Masorz 13 214 Opublikowano 21 sierpnia 2015 Opublikowano 21 sierpnia 2015 Z całym szacunkiem, ale chyba słabo czytasz moje posty w tym kąciku. Hejtowałem już nie jeden serial, ale specjalnie dla Ciebie wymieniam seriale, które nie uważam za zajebiste, wraz z ocenami: Under The Dome- 4/10 The 100- 1/10 Haven- 6/10 Dark Matter- 5/10 The Big Bang Theory- od piątego sezonu tak uśredniając to 6/10 Extant- 7/10 Revolution- 4/10 Weeds- po 3im sezonie tak 6,7/10 Invasion- 7/10 The Following- 5/10 Journeyman- 7/10 Sleepy Hollow- 7/10 Warehouse 13- 7/10 Smallville- 6+/10 Mam nadzieję, że wystarczy. Cytuj
smallv86 861 Opublikowano 21 sierpnia 2015 Opublikowano 21 sierpnia 2015 Piano version "Pixies- where is my mind" w ostatnim odcinku? Ten serial nie zwalnia nawet na chwile. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Final zostal opozniony o tydzien z powodu strzelaniny w usa. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Final zostal opozniony o tydzien z powodu strzelaniny w usa. A co to ma wspólnego z serialem ? nie rozumiem USA, a co do odcinka z numerem 9 to dla mnie już pojechali po całości i w 3 sezonie dowiemy się że to wszystko fikcja a on leży w zakładzie psychiatrycznym i to dzieje się w jego matrixie. Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Bo w ostatnim odcinku jest jakaś akcja podobna do tych ostatnich zdarzeń... Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 5 września 2015 Autor Opublikowano 5 września 2015 Finał tak słaby że nikt nawet nie komentuje od 2 dni. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 (edytowane) A co tu komentować? Dobry był tylko początek, później już tylko równia pochyła, a ostatni odcinek to już dno niesamowite. Edytowane 5 września 2015 przez mattaman Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 Po obejrzeniu 10 odcinka sam nie wiem jak oni chcą to ciągnąc 3 sezony. No cóż liczyłem że formę uciągną trochę dłużej a tu już spadek po 8 odcinku. Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 finał to jakiś niesmaczny zart w porownaniu do miazdzacych 3 pierwszych odcinkow Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 7 września 2015 Opublikowano 7 września 2015 https://play.spotify.com/user/whoismrrobot/playlist/2Lv6c0lwFRTCA4npIxVJhX OST Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 22 września 2015 Opublikowano 22 września 2015 Na razie 4 odcinki i o ile pilot dosłownie wgniatał w fotel tak z odcinka na odcinek jest jakoś słabiej. Też tak mieliście? Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 22 września 2015 Opublikowano 22 września 2015 No w cholerę ludzi tutaj tak miało, czego kompletnie nie rozumiem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 września 2015 Opublikowano 22 września 2015 (edytowane) Moim zdaniem zaczeli zbyt to rozmydlać, pierwszy miał power i myslałem, że będzie więcej niszczenia złych ludzi i jakiegoś takiego cyberpunkowego klimatu a skończyło się na hipisowskich tripach i naciągnych patentach. Jak na przykład akcja z więzieniem Edytowane 22 września 2015 przez _Be_ Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Hmm... Klimat serialu nieziemski, mocno osadzony w rzeczywistości, świetnie dobrana muzyka, piękne i niestandardowe kadry. Ale w ostatnim odcinku trochę pojechali po bandzie... Czułem się jak przy ostatnich odcinkach Evangeliona (w ogóle Eliott trochę Shinjiego przypomina) albo po finale ostatniego sezonu Homeland, jakby ktoś się pomylił i zapomniał jednego odcinka puścić. Ktoś ma pomysł o co chodzi z Tyrellem? Przez chwilę myślałem, że może to kolejny wytwór wyobraźni albo alter ego, ale nie pasuje. I co oni upchną w kolejnych sezonach? Mam nadzieję na jakieś inne wątki a nie sztuczne przedłużanie niczym Prison Break. Cytuj
A.L.I 9 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Przyszły sezon ma być głównie o Tyrellu Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 29 września 2015 Opublikowano 29 września 2015 4 odcinki poszły jeden za drugim Jest dobrze ale czuje ze bedzie coraz gorzej. Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Czwarty, najgorszy odcinek już za Tobą. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Ja go nawet już nie pamiętam. Teraz 9 oblookam. Duże nadzieje były po 1szym odcinku.7 odcinków później całkowicie mam wywalone na ten serial. A szkoda bo myślałem że będzie drugi donovan czy banshee. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 2 października 2015 Opublikowano 2 października 2015 potencjał był mocny, pierwsze odcinki zapowiadały dobry serial ale... zakończenie podsumuję tak Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 28 lutego 2016 Opublikowano 28 lutego 2016 Skończyłem, no i słabe to było. W sumie tylko pierwszy odcinek jest na poziomie, w okolicach trzeciego już miałem dość i oglądałem z rozpędu, żeby tylko zakończyć. Zmarnowany potencjał, bo pomysł na głównego bohatera bardzo dobry (zresztą jest jednym z niewielu plusów serialu, props dla Maleka, wywołuje współczucie i w sumie jakąś sympatię), ale zamiast uderzać od razu w wojowanie z korporacjami, można było, przynajmniej w pierwszym sezonie, skupić się na nieco bardziej przyziemnych wydarzeniach i samej postaci Elliota. Dużo tu gimbofilozofii, hasełka o wolności, ucisku korporacji (Evil Corp xd) itd. wypadają tandetnie po prostu. Wymieszali klisze z Fight Clubu, Matrixa, Dextera i innych tworów popkulturowych w jedną papkę bez własnej duszy. Poza tym, jak na 10 odcinków, to dostaliśmy dużo niepotrzebnych wątków (epizod dilera i ucieczki z więzienia jest nie dość, że wciśnięty na siłę i totalnie z doopy, to jeszcze jego rozwiązanie jest zupełnie niepoważne). Bohaterowie w większości irytujący. Wyróżnić można muzykę i warstwę wizualną. No, to tyle, S02 raczej nie sprawdzę. 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Teaser 2 sezonu https://www.youtube.com/watch?v=Flvau2Ffmbk Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 (edytowane) Skończyłem, no i słabe to było. W sumie tylko pierwszy odcinek jest na poziomie, w okolicach trzeciego już miałem dość i oglądałem z rozpędu, żeby tylko zakończyć. Zmarnowany potencjał, bo pomysł na głównego bohatera bardzo dobry (zresztą jest jednym z niewielu plusów serialu, props dla Maleka, wywołuje współczucie i w sumie jakąś sympatię), ale zamiast uderzać od razu w wojowanie z korporacjami, można było, przynajmniej w pierwszym sezonie, skupić się na nieco bardziej przyziemnych wydarzeniach i samej postaci Elliota. Dużo tu gimbofilozofii, hasełka o wolności, ucisku korporacji (Evil Corp xd) itd. wypadają tandetnie po prostu. Wymieszali klisze z Fight Clubu, Matrixa, Dextera i innych tworów popkulturowych w jedną papkę bez własnej duszy. Chciałem machnąć tu własną opinię o tym serialu, no ale po prostu wszyściutko jakbyś mi z ust wyjął. Pierwszy odcinek wbijał w fotel, choć już tam pojawiały się elementy tego quazi-anarchistycznego (pipi)olo o złych korpo, niesprawiedliwości, o tym, że świat jest zepsuty i w ogóle trzeba (pipi) system. No ale wynagradzał to klimat, ciekawa postać grana przez Maleka, a cała intryga zapowiadała się dość... intrygująco. Po pierwszym epie byłem głodny więcej. Jednakże im dalej, tym więcej dostawaliśmy nijakich, niepotrzebnych wątków, irytujących narkotripów i pogłębiających się schiz Elliota, który stawał się coraz mniej znośny. Żałuję, że nie pociągnięto dalej jego roli "mściciela", jak gdy w pierwszym odcinku załatwił tego gościa w kafejce, czy gdzieś tam. Nie, od razu bojownik o jakieś wydumane gimbo-ideały. Z każdym kolejnym odcinkiem też coraz bardziej uwidaczniała się chamska zrzynka motywów z Fight Clubu - prawie cała pozorna oryginalności serialu poszła w niwecz. Bronią się wizualia i soundtrack, a także dość realistycznie ukazane hackowanie (głównie socjotechnika i spryt, a nie tylko czarna magia na klawiaturze z naparzaniem w klawisze z prędkością światła) i "informatyczny żargon". Ciekawie wypadała również postać Tyrella, ale ten koniec końców też okazał się psychopatą No i te tandetne "Evil Corp" i "Fuck Society" xD Naprawdę nie wiem czy będę oglądał dalej. Jest tyle przyjemniejszych seriali niż ten przehajpowany twór bez własnego wyrazu... Edytowane 18 kwietnia 2016 przez Frantik Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Jak no moje "Evil Corp" i "Fuck Society" to bylo tylko w glowie Elliota. Cytuj
Ryuk 1 505 Opublikowano 16 maja 2016 Opublikowano 16 maja 2016 (edytowane) Premiera 13 Lipca Edytowane 16 maja 2016 przez Wolfie_ Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 16 maja 2016 Opublikowano 16 maja 2016 Widzę, ze kroją się jeszcze głębsze fazy Elliota Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi