Skocz do zawartości

Mr Robot - 2015 - USA Network

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sklepach internetowych pojawił się S02E00, podsumowanie fabuły pierwszego sezonu, wywiady z twórcami i aktorami plus zarys tego co będzie w drugim sezonie. Dobre na odświeżenie pamięci przed niedługą premierą.

Opublikowano (edytowane)

Jak mi stanal po pierwszym odcinku tak mi szybko opadl w drugim. A mogl byc goty serialek po genialnym Who am I filmie ktorego polecam zawiedzonym tutaj.

W ogole ten caly cyrk

na modle genialnego Fight Clubu, tutaj juz mozna zalapac w drugim odcinku i powoduje usmiech politowania

Edytowane przez Zetta
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ponoć "wyciekł" pierwszy odcinek nowego sezonu. Oficjalna premiera TV chyba w czwartek. Ja nadal waham się, czy ciągnąć dalej oglądanie. Poczekam na feedback od innych :)

Opublikowano

Dałem szansę pierwszemu odcinkowi. I tak jak się obawiałem - to zrobiło się tak schizowe, że aż męczące. Bełkot Elliota w "analogowym świecie", wyimaginowane postrzały, no ja (pipi). Pewnie większość wydarzeń nie dzieje się naprawdę. Jedna wielka psychodela  :bad: Jest tego o wiele za dużo, żeby było dla mnie strawne.

Opublikowano

Trochę tak, choć mnie akurat schizowe przerywniki z Hannibala aż tak nie raziły. Były w większości mocno artystyczne, często ładne i czuć było, że próbują przekazać jakąś symbolikę. W Mr. Robocie natomiast tylko silą się na udawanie rzeczywistości, nadal małpując Fight Club do potęgi. Problem w tym, że jak dla mnie ta formuła wyczerpała się już gdzieś w połowie pierwszego sezonu i teraz samo obserwowanie pogłębiającej się psychozy u głównego bohatera nie wydaje się ani trochę interesujące. :/

Opublikowano (edytowane)

Mnie się podoba, że on robi wszystko aby się z tego wygrzebać.

Natomiast pewnie efekty będą marne bo Mr Robot 'jest' uparty, a pewnie zalążkiem zmian w mózgu Elliota było właśnie wyrzucenie go z okna w dzieciństwie przez ojca.

Jest dobrze, chociaż faktycznie od serialu aż bije chłodem i prawie każdy jest smutny albo zły.

Edytowane przez Masorz
Opublikowano

Pierwsze dwa odcinki strasznie chaotyczne, dużo psychodeli Elliota, faktycznie nie wiadomo co dzieje się naprawdę a co nie. Zobaczymy jak będzie dalej.

Opublikowano

Drugi odcinek jakiś taki przyjemniejszy od pierwszego, aczkolwiek wiem, że oba należy traktować jako jedną całość. Jest iskierka nadziei, że będzie dało się to oglądać, o ile tylko trochę ograniczą psychodelę. Nawet dobrze, że pod koniec 

odstrzelili tego byłego szefa (?) Elliota, który chciał go wsypać

Strasznie mnie irytowała ta postać. :dunno:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

O ja, aż chyba zaraz zobaczę. Tak trochę nie spodziewałem się, że coś się wreszcie zadzieje. :o

Przy trzecim odcinku, gdzie nastąpiło ewidentne apogeum psychodelicznych jazd, miałem prawie dość, jednak dwa kolejne były już... w porządku - bez szału, ale dało się oglądać. Zacząłem się niepokoić, że scenarzystom po prostu brak pomysłu na ten sezon - nie było dotąd motoru napędowego akcji, jak

planowanie wiadomo czego w pierwszym

i w efekcie będziemy mieli ciągłe, schizowe zapychacze.

Jeśli w najnowszym jest w końcu jakaś gruba akcja, to chyba wróci mi wiara w ten serial.

Już po:

(pipi), co to było?  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: 

W sumie szkoda, że nie pociągnęli odcinka dłużej w tej konwencji.

GOTY :banderas: 

Edytowane przez Frantik
Opublikowano (edytowane)

Najnowszy odcinek :obama: co tam się odjebało o_O

W dwa dni obejrzalem do 2.0/5.

Z jednej strony troche za duzo paranoidalnych stanow lekowych skrzyzowanych z czarnymi dziurami, ktore mozna mylnie na poczatku odebrac jako efekt uzaleznienia Elliota do uzywek, chociaz zapewne mialy ogromny wklad w jego koncowy stan pod koniec pierwszego sezonu. Z drugiej strony, serial pieknie nawiazuje w kolejnych odcinkach do brakow pamieci, sa rowniez watki poboczne (jak ten z wiezieniem), przez co nie wydaje sie taki sztampowy i poukladany w kolejne epizody. Podoba mi sie watek o cyberprzestepczosci, poniewaz nie jest kolejny raz ukazany jako Matrix na monitorach nerdow w piwnicy. Sam serial jest robiony pod moje ulubione kino neo-noir, na pochwale rowniez zasluguje muzyka. Zostaly dwa odcinki, bardzo mi sie podobalo do tej pory. Mocne 9/10.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

no to nie powiem zrobiłeś smaka, szczerze to pierwszym sezonie raczej chciałem już odpuscić

Opublikowano

No okej, twist faktycznie solidny. Najpierw myślałem, że chodzi o

rozwiązanie zagadki pt. "Co stało się z Tajrelem?"

którego w końcu się doczekaliśmy, ale osobiście nijak mnie nie zaskoczyło.

Chociaż, jeśli tenże faktycznie

wącha kwiatki od spodu, to kto podsyła jego żonce prezenciki? I kto dzwonił do Elliota parę odcinków temu?

A co do właściwego twistu, to w zasadzie...  dlaczego?

Przecież wielkiego hacka jeszcze nie rozgryźli. Tyrell? Chyba nikt, poza Robotem o tym nie wie.

Opublikowano

s2e8 jest bardzo slaby. Jedyny smaczek w tym odcinku, to nazwa kafejki, w ktorej Trenton czeka na Mobleya.

Opublikowano

s2e9 o wiele lepszy od poprzedniej czesci. Trzyma w napieciu, widac jak choroba Elliota postepuje. Czuje, ze finalowy odcinek bedzie dobry.

Opublikowano (edytowane)

No 2x09 świetny. Serial ciągle zaskakuje, oby tylko twórcy za bardzo nie pogmatwali czynów i efektów działań Robota\Elliota, bo robi się to coraz bardziej zakręcone.

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

s2e9 o wiele lepszy od poprzedniej czesci. Trzyma w napieciu, widac jak choroba Elliota postepuje. Czuje, ze finalowy odcinek bedzie dobry.

Przypominam, że ten sezon będzie miał 12 odcinków, czyli w przyszłym tygodniu otrzymamy odcinek 10. i dopiero w kolejnym tygodniu dostaniemy dwuodcinkowy finał. :)

Mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie wyjaśnią przynajmniej co się na prawdę stało z Tyrell'em oraz czym jest faza druga.