Skocz do zawartości

Elite: Dangerous

Zeratul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak przekroczyłem 700T to też wszedłem do 50%, zara wpadnie trofka za 1000t herbaty :obama:

Przy 2600 T wskoczyło mi top 25% ale na na top 10 to już chyba nie mam siły. Potrzebny do tych eventow wiekszy transportowiec, chyba na t7 trzeba zbierać.

:ermm: czym latałeś i jaka ładowność?

Ja odpadłem przy ponad 1000T, ale mam tylko 72T ładowności

Opublikowano (edytowane)

Zawsze chcialem zostac pilotem galaktycznego krazownika no i zainteresowala mnie ostatnio ta gierka, glownie dzieki forumkowi. Wzialbym, ale powstrzymuje mnie jedna kwestia - czas, ktory trzeba poswiecic. W jakims filmiku, ktory ogladalem gostek mowil, ze gra juz 600h a i tak nie zebral hajsu na jakis stateczek, ktory chce kupic xD Jest z tego jakis fun jak czlowiek nie ma czasu, zeby siadac codziennie i nakur.wiac jak polamany po 5-10h? Ile czasu gracie tygodniowo?

Edytowane przez Kinoji
Opublikowano

Ja ostatnio odstawiłem, bo straszny z tego pożeracz czasu, ale i tak wracam, a wtedy wsiąkam na kilka godzin - dużo tu grindu i ogólnie sporo motywacji, żeby podbić ilość tego czy tamtego i czas leci, nawet nie wiadomo kiedy. Ale "z doskoku" jak najbardziej można grać, nie trzeba "bansaiować" :P

• Plusik 1
Opublikowano

Jakas rada jezeli nie moge znalezc stacji, w układzie do którego mam dostarczyc przesyłke? Trzeba posiadac jakis skaner czy ki czort? Wylądowałem na wszystkich stacjach, w tym układzie bo myslalem, ze na nich moze znajde jakas informacje ale ni chu chu.

Opublikowano (edytowane)

A co masz podane w informacji o zadaniu? Tam powinieneś mieć dokładną nazwę stacji i układu do którego masz się udać :)

"Convey the goods to Smithz Reach in Magec."

Smitch Reach to stacja a Magec to system, w ktorym jestem ale na mapie nie ma tej stacji

ok, problem chyba rozwiazany, o ile sie nie myle to powinien byc port NA planecie, ths anyway :D

Edytowane przez Marczello
Opublikowano

Tak, ale czasem planeta, na której jest ten port, jest jeszcze nieodkryta. Miałem tak kilka razy. Zerknij na mapę systemu i zobacz, czy masz gdzieś "czarne dziury", w sensie, że np stacja orbitalna powinna być "podłączona" do orbity jakiejś planety, ale na mapie tam nie ma nic - poleć w te okolice, odpalaj skaner i po chwili powinieneś uzupełnić braki w kartografii :)

Opublikowano

Tak, ale czasem planeta, na której jest ten port, jest jeszcze nieodkryta. Miałem tak kilka razy. Zerknij na mapę systemu i zobacz, czy masz gdzieś "czarne dziury", w sensie, że np stacja orbitalna powinna być "podłączona" do orbity jakiejś planety, ale na mapie tam nie ma nic - poleć w te okolice, odpalaj skaner i po chwili powinieneś uzupełnić braki w kartografii :)

Albo... poleciec do nav beacona, w systemach zaludnionych zawsze sa, zeskanujesz i masz caly system otwarty.

Opublikowano (edytowane)

Ktos moze podpowiedziec jak ogarnac gre z przyjacielem? Dodalismy sie do skrzydla. Jestesmy w tym samym systemie itd. Jak teraz wyglada wykonywanie misji? Jak je podjac bysmy mogli je obydwoje wykonywac?

A i jeszcze jedno. uzupelnianie paliwa przelatujac nad gwiazdami. Urzadzenie sie samo uruchamialo gdy bylismy odpowiednio blisko podczas super cruise. Pozniej cos zmienilem w statku i nagle urzadzenia nie ma. Nie umiem znalezc przyczyny.

nvm, ogarnalem

Edytowane przez El Loco Chocko
Opublikowano

Udaje się Wam wbijać rangi dla Federacji? Chce dostać ten Sol Permitt, ale cały czas mam Rank 100% i 10% Reputacji, nie mogę znaleźć misji która podniesie Rank. 

Opublikowano

Szukaj misji z Naval w tytule. Oba Ci podniesie rangę na wyższą.

Tak, czytałem o tym w internecie, ale nigdzie jej nie ma, latam po tych systemach jak głupi, chyba, że mam aż takiego pecha... No trudno. Dzieki za odpowiedź i lece dalej.