MysteryGaz 26 Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 (edytowane) Sprawa jest taka że 5 lat temu zdawałem prawo jazdy i niestety na kursie lekarz po bezproblemowym przejściu badań lekarskich wystawił mi terminowe na 5 lat (chyba sobie zrobił wyliczankę, mam wadę wzroku + okulary korekcyjne ale nie level Stępień i wszystko widziałem i mówiłem, gość nawet średnio się interesował bo przez połowę czasu gadał z kimś przez telefon..) . Teraz kończy się właśnie termin i stąd pytanie czy ktoś się orientuje jak teraz wygląda wymiana, co trzeba przynieść ze sobą? Po drodze przez te 5 lat przepisy z tego co rozumiem pozmieniały się dziesięć razy, czytałem gdzieś że teraz są tylko na 15 lat (?), na stronie urzędu oczywiście ciężko coś konkretnego znaleźć + nawet nie ma już wzmianki o badaniach lekarskich. Na google informacje pewnie już nieaktualne i każdy mówi co innego. Czy jest jeszcze w ogóle możliwość zmiany na bezterminowe jeżeli pójdę do lekarza z uprawnieniami i mi takie coś wystawi? Dzięki z góry za jakiekolwiek informacje. edit. czyli jednak w złym dziale napisałem, dzięki za przeniesienie Edytowane 30 czerwca 2015 przez MysteryGaz Cytuj
Gość osiol Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 Nie mam pojęcia, dopiero robię prawko. :[ (pipi) Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 30 czerwca 2015 Autor Opublikowano 30 czerwca 2015 Ostatnio robiłem sobie z ciekawości nową teorie, tak ludzie narzekali a jakieś łatwiejsze się to wydawało :> Zresztą jeszcze mnie to czeka bo w końcu będę mógł zdawać na A... Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 Sprawa jest taka że 5 lat temu zdawałem prawo jazdy i niestety na kursie lekarz po bezproblemowym przejściu badań lekarskich wystawił mi terminowe na 5 lat (chyba sobie zrobił wyliczankę, mam wadę wzroku + okulary korekcyjne ale nie level Stępień i wszystko widziałem i mówiłem, gość nawet średnio się interesował bo przez połowę czasu gadał z kimś przez telefon..) . Teraz kończy się właśnie termin i stąd pytanie czy ktoś się orientuje jak teraz wygląda wymiana, co trzeba przynieść ze sobą? Po drodze przez te 5 lat przepisy z tego co rozumiem pozmieniały się dziesięć razy, czytałem gdzieś że teraz są tylko na 15 lat (?), na stronie urzędu oczywiście ciężko coś konkretnego znaleźć + nawet nie ma już wzmianki o badaniach lekarskich. Na google informacje pewnie już nieaktualne i każdy mówi co innego. Czy jest jeszcze w ogóle możliwość zmiany na bezterminowe jeżeli pójdę do lekarza z uprawnieniami i mi takie coś wystawi? Dzięki z góry za jakiekolwiek informacje. edit. czyli jednak w złym dziale napisałem, dzięki za przeniesienie znowu musisz placic kase za prawko i znowu miec zaswiadczenie od lekarza. teraz nie daja juz bezterminowych. sorry za posta, alem jem jedna reka. Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 1 lipca 2015 Autor Opublikowano 1 lipca 2015 Czyli jednak zmienili, no to trudno w takim razie, dzięki za odpowiedź. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 1 lipca 2015 Opublikowano 1 lipca 2015 Odnowienie prawka to koszt niespelna 400zl. 200zl lekarz, okolo 100zl w urzedzie i badanie krwi. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 1 lipca 2015 Opublikowano 1 lipca 2015 Pajda, może u Ciebie 200 zł lekarz. U mnie pięć dyszek było, jak robiłem ponowne badanie, ale u takiego typa co nawet wzroku nie sprawdzał. Z tym, że teraz i tak nie mam wady, a miałem ponad -5 ;0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi