gkihdghdhj 354 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 O w mordę, do piątej nad ranem robiłem za kosmiczną złotówę dla szefa przestępczego półświatka. Przez 90% czasu miałem na ogonie łowcę głów, który co jakiś czas próbował mnie wyrwać z hyperdrive, ale jednak nie chciałem się wdawać w walkę za 5k, więcej by pewnie poszło na odkupienie rakiet. W sumie wykonałem ponad 200 skoków, za co dostałem od pasażera 2 799 000 kredytów. Dodatkowo po każdym skoku włączałem skaner i odkrywałem tak średnio 3-4 obiekty na system, w niektórych musiałem szukać boi turystycznej, więc tam odkrywałem najmniejsze detale układów. Po powrocie do Aulin(skąd wystartowałem) opchnąłem dane kartograficzne za 1,2 miliona i podskoczyłem o dwie rangi w eksploracji. W sumie mam teraz 4,8 milionów plus statek warty milion, zastanawiam się nawet nad kupnem jakiegoś Explorera, ładne statki, ale chyba dokokszę swoją Cobrę- cudowne jest w tej grze to, że używany sprzęt nie traci na wartości i można go odsprzedać za kwotę kupna(a przynajmniej ja mam takie wrażenie). Pozwolę sobie udostępnić parę lepszych lub gorszych pocztówek: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Ok. 5 godzin przerwy w działaniu serwerów po dzisiejszym update. No ale ja mam wolny dzień :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Nom, wprowadzaja update do gry, oprocz fixow sa spekulacje ze przemycaja po cichu jeszcze jakis dodaktowy content zwiazany z Thargoid'ami [obcy] bo ostatni update ktory rowniez trwal 5 godzin i nie zmienial z pozoru za wiele. Lista zmian: Stability FixesFixed a crash involving Fighters. Fixed a crash that could occur when using the vanity camera shortcut while viewing the System/Surface Map. General Fixes & TweaksOverworked Air Traffic Controllers will no longer greet pilots as they are leaving.MissionsWe no longer award micro resources that are not used for anything as mission rewards. Various mission tweaks and fixes. Console NotesXbox, PlayStation 4: Fix for the welcome mission not appearing for new commanders. PlayStation 4: Fix for a bug where the game ran at an accelerated speed after resuming from Rest Mode. PlayStation 4: General client progression-flow fixes for new commanders. Smiechlem jak przeczytalem o przepracowanych ATC. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 O, apropos, u mnie nie odzywali się w ogóle wczoraj. Normalnie mam jakieś tam komunikaty przez radio jak dolatuję do bazy, a teraz cisza. Może zagonili wszystkich do roboty przy aktualce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 1. Załoga - z tego co wiem bo jeszcze się w to nie bawiłem - przydaje się w dwóch przypadkach: - robi za obsadę myśliwca, który chroni większe statki (można zresztą mieć więcej niż jeden na pokładzie) - robi za pilota statku w przypadku gdy sami pilotujemy myśliwiec Myśliwiec mogą przenosić tylko niektóre statki: z najmniejszych Keelback, a z większych np. Anaconda 2. Niestety nie dostajemy pełnych 100% za sprzedaż statku. Dlatego w przypadku wypasionych maszyn z dobrym wyposażeniem opłaca się najpierw sprzedać wyposażenie (tutaj jest 100% kasy) lub wymienić je na najtańsze, a dopiero później opylać statek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Dobrze się domyślam, że każda stacja ma mniej lub więcej urządzeń itp. do zaoferowania? Chciałem ogarnąć jakieś ulepszenia do statku ale na ostatniej stacji troche yebało biedą bo mało co było z takich rzeczy. Czy to wina bycia noobem? Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Nie. To wina stacji. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 247 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Jakieś rady jak nastawić się głównie na eksploracje? Tylko podróże mi w głowie i badanie kolejnych systemów i planet :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Fuel scoop Auto repair Scanner Detailed Surface Scanner ASP Explorer wraz z najlepszym FSD jaki istnieje dla niego btw. update skonczony, mozna grac Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Pytanie - czy tylko to wrażenie początkującego czy ten początkowy złom w ogóle nie jest ani trochę zwrotny? Przy treningu advanced fight jak mi ktoś siądzie na ogonie, to nijak nie da się zrobić pętli ani praktycznie w ogóle nie idzie go zgubić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Ustaw predkosc na niebieskiej wartosci, wtedy masz najlepsza zwrotnosc. Pierwszy statek jest bardzo zwrotny swoja droga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Nie jestem w stanie sobie poradzić z tymi trzema stateczkami :( Pierwszy siedzi gładko, ale potem zaczynają się schody bo jak poluję na jednego, to drugi w tym czasie mnie dojeżdża od tylca :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Olej te misje, ja nie byłem sobie w stanie poradzić z dwoma. Masz załapać podstawy, a na walkę przyjdzie jeszcze czas. Pobaw się w kosmicznego kuriera, handlarza, taksówkarza... uzbieraj trochę kasy na lepszy statek, wyposaż go i wtedy dopiero myśl o strzelaniu do innych. Póki co - staraj się nikomu nie wchodzić w drogę :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Właśnie ukończyłem wszystkie tutoriale (poza tym z zaawansowaną walką) także pora ruszać w drogę :D Dawno się tak nie jarałem powiem szczerze :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Kupiłem Vipera MkII. Ogromna satysfakcja z latania czymś mocniejszym :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Mocniejszym od Sidewindera? To jednak Cobrę polecam bardziej, bo Viper to taki trochę latawiec z zerową ładownością. Po pierwszym statku przesiadka na Cobrę jest najbardziej naturalna, bo to na tyle wszechstronny statek, że można nim różne rzeczy robić (w żadnej nie wyspecjalizowany, ale przynajmniej wszechstronny). Cytuj Odnośnik do komentarza
Marczello 23 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Mój kokpit :) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Plusik za babciną komodę A tak serio to fajnie musi się śmigać na tych urządzeniach, choć ja osobiście preferuję jednak wygodne wyebanie się na kanapie przed większym TV (chyba że źle odbieram, ale na zdjęciu wygląda na max 40"). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Pamietaj marczello, jakby co to chetnie przywitam tego hotasa @Wredny i Matriks Trzeba byc twardym a nie miekkim i skonczyc prawilnie wszystkie tutoriale. :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Trzeba byc twardym a nie miekkim i skonczyc prawilnie wszystkie tutoriale. :D Nie ma za to trofeum Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Właśnie A inna sprawa, że zanim ja ogarnę skoki i poruszanie się po kosmosie, to nie wiem - chyba wymyślą do tego czasu jakiś obszerniejszy tutorial Cytuj Odnośnik do komentarza
Marczello 23 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Plusik za babciną komodę A tak serio to fajnie musi się śmigać na tych urządzeniach, choć ja osobiście preferuję jednak wygodne wyebanie się na kanapie przed większym TV (chyba że źle odbieram, ale na zdjęciu wygląda na max 40"). dzięki! XD Tak, to 40", na zdjęciu wydaje sie byc troche mniejszy niz jest w rzeczywistosci ale przyznaje, ze akurat do tej gry im wiekszy tv tym lepszy Pamietaj marczello, jakby co to chetnie przywitam tego hotasa @Wredny i Matriks Trzeba byc twardym a nie miekkim i skonczyc prawilnie wszystkie tutoriale. :D Pamiętam, pamiętam, ale prędzej uzbierasz na nowe Ferrari niż sprzedam Ci mojego Hotasa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Pytanie debilne, ale jednak je zadam - czy Sidewinder może bawić się w wydobycie? Bo mam fajną misję, w której wymaganiami są Mining Laser i Rafinery ale nigdzie tego znaleźć nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Moze, ale calkowicie sie to nie oplaca, za malo miejsca na przyrzady oraz sklad wydobywanych mineralow, dajmy na to ze misja wymaga od ciebie 10 ton, a w sidewinderze zmiescisz max 4 tony, to jestes w (pipi)e, bo tych 4 nigdzie nie odlozysz. Gornictwo jest bez sensu dopoki nie kupi sie bardziej pojemnego statku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 11 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2017 Właśnie wpadł trofik za odkrycie planety, i tak trochę smutno, że nie widzę gdzie daną planetę odkryłem przeglądając mapę galaktyki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi