bocieque 123 Opublikowano 24 listopada 2017 Opublikowano 24 listopada 2017 Sprawdziłem demko, które podobno ma lepszy build od pełniaka. Na razie nie jestem przekonany, choć 100zł w promocji na steam kusi. Jeździ się dziwnie. W trakcie hamowania nic się nie dzieje, jedynie trzeba uważać, żeby kół nie zablokować. Wyjście z poślizgu też dziwnie łatwe. Dalej szukam dobrych ustawień FFB. Pogram jeszcze trochę dłużej w demko, może będzie lepiej, jedynka mnie totalnie zawiodła. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 I ja sprawdziłem. W porównaniu z jedynką widać Wielki postęp w kierunku polepszenia dostępności tytułu przez uproszczenie wielu rzeczy. Jeździ się przyjemnie, ale trudno. Szczególnie Ferrari GT3 daje w kość, łatwo stracić przyczepność tylnych kół na wyjściach bez kontroli trakcji. Największe zaskoczenie dla mnie to grafika, bo spodziewałem się dużo gorszej. Kamera z kasku robi tutaj wielką robotę, bo dodaje efekty rozmycia, które maskują wiele niedoskonałości, przy okazji dobrze mi się kieruje z tym automatycznym obracaniem głowy w kierunku zakrętu Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 Tą kamerę też zablokujcie, bo ona potęguje wrażenie z pływania. Buja jakbyśmy plyneli pontonem. Nie wiem co za ktetyn to tak domyślnie ustawił... chyba robi tam jakiś fan żeglarstwa xD 1 Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 Dokladnie. W opcjach kamery dajcie ruch otoczenia na 100. Id razu lepiej czuc fure. 3 Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 Tak właśnie ustawiłem jak pisze Magik, 100 od początku i świetnie mi się gra z tego widoku. Powiedzcie jeszcze, jak ma się poziom trudności AI do full wersji? Nigdzie nie widzę suwaka z procentową skalą jak w części 1, w pełnej wersji też go nie ma? Kurcze, ta gra daje masę satysfakcji z czystej jazdy w tej Ferrarce GT3, wygrany wyścig to już w ogóle powód do dumy Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 17 godzin temu, bocieque napisał: Sprawdziłem demko, które podobno ma lepszy build od pełniaka. Na razie nie jestem przekonany, choć 100zł w promocji na steam kusi. Jeździ się dziwnie. W trakcie hamowania nic się nie dzieje, jedynie trzeba uważać, żeby kół nie zablokować. Wyjście z poślizgu też dziwnie łatwe. Dalej szukam dobrych ustawień FFB. Pogram jeszcze trochę dłużej w demko, może będzie lepiej, jedynka mnie totalnie zawiodła. No ja na X1 odpaliłem i jestem lekko zszokowany, bo... jest dramat. FFB nie umiem specjalnie ustawiać, ale domyślnie jest dużo gorzej od FM7, nie wspominając już o AC. Model jazdy jakiś taki nijaki, grafika jest po prostu średnia. No nie wiem, na PC muszę obadać. Wersja konsolowa mnie nie kupuje w ogóle. Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 Ściągnąłem config FFB od Jacka Spade i jest sporo lepiej. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 Domyślny FFB gorszy niż w FM7? To chyba w inne FM7 graliśmy bo tam to jest padaka dopiero. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Mi demko bardzo przypadło do gustu na koxie, tylko jeśli gry nie ustawi się tak jak koledzy wyżej pisza to dla mnie ten tytuł był praktycznie niegrywalny przez to pływanie. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Wywaliłem demko, ale ściągnę je raz jeszcze, żeby sprawdzić te ustawienia. Najbardziej zdziwiłem się oprawą graficzną. Na filmikach i screenach ta gra wyglądała świetnie, na żywca jest bardzo przeciętnie. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 (edytowane) Zmiana tych ustawień to podstawa. Trzeba sobie na początku dobrze ustawić te kamery i sterowanie, żeby nie skreślić gry już na początku. Wystarczy te 3-4 nastawy zmienić i jest zupełnie inaczej, a jak ktoś przysiedzi trochę i poustawia pod siebie wszystko, to może się skupić już tylko na jeździe. Wczoraj po zmianach, które podał magik mogłem już czerpać przyjemność z jazdy ferrarką, a nie irytować bączkami. Co do oprawy, to rzeczywiście szału nie robi. Wg mnie jest trochę lepiej niż w GT6, no ale ilość ficzerów pewnie to powoduje. Jest też screan tearing, może nieczęsto, ale jednak przeszkadza tak samo jak w GT6. No i poczucie prędkości np. w Lambo jest słabe, szczególnie z kamery pościgowej - kolejny raz jak w GT6. Jestem ciekaw czy i kiedy doczekamy ścigałki w fullhd, sztywnych 60fpsach, z 30ma + autami na torze, live track 3.0, bez rwania ekranu i kwadratowych i skaczących cieni. Co do fizyki, to rzeczywiście przy hamowaniu jakoś tak miałko jak napisał bocieq - no średnio "symulacyjnie". Kolejna sprawa to kolizje. Po stuknięciu kogoś, nawet z większą prędkością tylko przeciwnik jest poszkodowany. Poza tym w ogóle nie czuć "mocy" zderzenia, tak jakby się stuknęło w pachołek. Z kolei w formule 3.5, można podjechać rywala od tyłu i zrobić podbitkę do nieba. Gorzej jak wyląduje na głowie i nie można się go pozbyć. Trochę słabo. Edytowane 26 listopada 2017 przez Luqat Cytuj
Gość kufir Opublikowano 27 listopada 2017 Opublikowano 27 listopada 2017 Też zassałem, pograłem i mnie nie ruszyło. Grafika mocno średnia, deszcz kiepski nie ma porównania do DriveClub. Model jazdy bardzo fajny, system zniszczeń dziwnie działa, o czym pisał kolega wyżej. Nie wróże sukcesu tej grze. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 27 listopada 2017 Opublikowano 27 listopada 2017 W ustawieniach chyba się zmienia ustawienia zniszczeń, aby to miało ręce i nogi. O ile dobrze pamiętam, domyślnie wiele ficzerów było powyłączane w tym demie. Po włączeniu jeden strzał w tył F3.5 to koniec wyścigu. Demko mi się spodobało do tego stopnia, że kupiłem fulla, W Euro RTV macie za 159zł edycję kolekcjonerską z pierwszym DLC. Polecam podłubać w ustawieniach czułości i jako punkt wyjściowy poustawiać każdą "czułość" w granicach 50%. Chodzi o to, że ta "czułość" to nie czułość, tylko "nieliniowość" sygnału wejściowego. 50% oznacza dokładne odwzorowanie nacisku na trigger, wartości poniżej lub powyżej zakresu 50% to zwiększenie nieliniowości w stronę końca lub początku zakresu (pedał gazu bardziej czuły przy mocnym lub słabym nacisku) Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 27 listopada 2017 Opublikowano 27 listopada 2017 To jest taka gra. Trzeba sporo rzeczy ustawić pod siebie, nie wszystko jest podane na tacy. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 (edytowane) Pogrzebałem w opcjach, wszystkie assysty na off itp i...... i to jest TO !!!! Widok z kokpitu + kask, rozmazywanie się ekranu przy dużej prędkości, ultra płynne animacje oj bardzo to wciąga ! Jak w pełnej wersji zachowuję się AI i jaki jest tryb kariery ? Edytowane 28 listopada 2017 przez kufir Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 "Nie wróżę tej grze sukcesu.." "To jest TO.." No tak. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 4 minuty temu, Luqat napisał: "Nie wróżę tej grze sukcesu.." "To jest TO.." No tak. Hehehe, tak to jest gdy odpala się demo, objeździ się wszystkie 3 wyscigi i nie zaglada do menu. Model jazdy swietny, czekam na GOTY z wszystkimi DLC i łatkami Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Zassalem demo z PSN i po odpaleniu doznałem sporego zawodu, ale od początku. Menu fajne i przejrzyste, opcji do customizacji sporo. Niestety, odpaliłem pierwszy wyścig i czar prysł. Gra wygląda fatalnie. Jeszcze samochody są do przeżycia, chociaż nawet taki NFS prezentuje wyższa jakość ich wykonania, tak otoczenie i ogólnie cała trasa to jakaś tragedia. Wszędzie rozmycia i ząbki, oraz niska jakość tekstur. A odbicia w szybie i lusterkach? Come one. Sam model jazdy jest bardzo ok, ale do tuzow gatunku mu sporo brakuje. Demko mnie nie przekonało niestety. Testowane na prosiaku - tv 4k. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 To jest tytuł dla kogoś kto szuka czegoś więcej niż pięknej grafiki. I oprócz Asseto tylko tutaj to znajdzie. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Czytałem w recenzjach że gra pomimo rewelacyjnego systemu pogodowego oraz modelu jazdy posiada liczne bugi. Słaba inteligencja przeciwników, liczne błędy w boksie itp. Jednak są to opinie z września 2017, czy to już poprawili jakąś aktualizacją ? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Na dniach ma się ukazać większa łatka. Jedna już była, ale masa bugów jeszcze pozostała. Co do twierdzenia, że gra jest słaba, bo ma przeciętną/słabą grafikę, to trzeba to skwitować wielkim LOLem. Prócz grafiki jest tam fenomenalny FFB, mega dobrze odwzorowane nierówności torów, fizyka i model jazdy nieporównywalnie lepsze jak w "pięknych " grach (niestety coś za coś... albo graficzka, albo fizyka. Konsole są za słabe by pociągnąć jedno i drugie). Także jak ktoś szuka sima, a do tego ma kierownicę, to niech oleje z góry na dół opinie "znawców" oceniających takie tytuły tylko na podstawie oprawy graficznej. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 11 godzin temu, rodi84 napisał: Zassalem demo z PSN i po odpaleniu doznałem sporego zawodu, ale od początku. Menu fajne i przejrzyste, opcji do customizacji sporo. Niestety, odpaliłem pierwszy wyścig i czar prysł. Gra wygląda fatalnie. Jeszcze samochody są do przeżycia, chociaż nawet taki NFS prezentuje wyższa jakość ich wykonania, tak otoczenie i ogólnie cała trasa to jakaś tragedia. Wszędzie rozmycia i ząbki, oraz niska jakość tekstur. A odbicia w szybie i lusterkach? Come one. Sam model jazdy jest bardzo ok, ale do tuzow gatunku mu sporo brakuje. Demko mnie nie przekonało niestety. Testowane na prosiaku - tv 4k. A które to tuzy gatunku, bo zawsze myślałem, że PC to właśnie jest ten top, w który możemy zagrać? Otoczenie i tak jest lepsze niż w cz.1, bo widać co jest na 2 planie, w jedynce drugi plan był za sztucznym efektem depth of field, zblurowany. Jakość obrazu jest niestety tragiczna.Poziom ukończenia produkcji można skwitować jednym filmikiem: Tak paskudnego intra w życiu nie widziałem. Muszą tam pracować prawdziwe patałachy, skoro nawet filmiku nie potrafią właściwie zenkodować. Dodatkowo wrzucają takie (pipi) na płytę, bez uprzedniego sprawdzenia. To intro w moim mniemaniu świetnie odzwierciedla wysiłek włożony w wersję PS4. Skoro intro tak wygląda, to ja się nie dziwię, że grafika ssie pałkę i gra jest pełna bugów. Litości! No ale model jazdy ratuje ten tytuł z każdej opresji. Smutne że reszta to nadal faza krypto-bety, jak nie jakiejś alfy. Certyfikacja sony też (pipi) warta jak widać. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Odpaliłem demo i.....jak ja się cieszę, że tego nie kupiłem, gra wygląda o klasę niżej w stosunku do GT a już nie mówię o DC, sam model jazdy nawet ujdzie ale jakość grafiki to dajcie spokój, kasa zaoszczędzona 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 29 listopada 2017 Opublikowano 29 listopada 2017 Jak ktoś ma pro, to polecam wejść w ustawienia i zmienić opcje graficzne, docelowo jest ustawione więcej detali kosztem rozdzielczości co mocno razi. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 29 listopada 2017 Opublikowano 29 listopada 2017 13 godzin temu, Wesker napisał: Odpaliłem demo i.....jak ja się cieszę, że tego nie kupiłem, gra wygląda o klasę niżej w stosunku do GT a już nie mówię o DC, sam model jazdy nawet ujdzie ale jakość grafiki to dajcie spokój, kasa zaoszczędzona kompromitujesz się w tym momencie, idź grać w the order 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi