Skocz do zawartości

Mr Robot - 2015 - USA Network

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

6 odcinek. O JA PIERDOLE. Co za twist. Czułem się jakbym oglądał finał sezonu Jak oni to robią? :obama::obama: 

Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez sprite
  • Plusik 1
Opublikowano

No, 5. odcinek ogląda się na jednym wdechu. Nie przypominam sobie, aby wcześniej w serialu był epizod, który tak trzyma w napięciu, praktycznie do ostatniej minuty. :fsg:

A co do szóstego, to wydźwięk całego odcinka psuje 

Pokaż ukrytą zawartość

Ale ogólnie sezon bardzo na plus. Dużo wątków wyjaśniają, część nawet już zamknęli, ogólnie nie ma się do czego przyczepić i chce się więcej. :)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No co ten sezon to ja nawet nie :banderas: Chyba warto było poczekać te kilka miesięcy dłużej.

Zero dłużyzn czy jakiegokolwiek zamulania. "Wewnętrzna walka" w 6. epie faktycznie zakrawała nieco na idiotyzm, ale poza tym to sztos.

Edytowane przez Frantik
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A teraz jak szukam to nie wiem. Gdzieś coś kiedyś mi się obiło, że historia jest od początku rozpisana z myślą o trzech sezonach, ale jak widać to chyba nieprawda. :)

Opublikowano (edytowane)

No Frantik, nie świruj mi tu :empathy:.

Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez sprite
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

@Frantik Esmail od początku mówił, że ma rozpisany scenariusz na około 5 sezonów. Nie wiem skąd Ci się wzięły te trzy ;)

Co do finału to jestem usatysfakcjonowany, podoba mi się, że tym razem oszczędzili nam cliffhanger'a i pozamykali większość wątków. No i scena po napisach sugeruje, że

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez MBeniek
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Co za finał. Coś pięknego.

Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez sprite
  • Plusik 2
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

4 sezon będzie ostatnim :( :( :( 

Cytat
When I first created the world of Mr. Robot, I thought it would be a niche television series with a small, cult following. Over the past three years, it has become so much more, and I am continually humbled by the show’s recognition and by the amazing cast and crew that work tirelessly to help bring my vision to life. Since Day 1, I’ve been building toward one conclusion — and in breaking the next season of Mr. Robot, I have decided that conclusion is finally here. Everyone on the creative team, including the amazing people at USA and UCP, didn’t want to say goodbye, but we ultimately have too much respect for Elliot’s journey to extend past its inevitable ending. Therefore, Season 4 will serve as the final chapter of the Mr. Robot story. To fans of the show: Thank you for the past three years, and I can’t wait to share this exciting final season with you.
Rozwiń  

https://comicbook.com/tv-shows/2018/08/29/mr-robot-ending-season-4/

12 epów.

Edytowane przez sprite
Opublikowano

I tak ma być. Lepiej niech to zakończą z klasą niż jakby mieli ciągnąć na siłę, bo oglądalność i $$$. Trzeci sezon już też dużo wyjaśniał, więc widać, że chcą ładnie zamknąć całą historię. Esmail skończy z robotem to będzie mógł się wziąć za kolejny, miejmy nadzieję, równie dobry projekt. :lapka:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Serial mistrz, ale liczę że jednak będzie troszkę więcej hackingu, a mniej wydumanych spraw. Pierwszy sezon był ekstra pod tym względem, ale potem odpływali coraz dalej. Wiem, że taki był zamiar, no ale przez cały sezon Elliot był rzadziej przy kompie niż w jednym odcinku pierwszego.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatni sezon wgniata w fotel, a tutaj taka cisza? :D Na początku trochę zdziwiła mnie zmiana narracji na Slatera i koniec "hello, friend", ale szybko dało się przyzwyczaić. Główne postaci giną z częstotliwością godną Gry o tron, a siódmy odcinek był chyba najlepszy w serii - duża część fabuły wyjaśniona i wszystko nadal trzyma się kupy. Co więcej, szacun dla Esmaila za to, że (uwaga, spoiler 7 epizod):

Pokaż ukrytą zawartość

Ciekawe co z Darlene i Dom :>

Opublikowano (edytowane)

Ja dopiero pierwszy odcinek 4 sezonu odpaliłem i nie mogę podnieść szczęki z podłogi. Jakby ktoś mnie przykuł do fotela pasami na 60 minut i nie dał nawet chwili odetchnąć. MIND BLOWN.

Edytowane przez sprite
Opublikowano
  W dniu 19.11.2019 o 08:29, Odin91 napisał(a):

Ostatni sezon wgniata w fotel, a tutaj taka cisza? :D Na początku trochę zdziwiła mnie zmiana narracji na Slatera i koniec "hello, friend", ale szybko dało się przyzwyczaić. Główne postaci giną z częstotliwością godną Gry o tron, a siódmy odcinek był chyba najlepszy w serii - duża część fabuły wyjaśniona i wszystko nadal trzyma się kupy. Co więcej, szacun dla Esmaila za to, że (uwaga, spoiler 7 epizod):

Pokaż ukrytą zawartość

Ciekawe co z Darlene i Dom :>

Rozwiń  

7 ep to jest DZIEŁO SZTUKI pod względem realizatorskim i narracyjnym. Podczas oglądania czułem się jakbym w jakimś limbo był. Po prostu wow.

Pokaż ukrytą zawartość