Czoperrr 5 118 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 21 minutes ago, PanKamil said: Czytałem ten wątek i dawałem 90% że rozpierdoli konsole Nic nie jest rozpierdolone, przerwa przez ujowe narzędzia. 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 @CzoperrrTeraz jak już się łeb od śruby wyrobił to nie bierz się za elektryczny wkrętak. Pogorszysz sprawę. Tak szczerze to jak nie ogarniasz ze masz zły rozmiar torxa to nie widzę tego. Próbowałeś 9 wyrobił się wkrętak i teraz niszczy śrubki. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 Szczerze to na wkrętakach nie ma co oszczędzać, ten co ja w liroju kupiłem po 5 naprawach wyjebałem bo raczki zaczęły pękać, lepeij dorzucić trochę 8 kupić iFixIt jakiś nawrt podstawowy 8 najpotrzebniejsze wkrętaki do elektroniki powinny być już w nim Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 (edytowane) Zależy mi na czasie bo nie chce mi się zamawiać z neta i czekać kilka dni, akurat mam czas w weekend by to ogarnąć. Leroya mam koło domu i tylko takie coś jest - Zestaw bitów 39D355 Torx. Hex 33 szt. TOP TOOLS - Bity i końcówki do wkrętarki - w atrakcyjnej cenie w sklepach Leroy Merlin. Będzie to pasować? Jest Torx 8 z dziurką, niestety samych wkrętaków nie ma w ofercie, w Castoramie też szukałem. Edytowane 15 lipca 2022 przez Czoperrr Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 Nie masz u siebie w Opolu, jakiegoś typowego tzw. Żelaźniaka, raz że lepsze ceny i będą mieli normalne wkrętaki nawet na sztuki, to co wrzuciłeś będzie dobra ale wciąż to są bity do wkrętarki. jak się zdecydujesz to powinni sprzedawać nawet osobno, a nie w zestawach Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 https://rc-planeta.pl/pl/klucze-srubokrety-/5278-zestaw-mini-torx-5w1-wkretak-serwisowy-do-telefonow-komorkowych.html Tu masz sklep w Opolu. Albo poszukaj zwykłego metalowego sklepu w Opolu. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 OK kupiłem te bity w Leroy i pasują, operacja już przeprowadzona, pasta nałożona, wentylator i radiator wyczyszczone, plejka skręcona. Poszło mi całkiem dobrze, bo została na koniec tylko jedna śrubka torx, mam nadzieję, że się nie rozpadnie Nie wiem gdzie przeoczyłem bo oglądałem filmiki i robiłem też zdjęcia umiejscowienia śrub. Po pracy przetestuję bo już 2 godziny na to zmarnowałem zamiast pracować hehe. Jak na 7 lat konsoli to nie wyglądało to w środku tragicznie. 1 Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 Miej nadzieje ze ta ostatnia śrubka to nie ta która dociska radiator do procka Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 Wszystko działa spoko, chodzi ciszej ale bez szału za to wentylator na pewno wydala więcej powietrza niż wcześniej. Testowałem na Mafii i pechowo wyjebało mi save z grą, cały profil uszkodzony, a zostało mi 1 auto do zdobycia do platyny :| Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 pasta musi się wysmażyć, kolejne uruchomienie po ostygnięciu i powinno być lepiej, tylko nie pisz że użyłeś MX4? jeśli tak to za dwa tyg będziesz zmieniał ponownie Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 (edytowane) Kurła ale że musiało mi sejwa wyjebać z gry z całym profilem Jedno autko do znalezienia zostało do platyny a teraz kapa, cała gra od nowa chociaż na dysku mam sejwy z wczorajszą datą to po odpaleniu gry stworzyło mi nowy profil Edit: to nie wina konsoli tylko problem z grą, znalazłem ten sam issue na necie. Niestety nie opłacam haraczu z Plusa i mam lipę bo save nie jest w chmurze. Edytowane 15 lipca 2022 przez Czoperrr Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Niestety nie opłacam haraczu z Plusa i mam lipę bo save nie jest w chmurze. A od czego masz USB? Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 2 hours ago, Square said: A od czego masz USB? W sumie jedna i druga metoda by nic nie dała, musiałbym te sejwy zapobiegawczo wcześniej kopiować. Teraz po zepsuciu już nic to nie da. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 Dobrze co jakiś czas robić kopie sejwów. Na PS4 zawsze miałem trzy kopie, w chmurze, na usb i na kompie. Na PS5 niestety tylko chmura zostaje. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 Gram w Cuszimę i niestety tutaj dalej rakieta, nie da się grać w takich warunkach. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 Jakiej pasty użyłeś? Thermopady wymieniłeś na pamięciach? Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Czoperrr napisał: Nie wiem gdzie przeoczyłem bo oglądałem filmiki i robiłem też zdjęcia umiejscowienia śrub. Po pracy przetestuję bo już 2 godziny na to zmarnowałem zamiast pracować hehe. Strzelam że pod taśmą koło napędu płyt. To chyba jedyna tak schowana No i jak nadal rakieta to możłiwe że za mało lub za dużo pasty. Edytowane 15 lipca 2022 przez qraq_pk Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 15 lipca 2022 Opublikowano 15 lipca 2022 (edytowane) Ostatnio w biedrze był zestaw wkrętaków w pełnym spektrum od zwykłych imbusów przez ph, torxy i inne twory. Torx 8 z dziurką też był. Sam się zastanawiałem czy nie kupić, niestety po tygodniu jak byłem ponownie już nie było. Edytowane 15 lipca 2022 przez mitra Cytuj
KubicaPRO 0 Opublikowano 16 lipca 2022 Opublikowano 16 lipca 2022 Witam, piszę zapytaniem wymieniłem pastę(na thermal grizzly kryonaut ) i termopady bo przy bardziej wymagających grach wyje jak cholera i po wymianie dosłownie brak jakichkolwiek efektów, oczywiście wiatraczek i radiator wyczyszczone z kurzu pasta nałożona odpowiednio. Pomysłów brak ,co mogę jeszcze zrobić Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 lipca 2022 Opublikowano 16 lipca 2022 Pasta się musi wysmażyć, innymi słowy po pierwszym uruchomieniu dajesz jej miodu w postaci jakiejś wymagającej gry i najlepiej dać w uśpienie po dłuższej sesji. Po wystygnięciu i ponownym uruchomieniu powinno już być widać różnicę. Jeżeli nie widać to albo źle dobrana pasta albo złe nałożenie tejże. Jak pastę nałożyłeś? Rozsmarowałeś czy takie większe ziarnko grochu i żeby samo się rozprowadziło? Jak to pierwsze to tutaj bym upatrywał problemu, ja zawsze dawałem więcej żeby mieć pewność że pokryje cały chipset przy dokręcaniu klampa. Należy też wziąć pod uwage żę w konsolach jak w laptopach nie ma IHS na procesorze i rozprowadzanie szpatułką to nie jest dobry pomysł, nawet na pierwszym montażu widać że dają więcej pasty i jest ona poza rdzeniem po rozebraniu konsoli. Nie wiem jak ta pasta grizzly w konsolach się sprawdza, u mnie pewniakiem jest i będzie GELID GC EXTREME, nigdy nie miałem reklamacji że coś jest nie tak po użyciu tej pasty, wytrzymywała od 2 do 3 lat w PS4 zanim zaczęły wchodzić na wyższe obroty ponownie. Cytuj
KubicaPRO 0 Opublikowano 16 lipca 2022 Opublikowano 16 lipca 2022 Od nałożenia pasty minął tydzień i nic się nie poprawiło ,na samym początku po wymianie konsola chodziła trochę ciszej ,po jakiś 30 minutach już było słychać że zaczyna jak odkurzacz chodzić , teraz jak zaczynam grać np: crash bandicoot 4 ,to 5 minut i już chodzi głośno ,jak odpalę Fifę to zdecydowanie ciszej co prawda lekki szum jest ,ale nie ma nawet porównania ,jak przy graniu crasha. Poste rozprowadziłem dokładnie za pomocą szpatułki dołączonej do pasty ,możliwe jak wspomniałeś powinienem zrobić to na ,,ziarnko grochu,, ale przeglądając poradniki na YouTube stwierdziłem ,że pierwsza metoda będzie lepsza. Spróbuję, zrobić pastą GELID GC EXTREME, możliwe że coś da. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 17 lipca 2022 Opublikowano 17 lipca 2022 Grizzly jest ok. sam mam i ponad rok cicho. Ale za pierwszym razem też źle nałożyłem i po miesiącu wyła. Po prostu nałóż dobrze Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 18 lipca 2022 Opublikowano 18 lipca 2022 W swoim PS4 Pro też wymieniłem na grizzly, rozsmarowałem szpatułką, aby mieć pewność, że zanim zakryję procek pasta pokrywa całość (innymi słowy nie żałowałem ilości) i była wyraźna poprawa. Konsola chodziła zauważalnie ciszej w kolejnych 3 miesiącach, bo potem przesiadłem się na PS5. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 26 września Autor Opublikowano 26 września (edytowane) Po 9 latach musiałem wymienić oryginalną pastę od sony w mojej ultra-cichej PS4 ponieważ zdarzały się resety przy dużych obciążeniach (konsola nie steruje szybkością wentylatorów). Dałem kryonaut thermal grizzly - bo taka mi została z ostatniego rozbudowania PC i wszystko wróciło do perfekcji. Zobaczymy ile lat wytrzyma ten grizzly bo pewnie jeszcze będę pykał na tym sprzęcie w wipeout omega collection przez kolejne lata. Edytowane 26 września przez Wieslaw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi