Gość _Be_ Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 @Bantofel Natural Dread Killaz, Ras Luta, Paprika Korps, Izrael, Vavamuffin w to wszystko Polskie. I wcale nie jest złe. Dodaj do swojej wypowiedzi "moim zdaniem" i wszystko bangla. Bo możesz nie słuchać z prywatnych powodów Jezu Cytuj
Myriu 76 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 No bo poprzyj to jakimś powodem. A nie, Polskie Reggae jest do bani.. Czemu?? bo tak.. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 Bo Polacy to podrabiancy, białe rege lol Cytuj
Myriu 76 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 (edytowane) Uff a już sie bałem, że nie lubisz bo rozumiesz co śpiewają W takim toku myślenia, Ty nie powinieneś słuchać reggae wykonywanego przez Jamajczyków. Przecież jesteś biały, lol Edytowane 29 czerwca 2015 przez Myriu Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 Polskie rege to najgorsze co spotkalo muzyke, zaraz po mastodonie i nowej plycie drejka Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 A esli chodzi o rege, to jak wspominalem wczesniej, tylko dub z lat 60. Krecisz wielkiego dzointa skur.wysyna z jakiegos indie siuwaxu, siadasz wygodnie w fotelu, zalaczasz to lub to I przenosisz sie do innego swiata. W innych wypadkow nawet nie warto sluchac tego gatunku muzyki aha dub mial wplyw/wyewoluowal w bardzo duzo fajnych gatunkow, pochodnych, polecam Cytuj
Myriu 76 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 (edytowane) Spoko, wasze zdanie, wasze uszy, Nikt nikomu nie narzuca czego ma słuchać i każdy ma wyrobioną opinię. Ja bez bakłażanu też jestem w stanie się przenieść , wystarczy dobry riddim Edytowane 29 czerwca 2015 przez Myriu Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 czerwca 2015 Autor Opublikowano 29 czerwca 2015 Farmeros, to jest właśnie to, co miałeś wkleić jak wrócisz z roboty? Bo całkiem niezłe.Zauważyłem, że echo/pogłos dużo dają w takich kawałkach. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 Tak, to wlasnie mialo byc to serdeczny kolego Grzybiarzu. Chodzi wlasnie w tym starym dubie o ten poglos/echo, wprowadza to w taki swoisty trans i jest strasznie mile dla ucha :] To jest chyba najlepszy kawaleczek krula tubbiego, polecam po calosci. Oczywiscie od czasu do czasu, bo nudzi szybko imo Cytuj
Myriu 76 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 (edytowane) Apropos Twojego pierwszego posta grzybiarzu, ciut szybsze tego samego gościa https://youtu.be/dsFpUW48Tnc Edytowane 29 czerwca 2015 przez Myriu Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 czy to jest to slynne judeo-rege? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 czerwca 2015 Autor Opublikowano 29 czerwca 2015 Też się wkurzyłem jak kolesia zobaczyłem, ale na Spotify go nie widać Cytuj
Sugan 60 Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 (edytowane) JAH JEST PREZYDENTEM JAH JEST KIEROWNIKIEM Polskie rege to najgorsze co spotkalo muzyke, zaraz po mastodonie i nowej plycie drejka:tak: :tak: Bylo o dubie (dodalbym jeszcze to plyte w "strasznym" klimacie, zapomnialem tytulu), to moze polece wlasnie w te obiecujace rejony, skupiajac sie na ewolucji gatunku w rejonach elektronicznych https://www.youtube.com/watch?v=jLELnpVlH1M&feature=youtu.be Przede wszystkim naszym lordem i zbawca, jak i bogiem muzyki jest Vladislav Delay (tak naprawde Sasu Ripatti). Perkusista od dziecka, co widac w jego zlozonych rytmicznie kompozycjach, w ktorych nadaje syntetycznym bebnom "organiczne" brzmienie, pokonujac bariery gatunkowe (Kuopio, jedna z moich ulubionych plyt obecnej dekady) Edytowane 30 czerwca 2015 przez Sugan Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 Delay fajny widziałem na żywo w jakimś namiocie na plaży na który chciałem kupić bilet, ale już nie mieli niby więc wszedłem bez biletu a tam miejsca w ch.uj Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 30 czerwca 2015 Autor Opublikowano 30 czerwca 2015 Sugan, może michel jarre se posłuchaj i album oxygene Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 Jean miszel żarrrr - to się nie dzieje naprawdę xddddd Cytuj
Sugan 60 Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 Sugan, może michel jarre se posłuchaj i album oxygene Raczej nudne i bardzo traci myszkaTak, wiem ze 70, ale Kraftwerk albo Low Bowiego brzmi nie zle mimoo uplywu lat. Moze to przez te czizi kosmiczne syntezatorki (ktore marnie tu brzmia i tak tbh, bez glebi) Z drugiej strony, w 80 w polsce puszczane z (pipi)owych kaseciakow, pewnie stanowilo niezla ucieczke od rzeczywistosci (namedropowanie jarre kojarzy mi sie glownie z dziadami w rodzaju wychowanych na trojce, bez obrazy grzybiarz). Jesli lubisz space ambient to stawiam ze Global Communication moze Ci przypasc do gustu (ponoc steve roach tez jest niezly, ale nie sluchalem) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi