez trzymal jakby byl na gluta przyklejony, no meczylem sie z nim strasznie. Na weekendzie rozkrecalem swoja drugi raz i wyszedl juz elegencko. Na YT wiekszosc ludkow mowilo ze trzeba mocno uwazac na ten kabel Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Ma taki dzyndel niestety nie wygląda to za ciekawie. Nie wiem czy to jest do odratowania. Zerwane są ścieżki. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 dam zn 1 godzinę temu, mozi napisał: Ma taki dzyndel niestety nie wygląda to za ciekawie. Nie wiem czy to jest do odratowania. Zerwane są ścieżki. Dam znać jak poszło 2 godziny temu, Figuś napisał: Nie wygląda to za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Szymek napisał: chyba nie ma...u mnie za pierwszym razem tez trzymal jakby byl na gluta przyklejony, no meczylem sie z nim strasznie. Na weekendzie rozkrecalem swoja drugi raz i wyszedl juz elegencko. Na YT wiekszosc ludkow mowilo ze trzeba mocno uwazac na ten kabel Wg tego co tutaj widzę Nie ma tam zaczepu ale dałbym sobie głowę uciąć że coś musiałem gmerać przy tym złączu bo tez nie chciało wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 (edytowane) Dodam tylko że chyba spodziewałem się cudów bo tutaj jest info jak powinno chodzić po wymianie. U mnie nigdy nie pracowała tak jak tutaj: Za to po wymianie jest lepiej praktycznie tak jak później na filmie. Warto to imo sprawdzić przed zabawą bo może szkoda zachodu? Edytowane 16 Czerwca 2020 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 U mnie czasem chodziła jak na tym filmie a konsola stoi na dość otwartej przestrzenii Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi