Skocz do zawartości

Shadow Warrior 2

Featured Replies

Opublikowano

Serce się raduje, że z naszego kraju nadchodzi kolejny hicior 

jedynka byla sredniakiem, co w dwojce pozmieniali ze szykuje sie hicior?

• Odpowiedzi 58
  • Wyświetleń 8,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dr.Czekolada
    Dr.Czekolada

Już troche po E3 fakt, ale honorowo zakładam temat, bo nie wierze że nikt na to nie czeka.   Polacy odwalili nawet lepszą robote od ID z tym całym Doomem, ale osobiście na obie gierki czekam.

• Jedyna recenzja ktora sie liczy w internecie:  

• No i przeszedłem Shadow warriora      Kurde to zakończenie       Ale dla mnie tak czy inaczej goty 10/10. Tyle unikalnych, prześlicznie zaprojektowanych modeli broni, to nie ma chyba żaden FPS.

Opublikowano

Jak jedynka to średniak to nie wiem co powiedzieć o innych pif paf obecnie wychodzących.

Opublikowano

Jedynka średniak straszny, na filmikach prezentuje sie lux, jednak gameplay kuleje strasznie i wszystko sprowadza sie do nudnych killroomow

Opublikowano

Niezależnie od ocen, wielu graczy, w tym ja, bardzo lubi staroszkolne gejmplejowo fps-y w bardziej nowoczesnych sztach. Ostatni Wolf np był cudny, podczas gdy na CoD-y patrzeć nie mogę, chociaz uwielbiam ten gatunek

Opublikowano

Jedynka średniak straszny, na filmikach prezentuje sie lux, jednak gameplay kuleje strasznie i wszystko sprowadza sie do nudnych killroomow

o to tak samo jak nowy doom

Opublikowano

o to tak samo jak nowy doom

Dokładnie tak, nawet w temacie o doomie pisałem ze czuje lekki zawód i nudę, wolfenstein był imo lepszy
Opublikowano

:hi: mi też wolf bardziej podszedł 

Opublikowano

Niezależnie od ocen, wielu graczy, w tym ja, bardzo lubi staroszkolne gejmplejowo fps-y w bardziej nowoczesnych sztach. Ostatni Wolf np był cudny, podczas gdy na CoD-y patrzeć nie mogę, chociaz uwielbiam ten gatunek

Tylko imo SW ma mało wspólnego ze statoszkolnym fps, dwójkę sprawdzę bo lubie fps ale póki co bez podjarki

Opublikowano

Właśnie kupiłem na PC, gra wygląda niesamowicie, jest dużo rzeczy poprawionych względem jedynki. Mi np. podobała się walka kataną, ale myślałem, że może być lepsza. Tu mamy więcej broni wręcz. Jedynka była trochę mało dynamiczna dla mnie, tu akcja non-stop. W jedynce małe lokacje, tu otwarte przestrzenie. Dodanie lootu też zwiększy chęć wracania do gry po jej ukończeniu. Można by tak wymieniać bez końca. Jak dla mnie będzie hit. A jak jest naprawdę sprawdzimy już jutro.

Opublikowano

launch trailer:

https://youtu.be/c2mt5CUQXxc

A co do różnic względem SW1 to są ogromne. Po powrocie z SW2 do SW1 czuć jakby się grało ze związanymi rękoma. SW2 daje praktycznie nieograniczoną swobodę w walce i eksploracji - brak staminy, double jumpy, dashe, dashe w powietrzu, prawie 4x więcej rodzajów przeciwników niż w SW1(do tego kazdy z nich oprócz wersji podstawowej ma  wersję Superior i Elite), 7x więcej broni ulepszanych przez gęsto sypiace sie z przeciwników upgrade'y. Dodatkowym urozmaiceniem walki melee jest parowanie - nie jest moze istotnym elementem walki(bo tempo momentami bywa mordercze) ale pozwala się fajnie bawić z przeciwnikami kiedy zostaje ich już mało wokół gracza. No i proceduralny system cięć daje mnóstwo fun'u i czesto na ekranie wychodzą takie akcje na śmierci przeciwników, że predefiniowane finishery z Dooma chociaż świetnie wykonane, to na dłuższą metę nie mają startu do tego co się dzieje w SW pod względem miodnosci. Generalnie rdzeniem SW2 jest nadal oldschoolowy shooter, ale biorąc pod uwagę jak wykonany jest melee combat, movement i system rozwoju postaci, to własciwie coś co powinno się określać mianem "first person shoot n' loot slasher".

Edytowane przez Morikage

Opublikowano

Pfff...myslałem że SW2 wychodzi od razu na konsole a tu chyba lipa.  Kiedy to ma wyjśc na PS4?

Opublikowano
  • Autor

W przyszłym roku. Jedynka też wyszła rok później na konsolach i to dość sporo miechów później.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Zeszło już embargo na recenzje. IGN dał 8.6/10, Gamespot 8/10. Metacritic w ciągu ostatniej godziny waha się między 81-82.

Opublikowano

Jedyna recenzja ktora sie liczy w internecie:

Opublikowano

Dzisiaj gre ogladalem na WGW i co tu duzo mowic - must have dla fanow mocnej jatki, do tego ta cena na premiere! 98-109 zł...

BIORĘ!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ograne pół gry. GOTY 10/10 :D Do tego jeszcze ze 3 razy przejde gre tylko na trudniejszym stopniu plus multiplayer plus szukanie lootu, questy poboczne. Na początku troche nudno, ale to swego rodzaju tutorial. Im dalej tym lepiej.

Opublikowano

Kurcze, gra zacna, ale end-game (pipi)owy. Jak przejdziemy gre na normalu to możemy pograć na hard lub insane, ale poziomy te są zbalansowane dla kogoś kto zaczyna na tych poziomach. A jak wparujemy z ekwipunkiem z końca gry na normalu to siejemy roz(pipi). Nie ma skalowania na podstawie lvlu. Brakuje jakiejś pvp areny, ale innych map czy większego stopnia trudności. Mam nadzieje, ze jakieś patche już szykują.

Opublikowano

Ja tam lubię na takim NG+ grać na wyższym poziomie z dopasionym sprzętem i czuć się jak kozak :P Doom wlasnie skończony i czekał na sw2 na konsole. Ale cos widze cicho o grze na tym forum. Czyżby gra słabo sie sprzedała?

Opublikowano

Patrząc po aktywności tematu i iliości używek to się chyba z 5 szt. w PL sprzedało.

Opublikowano

aaaa faketycznie. Mój błąd.

Opublikowano

Za 100zł taka gierka w niemal edycji kolekcjonerskiej a ludzie i tak narzekają. Sieczka jest świetna, gra dobrze zoptymalizowana- czego chcieć więcej?

Opublikowano

Szkoda gry. Nie grałem ale myśle ze daje duzo funu a byc moze zostanie niedoceniona podobnie jak bulletstorm który według mnie był bardzo dobry

Opublikowano

Dzisiaj wyszedł patch i dał większą ilość wrogów na hardzie i insane, znerfił OP bronie i wiele innych. Myśle, że nie ma tego złego, czego patch nie zmieni ;p