Skocz do zawartości

Elite: Dangerous

Featured Replies

• Odpowiedzi 969
  • Wyświetleń 97,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jezuuuuuuu, udalo sie.     I jestem pierwszy. :D   https://psnprofiles.com/trophy/6291-elite-dangerous/1-right-on-commander

• To uczucie kiedy chlopaki robia eskapade w nieznany system...     ... i okazuje sie ze nie maja jak wrocic bo nie ma nigdzie zadnej gwiazdy neutronowej ktora dalaby im odpowiedniego kopa na skok

• Tzn gra jest za(pipi)ista, ale prog wejscia jest potezny i dopoki sie go nie przeskoczy gra moze przytlaczac a nawet frustrowac mnogoscia opcji. Do tej gry trzeba podejsc ze swiadomoscia ze bedzie od

Opublikowano

Orientuje się ktoś które dokładnie misje należy wykonywać aby dostać pozwolenie na wlot do naszego układu? (Sol) 
Czytałem coś, że to jakieś misje "Navy" , ale nie potrafię stwierdzić które konkretnie nam nabijają tę potrzebną repkę. 

Opublikowano

Musisz robić misje dla frakcji które mają takie logo 

Zur6jge.jpg

Musisz nabić reputację u federacji do poziomu friendly i rank petty officer - Po prostu rób dla nich misje i ci wyskoczy wiadomość że masz przyznany dostęp do sol.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Ja gdzieś wyczytałem że można też dostać dostęp wykonując misję transportową której celem jest Sol - w tedy z automatu dostaje się pozwolenie.

Opublikowano

Szlag mnie trafi na tym drugim tutorialu z walki. Pięknie mną zamiatają rakietami. Chaffy zdają się nie robić nic :/

Opublikowano

Ten hype forumowy mi się udzielił i w poniedziałek odebrałem swoją kopię. Jak usiadłem o 16, to skończyłem przed 2. :dafuq:  Dawno żadna gra nie wciągnęła mnie do tego stopnia, żeby siedzieć w robocie i planować kolejne ruchy. Świetne jest to, że każdy może po swojemu ułożyć drogę na "szczyt" i jest tyle różnorodnych opcji - piractwo, bounty hunting, górnictwo, szmuglowanie a nawet galaktyczny uber. Niestety moim zdaniem dużo osób psuje sobie rozgrywkę, chcąc jak najszybciej zdobyć grube miliony i najlepsze statki, stąd dużo narzekania w internecie, że gra to nudny grind. To, czy tak faktycznie będzie zależy tylko i wyłącznie od gracza i jego podejścia. 

Kilka faili już zaliczyłem, największy chyba jak po pijaku zamiast przygotować broń, wcisnąłem boosta i na pełnej prędkości wleciałem w inny statek i rozje.bałem się na milion kawałków. xD Coś czuję, że jeszcze trochę mi zajmie ogarnięcie tych wszystkich frakcji, powerplay i innych smaczków, ale póki co skupiam się na zostaniu jak najlepszym łowcą nagród. :cool:

No i polecam te dwie stronki:

https://eddb.io/ - szczegółowe informacje nt. systemów, stacji, co można gdzie kupić itd. Przydatna rzecz.

https://coriolis.io/ - można sobie "na sucho" rozplanować budowę statku i oszacować ile nas wyniesie upgrade.

Edytowane przez jacoPL

Opublikowano

Gdyby ktos jeszcze mial problemy z advanced combat tutkiem no to nagralem przed chwila swoje swieze podejscie:

Mocno spieprzylem walke z pierwszym typem ale i tak sie udalo. Oszczedzac rakiety az do walki z 2 statkami, uzywac chaffa, zwalniac do niebieskiej strefy podczas ostrych manewrow, skupic sie na 1 typie oraz wladujcie energie cala [prawy dolny rog] w WEP i SYS.

Opublikowano

Ktoś lubi skanować planetki, księżyce, asteroidy?

Jak tak to polecam system LHS 411, już 2godzinę latam od obiektu do obiektu i skanuję :ragus:

Opublikowano

Ktoś lubi skanować planetki, księżyce, asteroidy?

Jak tak to polecam system LHS 411, już 2godzinę latam od obiektu do obiektu i skanuję :ragus:

A potem zanim zdazysz sprzedac dane to roz(pipi)iesz sie o jakies slonce albo czarna dziure :ragus:

Opublikowano

Wczoraj wygrałem moje pierwsze dwa Deathmatche i chyba jednak uda mi się wbić to trofeum :)

Dzisiaj niestety jakieś problemy, udało mi się zagrać jeden meczyk tylko (srogie wpyerdohl, bo testowałem nowe giwery), a później nie chciało łączyć, albo znajdowało tylko dwóch/trzech typków. Ja rozumiem, że samotna eksploracja wciąga, ale nikt nie chce postrzelać do innych? :)

Opublikowano

A ja wlasnie stworzylem prywatna grupe [mozna grac razem bez randomow - grupa jest stała i serwer zawsze aktywny] i cisne w pelnym wingu community goale z 3 bardzo sympatycznymi obcokrajowcami. :banderas:

Opublikowano

Potrafi ktoś coś opowiedzieć na temat "Powerplay"? Na czym to konkretnie polega kiedy się do kogoś przyłączymy? Czy można jakieś korzyści z tego czerpać? 

Opublikowano

Ok, wyleciałem z pierwszego hangaru, rozejrzałem się i przeskoczyłem w stronę pierwszej napotkanej planety. Mogę do niej tylko podlecieć, nie mogę lądować, znaczy pewnie mogę, ale czas przylotu pokazuje mi za rok. Czy żeby lądować muszę mieć na pokładzie łazik i czy jest on na wyposażeniu, czy muszę go dokupić..?

Opublikowano

Ok, wyleciałem z pierwszego hangaru, rozejrzałem się i przeskoczyłem w stronę pierwszej napotkanej planety. Mogę do niej tylko podlecieć, nie mogę lądować, znaczy pewnie mogę, ale czas przylotu pokazuje mi za rok. Czy żeby lądować muszę mieć na pokładzie łazik i czy jest on na wyposażeniu, czy muszę go dokupić..?

Na stacji musisz zakupić Hangar i Łazik do niego. O ile się nie mylę, to w ogóle muszą być systemy lądowania planetarnego , ale nie jestem pewien czy trzeba je kupować, czy ma je każdy statek od nowości. 

Swoją drogą, nie na każdej planecie wylądujesz, niektóre, te z atmosferą, można zwiedzić tylko z góry ;) 

Opublikowano

Jak to rok pokazuje? Nie wszedłeś w Supercruise? Jak coś to przytrzymaj :triangle: i wciśnij :DpadUp:,  dajesz gazu i za chwilę jesteś :lapka:

Opublikowano

Przytrzymaj :triangle: i wciśnij "prawo" (jeśli jest podobnie jak na XO). Wejdziesz w mapę układu: na planetach z niebieskimi znaczkami można wylądować.

Każdy statek posiada ustrojstwo do lądowania i każdym statkiem wylądować można na planecie która na lądowanie pozwala (na gazowych gigantach się nie da, z atmosferą obecnie też nie - podobno kiedyś w patchu to się zmieni). Natomiast jak przedmówca napisał: do łazikowania trzeba kupić hangar i łazik.

Łazik posiada skaner ogólny i skaner "paskowy" o większym zasięgu. W zależności od układu pasków i dźwięków można odszukiwać minerały, bazy i zbiorowiska śmieci (choć na te ostatnie dwa są szybsze sposoby).

Opublikowano

Sa jakies bazy/miasta na niektórych planetach? :D

Ależ czekam na maila od xcom kiedy mogę przyjeżdżać!

Edytowane przez XM.