nobody 3 504 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 wydaje mi się że nosalis i jego odmiany to designerski wymysł na potrzeby mięsa armatniego w grze. w 2033 ich pyski nie były opisane jako podłużne, oraz posiadały futro. podobny syf jest z wartownikami, które najbardziej kojarzą się ze zmutowanymi, przerośniętymi psami o jakich wspominał Ulman w 2033 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grooby 0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Czytaliscie Metro 2033. 2034 albo jakas inna z tej serii? Po przeczytaniu Metro 2033 ktora jest naprawde bardzo dobra ksiazka wzielem sie za Metro 2034 i juz jakos mniej mi podeszla ale dalej spoko Jest pelno tych ksiazek w uniwersum Metro ktore nie sa oryginalnego autora tych 2 ksiazek, co o nich myslicie? Jeszcze spróbuje Metro 2035- mnie się podobalo Cytuj Odnośnik do komentarza
grooby 0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Czekam ekranizacje trylogii Cytuj Odnośnik do komentarza
grooby 0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A czy warto zabrać się za uniwersum metro? + Dodał MODERATOR Naucz się edytować posty a nie walisz 4. Jeden usunąłem bo był tylko kopią. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Zdecydowanie Metro Dzielnica Obiecana, nie jest napisana takim ciężkim przysadzistym stylem jak 2033,2034 i 2034. Nie ma tutaj takich filozoficznych rozkmin jak u Glukhovskiego. Jest tylko wartka akcja, fabuła, intryga, ucieczka, pogoń. To co lubię. Dalej bym polecił trylogię W Mrok Za Horyzont Do Światła No i trzeba też przeczytać Metro 2033 Piter. I Korzenie Niebios bo podobnie do Dzielnicy nie ma tu Metra ale jest motyw podróży i ciekawych wydarzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 2035 jest "normalne", czy wymyslaja jakies duchy, mutanty i inne bzdury ktore byly w drugiej grze? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 najnormalniejsze z całego uniwersum, można powiedzieć że nawet za normalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ja wole akurat takie podejscie, wiec zamawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 2035 jest "normalne", czy wymyslaja jakies duchy, mutanty i inne bzdury ktore byly w drugiej grze? W 2035 już nie ma takich rozkmin z duchami ponieważ te wizje były wywoływane przez czarnych a ci zostali wybici do zera w 2033. Poza tym to co podobało mi się w 2035 to połączenie takiego klimatu drogi. Jest wyprawa Artema, jest jego walka jest przygoda. To mi się bardzo podobało. Mniej tego przysadzistego klimatu z którego słynie Glukhovsky i rozlewa do na innych pisarzy. Kolejna z serii Metro trafiła do mojej kolekcji. Tym razem Wieża Póki co czeka w kolejce bo mam inne jeszcze do skończenia a nie zaczynam książki do póki nie skończę tej której czytam na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Przechodziłem dziś obok Empiku i załapałem się na obniżkę -20% Więc postanowiłem zamknąć kolekcję i kupiłem Otchłań oraz dwupak Prawo do użycia Siły + Echo Zgasłego Światła. Z 17 książek przeczytałem 8, więc jeszcze 9 przede mną. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Przeczytałem najnowszego na rynku "Wędrowca" z tej serii i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Od momentu poznania głównego bohatera akcja tylko rośnie na sile i nie zwalnia aż do końca. Fajny, ale prosty główny motyw popychający fabułę, która jest wybitnie nastawiona na dziejącą się akcję. Bez zbędnych smętów w trakcie czytania jakie zdarzały się w innych częściach dzięki czemu bardzo szybko idzie czytanie. Polecam fanom uniwersum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi