Kalel 3 634 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 14 godzin temu, Rudiok napisał: Dwie ostatnie części MI były zdecydowanie lepsze, ze szczególnym uwzględnieniem Rogue Nation. Ale ciężko w pełni ocenić coś co jest półproduktem. Uśredniając to 6.5/10. a mi się niesamowicie podobał. W sensie, zrobili dokładnie to co zrobili w Rogue Nasion/Fallout tylko tym razem dosłownie napisali ze "hej, dzielimy na dwie części". Sceny akcji są równie dobre co w poprzednich częściach. A może nawet kapkę lepsze? (pościg w Rzymie > motory w Paryżu) no i jest humorek. I to taki nawet zgrabny, czego sie nie spodziewałem. To jest ten sam dobry M:I który znamy i kochamy tylko tym razem troszkę poeksperymentowano właśnie z humorkiem i "teamem" (bo pojawia się świetna Grace oraz maniakalna Pom). Czy jest trochę naiwności? Ech, no pewnie. Ale still, leci ode mnie mocne 8+. Idźcie na ten film bo po tych ostatnich CGI chłamach to warto quality content zjeść. 2 Cytuj
Rudiok 3 356 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 1 godzinę temu, Faka napisał: Ciekawe ile lat jeszcze pociągnie Tom Cruise z tymi filmami. No chyba, że znajdzie sobie następcę na jego miejsce. Ta seria filmów to taki drugi James Bond, gdzie w kinach nie może zabraknąć. Tom w wywiadach mówi, że kolejna część będzie ostatnią. I to jest nadal świetny film sensacyjny, który ogląda się z wypiekami na twarzy i to rozrywka przed duże R, ale jednak oczko niżej od poprzednich części, głównie przez słaby scenariusz. Cytuj
Shago 3 547 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 (edytowane) Moja kolejność na ten moment wygląda następująco: 6 == 5 > 4 > 1 > 3 > 2. Najlepsza scena? W operze Wiedeńskiej w "Rogue Nation" A seans 7 części już za tydzień, idealnie, by każdego dnia obejrzeć 1 część tej absolutnie najlepszej serii filmów akcji. Edytowane 9 lipca 2023 przez Shago Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 Kilka tygodni temu oglądałem 4, 5 i 6. Chyba będzie się trzeba przejść do kina. Cytuj
Wojtq 790 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 (edytowane) Właśnie wróciłem i jestem wciąż podjarany. Niesamowite to było. Fabuła prosta, czyli taka jak trzeba, a cała zabawa w świetnych postaciach (ta nowa dziewuszka <3) i akcji, której realizacja kopie zady. Szczególne wrażenie zrobił na mnie pościg samochodowy, w którym wpleciono sporo komedii. Gracze znajdą też ukłon w stronę pewnej znanej gry przygodowej. A jeśli ktoś się boi chamskiego cliffhangera na koniec (w końcu to Part One), to niech się przestanie go obawiać - oczywiście, że film tak naprawdę nie ma zakończenia, ale moim zdaniem zamyka się naprawdę w elegancki sposób. Moja ocena? Dawać-mi-tu-Part-Two/10. Edytowane 9 lipca 2023 przez Wojtq 1 Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 Oj tak 12/10 dla fanów MI, właśnie wróciłem z seansu. Jako letni akcyjniak spokojnie 9/10, pare drobiazgów gdzies po drodze przeszkadzalo, ale tak to 2.5h zlecialo nie wiadomo kiedy. Piękne czasy tez, ze otwierajace sceny i glowna role w nich gra Spoiler Polak. Oczywiście polak mówiąc po angielsku z ruskim akcentem, ale to nic xD Fabula ja początku wydala mi sie taka trochę na siłę dopasowana do czasów, w jakich żyjemy, Spoiler Ale wątek AI broni sie mocno moim zdaniem, tak moze wygladac albo juz wygląda świat w duzej mierze tam, gdzie zwykli ludzie wstępu nie maja. 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 No mi mega siadły momenty gdzie Spoiler AI wyłączała im technologie i trzeba było w starym stylu kombinować. Na przykład scena ze skokiem z motoru czy na początku na lotnisku. 1 Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 11 minutes ago, Kalel said: No mi mega siadły momenty gdzie Hide contents AI wyłączała im technologie i trzeba było w starym stylu kombinować. Na przydał scena ze skokiem z motoru czy na początku na lotnisku. Albo poscig Spoiler Z buta w Wenecji, jak AI mowilo jako Benji, creepy as fuck w sumie, ciekawe co wymysla z AI w part 2 Ogólnie fabula mocno mi się skojarzyła z odcinkiem Z Archiwum X "Ghost in the machine", gdzie podobne rzeczy przewidzieli 30 lat temu. 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 3 minuty temu, Bartg napisał: Albo poscig Pokaż ukrytą zawartość Z buta w Wenecji, jak AI mowilo jako Benji, creepy as fuck w sumie, ciekawe co wymysla z AI w part 2 Ogólnie fabula mocno mi się skojarzyła z odcinkiem Z Archiwum X "Ghost in the machine", gdzie podobne rzeczy przewidzieli 30 lat temu. 1 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 Mimo, że prywatnie Tom Cruise jest trochę zjebem, to jako aktor żadnych zastrzeżeń do niego nie mam, bo zajebiście gra i bardzo dobre filmy robi. Szkoda, że 7 część MI będzie już jego ostatnim filmem. A uniwersum MI ma duży potencjał dla innych agentów, przecież nie musi być ciągle Ethan Hunt, wiadomo, nie będzie już to samo. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 Nie będzie, bo jeszcze w planach jest Dead Reckoning: Part 2 i wtedy koniec serii Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 14 lipca 2023 Opublikowano 14 lipca 2023 Już widzę jak ten socjopata pozwoli by ktoś inny był głównym bohaterem MI. 1 Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 15 lipca 2023 Opublikowano 15 lipca 2023 Weź się z tą swoją zjebaną propagandą nie wpierdalaj do działu filmowego. 1 5 Cytuj
Shankor 1 605 Opublikowano 15 lipca 2023 Opublikowano 15 lipca 2023 Cruise ma 61 lat i prawa do marki. W kolejnych częściach pałeczkę przejmie ktoś młodszy z obecnej ekipy lub najmą Hemswortha albo innego Pratta. Tomek nie jest głupi, kasa ma się zgadzać. Nie zdziwię się jeśli będzie robił na zmianę M:I i TopGun. Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 1 października 2023 Opublikowano 1 października 2023 Wiadomo co, wiadomo gdzie To się chyba jakims ostrym cliffhangerem konczy i lepiej poczekac na part2? Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 1 października 2023 Opublikowano 1 października 2023 To jest wersja z koreańskimi napisami. Oficjalnie dopiero 10 października. 1 Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano 2 grudnia 2023 Opublikowano 2 grudnia 2023 Przed chwilą obejrzałem to wkleję moją opinię, tak różną od tu panujących: 15 minut temu, Wredny napisał: Jestem mocno zawiedziony, także tymi opiniami z ostatniej strony tematu o Mission: Impossible w dziale filmowym, bo zastanawiam się, czy oglądaliśmy ten sam film. Ta część to jakieś CGI popłuczyny z mocną domieszką nijakości i "szybkowścieklizmu", a nie godna kontynuacja dwóch poprzednich, szczytowych osiągnięć serii (jeszcze M:I3 uważam za świetne, reszta średnio). Już po pierwszym trailerze, w którym wyczułem jakąś taką "netflixową" sterylność i sztuczność, miałem pewne wątpliwości, a jak wjechał dopisek "Part One" to owe mocno się nasiliły. Do samego jednak końca wierzyłem, że Tom Cruise mnie nie zawiedzie, bo on wie, czego widzowie oczekują i jednoosobowo ratuje wysokobudżetowe kino akcji przed popadnięciem w miałkość i nijakość. No niestety Tom mnie zawiódł... Po świetnych Rogue Nation i Fallout, które były tak cudownie intensywne poprzez swoją prawdziwość (w sensie scen) tutaj dostajemy wiele akcji mocno wspomaganych CGI i różnego rodzaju filtrami upiększającymi, które zupełnie nie robią na mnie wrażenia. Tak, nawet ten signature stunt ze skokiem na pociąg - no skoczył sobie, pewnie z adrenalinopędnego punktu widzenia było to imponujące, ale fabularnie nie miało to żadnego sensu, ani uzasadnienia (bo umówmy się - ta śmieszna wymówka, że nie zdążył na pociąg to niezłe zamiast gonić go po ziemi to musiał szukać najwyższego szczytu a Austrii, tia...). Zdecydowany przerost formy nad treścią dotknął tu praktycznie każdego aspektu - od wrogów i głównego zagrożenia, poprzez ilość postaci, a na przedawkowaniu nudnego pierdolenia skończywszy. Poprzednie części miały sensowny plot, jasno określony, przyziemny cel, ozdobiony szpetną buźką Seana Harrisa i dookoła tego zbudowano fajną intrygę, którą w napięciu obserwowaliśmy i kibicowaliśmy naszej już zgranej ekipie. Tutaj natomiast mamy jakiś Skynet, który jakimś cudem bruździ z dna oceanu (swoją drogą niezła beka, że "nie wiemy, gdzie to jest", ale chwilę wcześniej mowa o zamarzniętych, utopionych marynarzach - nikt nie wpadł na to, by szukać ciut niżej, w kierunku dna?), a jego przydupasem i uosobieniem jest jakiś szpakowaty goguś z dowolnej reklamy Paco Rabane, który ma zero charyzmy, charakteru i zerową dawkę złowieszczości. Na jego usługach jest jakaś chińska Harley Quinn, która ciągle milczy i przez to pewnie ma być tajemnicza, a wypada jak jakaś karykatura ze starych Bondów. Do tego agent Stasiak i jego piętaszek, ścigający Hunta, powrót Kittridge'a, żeby było mrugnięcie oczkiem do wieloletnich fanów serii, biała wdowa z braciszkiem, koleś który grał w parodii Top Gun (Hot Shots) i jakaś no-name laska, która ma fajny tyłek i nosi fajne kamizelki, ale ani ona nie błyszczy jakimś aktorstwem, ani kaskaderką, ma zero fajnych akcji i jeszcze mniej wyrazu, ale jest super złodziejką, bo tak mi napisało na ekranie, kiedy Ethan profilował ją przez swoje super okulary. Nasza ekipa też jakoś nie błyszczała chemią, motywacje Ethana i to przedstawianie go jako troskliwego misia, co dla ziomków zrobi wszystko były zwyczajnie słabe, a w tym wszystkim żal tylko zmarnowanego potencjału pięknej pani Ferguson - Pokaż ukrytą zawartość sposób, w jaki ją odprawiono był żenujący i zupełnie pozbawiony jakiegokolwiek ładunku emocjonalnego, a wszystko przez to, że wcześniej byłem świadkiem tylu nudnych rozmów o niczym, że nawet śmierć postaci, której w poprzednich częściach byłoby mi autentycznie żal (bo piękna dziewczyna, odwalająca efektowne akcje) tutaj spłynęła po mnie jak woda po kaczce. I ta teatralna otoczka tego pojedynku z gogusiem - choreografia jak ze spektaklu, zamiast autentycznej walki, mosty, mgiełka, pustki na ulicach - w Wenecji jest jakaś godzina policyjna, że nocą nie ma nikogo w tak malowniczych miejscach? Kurde, nawet fajnych akcji było tu jak na lekarstwo. To rozbijanie skuterów za pomocą BMW, a później ten żółty Fiacik - słabiutkie, skok ze skały też mnie nie ruszył (i jeszcze to idealne wpadnięcie przez okno), walka na dachu pędzącego pociągu to coś, co w filmach było robione setki razy, a wybuch mostu i spadające wagoniki to dość rzucające się w oczy CGI. Jedynie ten "Uncharted 2" chwilę później był spoko, ale tak poza tym to ja pamiętam ten film (przed chwilą skończyłem seans) głównie z nudnego gadania o przejęciu władzy nad światem (buhahaha) i skoków kamery na mordy kolejnych postaci, które chuja mnie obchodzą W słabą to stronę poszło i już wiem, że nic lepszego od Rogue Nation oraz Fallout nie zobaczę, przez co trochę smutłem, ale wszystko kiedyś musi się skończyć i Tom Cruise wiecznie nie może być respiratorem filmowej branży. Ode mnie 6/10 -film bez ciekawej historii i akcji, które by się oglądało z wypiekami na twarzy, ale za to z masą nieinteresujących postaci, które mamy w dupie - coś jak ostatnie 4 części Szybkich i Wściekłych, choć jeszcze nie ten poziom debilizmu całe szczęście. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Ja dzisiaj obejrzałem i mega mi się podobało, od początku do końca zero nudy. Jedyne co mi przeszkadzało to Spoiler śmierć Ilsy, bo uwielbiam Rebeccę. Czekam na Part 2. Cytuj
Shago 3 547 Opublikowano wtorek o 10:28 Opublikowano wtorek o 10:28 Zwiastun z pierdolnięciem. Ta muzyka Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano wtorek o 12:11 Opublikowano wtorek o 12:11 Sorry Tom, ale po ostatniej części nie zaufam Ci - obejrzeć, obejrzę, ale na pewno nie mam nadziei na coś fajnego. Wygląda przesadnie patetycznie, fabułka będzie stekiem bzdur o tym, jak bardzo Ethan jest empatyczny i że dla swoich ludzi zrobi wszystko (co już w poprzedniej szmirze mnie wk#rwiało), nowe dodatki do ekipy to porażka (oddawać mi Ilsę!), stara ekipa też sprawia wrażenie bycia tam za karę, a trailer mocno jedzie kreskówką i "szybkowścieklizmem" (tak jak poprzednia część). Próbują tym narratorem budować klimat nieuchronności finału, niczym w zwiastunie do M:I Fallout, ale tam to człowiek aż ciary miał, a tutaj jest mocne meh... Szkoda, że po dwóch tak zajebistych, szczytowych wręcz osiągnięciach w serii, ta kończy się dwoma średniakami/gniotami (bo nie łudzę się, że tu będzie lepiej niż w poprzedniej). Oczywiście chciałbym to wszystko odszczekać, ale oceniając po tym zwiastunie (beka, że trwa 2 minuty, a oni nazywają to "teaser") chyba nie będę do tego zmuszony. 1 Cytuj
Shankor 1 605 Opublikowano wtorek o 13:18 Opublikowano wtorek o 13:18 Ciekawe, czy to faktycznie ostatnia część z Tomkiem w roli głównej. Jeśli tak, to na bank będzie mega patetycznie przy końcówce (jak z ostatnim Bondem z Craigiem). No ale akcja zawsze była top i M:I. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano wtorek o 14:43 Opublikowano wtorek o 14:43 4 godziny temu, Shago napisał(a): Zwiastun z pierdolnięciem. Ta muzyka Kurde, a u mnie zero emocji Cytuj
Shago 3 547 Opublikowano wtorek o 14:53 Opublikowano wtorek o 14:53 Poprzednia część mi się podobała, nie podzielam zdania Wrednego, ten zwiastun jest tak bardzo w stylu MI jak tylko się da. Nie oczekuję, że będzie to lepsze od absolutnie wybitnego "Rogue Nation", ale jak utrzyma poziom poprzedniej, to będzie mega dobrze. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi