Skocz do zawartości

Elite: Dangerous

Zeratul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sa jakies bazy/miasta na niektórych planetach? :D

Ależ czekam na maila od xcom kiedy mogę przyjeżdżać!

Są, to normalne stacje na których możesz dokować, po większych miastach sobie pojezdzisz łazikiem. 

Opublikowano

Tak. Na niektórych są bazy widoczne na mapie, a na większości (wszystkich?) miejsca które można odkrywać. Ponieważ swego czasu sporo robiłem misji "sentry" czyli niszczenie określonej liczby sond wrogiej frakcji (nieźle płacili) stąd trochę się na planetach nalatałem i najeździłem.

Są też bazy z dobrami "luksusowymi" - rzadkimi materiałami dla inżynierów. W necie są ich namiary i współrzędne na powierzchni ale rzecz jasna można ich szukać samemu bo kosmos jest wielki.

Poza tym oczywiście miejsca "z efektem wow!" :) Czyli np. rozbite statki na powierzchni (sam znalazłem bardzo efektowny wrak Diamonback Explorer) albo obecnie artefakty związane z obcymi. Zresztą w kosmosie też można odnaleźć jak np. kilka tygodni temu zwiedzałem miejsce bitwy floty federacji z obcymi i robiłem fotki  płonących olbrzymich  krążowników (przy których mój Diamonback był drobinką).

Opublikowano

Potrzeba 8 osób na ustawkę pod CPT -> PS4. Bansai, Kyo, Figuś :lapka: ktoś jeszcze chętny? Żeby nie zaśmiecać tematu pisać na PW - zrobimy PW konferencję.

Opublikowano

Za cienki jeszcze jestem. Może kiedy indziej.

Ustawka jest dla kazdego, wystarczy miec gre bo nikt w ten tryb nie gra niestety, wszyscy wola TDM/DM. Nic sie na tym nie traci a mozna tylko zyskac.

btw. To uczucie kiedy sidewinder probuje cie zepchnac z drogi i troche mu nie wyszlo... :dynia:

Opublikowano

Mówicie o trzecim trybie na Arenie?

Ja nie mogłem się doczekać trzech meczy i mam jedynie zestaw początkowy.

Tak, o arenie, zamysł jest taki zeby w 8 wbic sie do CTF i nabic 10 wygranych kazdemu, 8 to maksymalna ilosc osob na mecz, 4 osoby w jednym teamie, wiec jak dobrze pojdzie to tylko my na serwerze bedziemy.

Opublikowano (edytowane)

A o której zaczynacie? Bo mnie teraz gdzieś wołają.

Raczej w weekend lub tak szybko jak uda się zebrać 8 osób.

Edit: brakuje nam już tylko 2 osób 1 osoby :lapka:

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

Znalazłem na Reddicie taki link: 

https://www.elitedangerous.com/en/prefs/special-day

Można sobie ustawić dzień w którym dostaniemy raz na miesiąc jakiś mały bonus. Nie wiem sam jak to konkretnie działa, bo dopiero sam się do tego zapisałem, ale pewnie nie każdy wiedział o czymś takim (Jak ja), wiec wklejam. 

EDIT: 
Właśnie doczytałem coś takiego :( Ale może kiedyś będzie i na konsolach :P Ja w każdym razie się zapisałem, trudno :P 
"

• Special Day codes are only valid on the Frontier Store and therefore only PC/Mac players are eligible
Edytowane przez IrenicuS
Opublikowano

straszna ze mnie łajza, kupilem sobie do tej gry hotas 4 (jeszcze zanim odpaliłem grę). Lata się znakomicie, klimat jest mega ale ogrom opcji i wszystkiego mnie przytłacza. Ja nawet nie ogarniam tego radaru ani mapy. Poza tym nie mogę wylądowac na zadnej planecie, baa, ja nawet nie mogę sie o nią rozbic gdy jestem w bliskiej odległości moj statek zaczyna lewitowac i nie moge sie do niej zblizyc nawet na milimetr (kod z pudelka wklepałem). Dzisiaj przysiąde do tej gry na dłuzej o sprobuje ja rozgryzc. Nie ukrywam, ze napisy PL by duuuzo ułatwiły. Wiem, ze muszę przekroczyć tą magiczną granicą, za którą gra przestaje byc frustrująca (tak miałem podczas swojej pierwszej przygody z soulsami). No nic, koniec żalów. Wracam lamić dalej.

Opublikowano (edytowane)

Może ktoś polata ? Z początkującym Murzynem ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

XBL : PolskiMurzyn

PSN : Murzyn_PL

N : SW-1143-4343-2249

Edytowane przez kakus