Skocz do zawartości

Uniwersum METRO

Gość Frostbite

Rekomendowane odpowiedzi

wydaje mi się że nosalis i jego odmiany to designerski wymysł na potrzeby mięsa armatniego w grze. w 2033 ich pyski nie były opisane jako podłużne, oraz posiadały futro. podobny syf jest z wartownikami, które najbardziej kojarzą się ze zmutowanymi, przerośniętymi psami o jakich wspominał Ulman w 2033

• Plusik 1

Czytaliscie Metro 2033. 2034 albo jakas inna z tej serii? Po przeczytaniu Metro 2033 ktora jest naprawde bardzo dobra ksiazka wzielem sie za Metro 2034 i juz jakos mniej mi podeszla ale dalej spoko ;) Jest pelno tych ksiazek w uniwersum Metro ktore nie sa oryginalnego autora tych 2 ksiazek, co o nich myslicie?

Jeszcze spróbuje Metro 2035- mnie się podobalo

Zdecydowanie Metro Dzielnica Obiecana, nie jest napisana takim ciężkim przysadzistym stylem jak 2033,2034 i 2034. Nie ma tutaj takich filozoficznych rozkmin jak u Glukhovskiego. Jest tylko wartka akcja, fabuła, intryga, ucieczka, pogoń. To co lubię. 

Dalej bym polecił trylogię 

1. W Mrok
  2. Za Horyzont
  3. Do Światła 

No i trzeba też przeczytać Metro 2033 Piter. I Korzenie Niebios bo podobnie do Dzielnicy nie ma tu Metra ale jest motyw podróży i ciekawych wydarzeń. 

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

2035 jest "normalne", czy wymyslaja jakies duchy, mutanty i inne bzdury ktore byly w drugiej grze?

W 2035 już nie ma takich rozkmin z duchami ponieważ te wizje były wywoływane przez czarnych a ci zostali wybici do zera w 2033. Poza tym to co podobało mi się w 2035 to połączenie takiego klimatu drogi. Jest wyprawa Artema, jest jego walka jest przygoda. To mi się bardzo podobało. Mniej tego przysadzistego klimatu z którego słynie Glukhovsky i rozlewa do na innych pisarzy. 

Kolejna z serii Metro trafiła do mojej kolekcji. Tym razem Wieża

Póki co czeka w kolejce bo mam inne jeszcze do skończenia a nie zaczynam książki do póki nie skończę tej której czytam na bieżąco.

20160717_143541.jpg

• 1 rok później...

Przeczytałem najnowszego na rynku "Wędrowca" z tej serii i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Od momentu poznania głównego bohatera akcja tylko rośnie na sile i nie zwalnia aż do końca. Fajny, ale prosty główny motyw popychający fabułę, która jest wybitnie nastawiona na dziejącą się akcję. Bez zbędnych smętów w trakcie czytania jakie zdarzały się w innych częściach dzięki czemu bardzo szybko idzie czytanie. Polecam fanom uniwersum.