Bansai 11 198 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 @Kyo, Figuś Odpalilem wlasnie gierke zeby sprawdzic czy sa nagrody za Community Goal i... są, 29 milionow w kieszeni. Takze pamietajcie zeby wpasc do Beagle 2 Landing i odebrac te latwe pieniazki. Dzisiaj mozna poleciec do Rakapila i skupic sie na tym drugim CG. Pierwszy trening za mną. Udało się pomyślnie opanować zasady lotu WSADEM i myszką xd. Drugi to wybranie celu i osiągnięcie go. Nie zaliczyłem, bo albo źle wybrałem albo się rozbiłem. No nic muszę uciekać do pracy, ale w nocy będzie granie :) Astronomia od zawsze mnie jarała, a eksploracja wydaje się boska. Polecam podpiac pada, wg mnie znacznie wygodniej lata sie na analogach. Pudełko na ps4 masz w media markt i saturnie za 179zł.Jakieś porady na sam start? Bo właśnie kupiłem :/ Zrob wszystkie samouczki. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 @Kyo, Figuś Odpalilem wlasnie gierke zeby sprawdzic czy sa nagrody za Community Goal i... są, 29 milionow w kieszeni Ja sprawdzałem dzisiaj o 6:40, zapomniałem napisać :D Dopisane prawie 8 baniek za kilka godzin latania. Thx za tip i wspólne latanie Cytuj
Marczello 23 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Nie wiecie moze czy gra obsluguje thrustmaster t flight hotas 4 i czy w ogole jest to dobry kontroler do tego typu gry? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Nie wiecie moze czy gra obsluguje thrustmaster t flight hotas 4 i czy w ogole jest to dobry kontroler do tego typu gry? Obsluguje: 1 Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Jakby co, to jestem chętny również dzisiaj polatać Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Też bym się z wami poszwędał, ale może najpierw pouczę się sterowania. Cytuj
_White_ 79 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 (edytowane) Świetna gra. Na początku byłem troszkę rozczarowany tym jak łatwo steruje się pojazdem i jak prosta jest walka (swego czasu zagrywałem się w symulatory lotnicze). Odkryłem jednak że po wciśnięciu L3 (sterowanie alternatywne) i wyłączeniu wspomagania latania robi się niezła jazda. Polecam spróbować, zapanowanie nad pojazdem jest wtedy niemalże niemożliwe, ale jaki robi się klimat... Ciekawe czy te dane gwiazd i planet które możemy sobie przeglądać są prawdziwe, czy wygenerowane pro.ceduralnie. Super musi się w to grać na joysticku. Niestety mój HOTAS X nie współpracuje z tą grą na PS4. Dziwne, bo w War Thunder nie ma problemu. :/ Edytowane 4 lipca 2017 przez _White_ Cytuj
Gość Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Gra prezentuje się świetnie. Po obejrzeniu gameplayów w internetach mam ochotę zagrać, ale dopiero jak wbiję platynkę w ESO (został tylko jeden achievment - Emperor na pvp). Powiedzcie mi jak to jest z pvp w Elite Dangerous?? Czy nowi gracze mają jakiekolwiek szanse z doświadczonymi graczami?? Czy jest jakieś "skalowanie" podczas kosmicznych walk pvp? Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 White - to, co jest znane ludzkości w Drodze Mlecznej, jest prawdziwe. Reszta jest generowana proced.uralnie. (lel, czemu zmienia na 'sralnie'..? xD ) 1 Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Nie sledzilem nic z Elite, ale czy ta gra nie wyszla juz duzo wczesniej? Cos mi swita, ze Bansai juz latal dosc spory czas temu. To byla beta/early access? O co kaman z wydaniem pudelkowym na ps4? Ale bym polatal ;( Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 (lel, czemu zmienia na 'sralnie'..? xD ) Znalazłeś easter egga ;p Powiedzcie mi jak to jest z pvp w Elite Dangerous?? Czy nowi gracze mają jakiekolwiek szanse z doświadczonymi graczami?? Czy jest jakieś "skalowanie" podczas kosmicznych walk pvp? Gra jest skillowa do tego stopnia, że doświadczony pilot rozwali mniej doświadczonego z lepszym statkiem. Nie warto się sugerować też rangą, widziałem graczy z rangą Dangerous i wyżej ale jak przychodziło co do czego to spieprzali do supercruise w przedbiegach albo gorzej przegryzali kabel, bo gra ma połączenie typu P2P i wylogowanie się oznacza natychmiastowy zryw oczywiście takich Januszy można reportować. W głównym trybie gry nie ma "bezpośredniego" PVP masz po prostu otwartą galaktykę i robisz co chcesz, będziesz wyłapywał i strzelał do niewinnych npc/graczy w systemach innych niż anarchy albo lawless dostaniesz karę bounty i będzie na ciebie polować policja lub gracze. Jak trafisz na gracza co ma bounty oczywiście można interdykcje i strzelać bez rozkazu. Skalowanie działa z misjami, im wyższa ranga nabita tym lepsze i trudniejsze misje na stacjach. Jest jeszcze tryb CQC specjalnie do powalczenia z innymi graczami na arenach ze specjalnymi statkami ale nigdy w to nie grałem. Na PC dużo grupa ludzi po prostu unika open play bo miała nieprzyjemne sytuacje z griefingiem, latają swoimi t9'tkami bez tarcz i liczą na spokojny przelot między stacjami a tu wyskakuje nakoksowany python z broniami przerobionymi u engineers i chce zrujnować sielankę, bo może xd Potem szlochanie po forach i całe życie na solo. Ogólnie jak szukasz graczy to warto rozglądać się tam, gdzie dzieją się community goale i blisko stacji gdzie zaczynają ludzie grę, zawsze możesz ugadać się na jakiś friendly PVP albo chcesz zostać piratem i wykurzać nubków. Nie sledzilem nic z Elite, ale czy ta gra nie wyszla juz duzo wczesniej? Dopiero zadebiutowała na PS4. 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 (edytowane) Ta gra miała premierę 2 lata temu :) Na PSS jest podstawka za 99 zł i za 200 zł Deluxe Edition z Season Passem. Pudełko to Legendary Edition czyli podstawka + Season Pass (czyli to co w Deluxe) + 1000 Frontier Points (kasa za którą można sobie zakupić skórki i inne duperele -> 1000 FP nie ma w wersji na PS Store). Edit: doczytałem że wersja z PSS zawiera jeszcze Commander Pack, który zapewnia dostęp do kolekcji przedmiotów umożliwiających modyfikowanie statku. Edytowane 4 lipca 2017 przez Kyo Cytuj
Gość Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Dzięki za odpowiedź. Po wbiciu platynki w ESO zawitam w Elite Dangerous :) Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Jak ktoś chętny w przyszłości do wspólnego latania to dodawać mnie śmiało. Cytuj
Wredny 9 499 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Kurde, ale noobię w CQC, słabo widzę trofika za wygranie 10 deathmatchów. Chyba że ten napływ nowych amatorów kosmicznych wojaży sprawi, że na scenę wejdą jeszcze większe leszcze niż ja Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Jakby co bedzie trzeba zrobic ustawke jakas na 10 CTF wygranych bo NIKT w ten tryb nie gra, doslownie nikt, od kilku dni probuje znalezc mecz i nic. TDM/DM od razu znajdzie ale CTF nigdy. Cytuj
Wredny 9 499 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 To chętnie się piszę :) Właśnie przed chwilą miałem mój najlepszy DM, najwięcej killsów, ale jakiś ciul wyprzedził mnie, bo miał więcej asyst :( Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 Po wielu próbach udało mi się zrobić pierwszą misję transportową. Zrobiłbym to za pierwszym razem, ale nie umiałem lądować xd W końcu się udało. Wpadło pierwsze 80k, czuję dumę. Zapowiada się wyśmienicie. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 (edytowane) Nie jest problem wędrować zupełnie bez uzbrojenia - sam tak latam na niektórych statkach - (choć nawet słabe tarcze się przydają podczas manewrów) bo jest kilka sposobów na uniknięcie walki po wyciągnięciu z supercruise. Np: 0. A na początek czego unikać: po wyciągnięciu nie należy dawać w palnik i wiać po prostej bo przeciwnik będzie za nami i albo dogoni albo uszkodzi. 1. Jeśli zostaliśmy wyciągnięci i FSD się ładuje należy obrócić się w stronę wroga, dać w gaz (z boostem) na czołówkę (dobrze na ten czas wrzucić 4 pipsy w osłony) a po minięciu go przełożyć 4 pipsy w silniki z boostem poczekać na naładowanie się napędu i wyskoczyć. 2. Można również poddać wyciągnięcie z przepustnicą na 0. Wówczas napęd FSD nie musi się ładować i od razu wskakujemy znowu w supercruise. Oczywiście wyciągają w 99,999% npc. Polecam tryb Open (i wyrzucenie na śmieci solo) zwłaszcza pilotom z PS4 i XO (ale PC również) . Powody są dwa: 1. Open jest esencją gry i te sympatyczne uczucie gdy po kilku godzinach lotu spotykasz pusty kwadracik i możesz pozdrowić innego pilota. 2. To nie jest gra w której latają killerzy PvP. Oczywiście że się zdarzają - ale na PC. I jest ich tak naprawdę bardzo mało. 1000x większe ryzyko jest że się rozbijecie na planecie niż że ostrzela was człowiek. A'propos planety: polecam podczas lądować sprawdzać z prawej dolnej strony HUD jaka grawitację ma planeta. poniżej 1 - OK. 1-2: uwaga. Powyżej: będzie ciężko. Może się zdarzyć, iż ciąg silnika będzie zbyt słaby by zatrzymać opadanie. Edytowane 5 lipca 2017 przez friedrich 1 Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 Co ciekawe, na PS Site forum też rozwinęła się grupa fanów gry: http://ps3forum.pl/topic/82558-elite-dangerous/?page=8 Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 To daje szansę na wojny forumowe. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 No udzielam sie tez tam, ogolnie to jestem mocno zaskoczony ze gra tak chwycila, w zyciu bym nie pomyslal ze sprzeda sie wiecej niz 10 sztuk w polsce, a tu prosze, 11 zeszlo. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 Zaraz w sklepach zacznie brakować. Pewnie wolą Elite bo Crash za trudny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi