grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 https://www.youtube.com/watch?v=z6PCDSEhZD8 Więcej info http://www.epforums.org/showthread.php?96940-Chip-n-Dale-Rescue-Rangers-(NES)-Remastered Koleś robi remastera Chip 'n Dale na pc. W erze remasterów tytułów 3-4-letnich, to niezły kąsek. Wygląda to to bardzo oldschoolowo, czekam na więcej szczegółów. 6 1 Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 fajnie pamiętam jak za smarka wymieniłem to na targu u ruskich ,wróciłem przeszedłem całego na jedne posiedzenie:) to był wielki minus gier na nesa,snesa długość gry chip,duktalesy,darkwing. grałbym ^_^ Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 (edytowane) coop byl super w tej grze. Edytowane 6 lipca 2015 przez Shen Cytuj
yaczes 14 480 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Gralem w to jakies 2 miechy temu - gameplay w ogole sie nie zestarzal, boska fizyka skoku Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Jeden z lepszych coopów ever Pamietam jeszcze flinstone'ów tez były spoko Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 lipca 2015 Autor Opublikowano 6 lipca 2015 (edytowane) Kiedy siora załatwiła tą gierkę od koleżanki, wydawało mi się, że lepszej nie ma, a ja jestem najszczęśliwszym dzieciakiem na ziemi:). Gościu tego remejka robi tak, jakby przerobił tą 8bitową grafę na 16 bitów - dalej jest archaicznie. Ale to w sumie nie remaster w stylu DuckTales. Edytowane 6 lipca 2015 przez grzybiarz Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 z siostra caly czas gralem w coopie miazga, fajnie jakby zrobili porcik na vite Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Napisałem do typa czy będzie coop, bo nie widzę tam żadnego info na ten temat. Jeden z lepszych coopów ever Pamietam jeszcze flinstone'ów tez były spoko To był też sam miód, z kumplem katowałem godzinami Chip n Dale i te dwie ponizsze. Teraz mało takich gier w które mozna sobie we dwoch na luzaku pograć, ostatnie co z nowosci miło wspominam to kukamele. Cytuj
Bjały 2 951 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Z tego co pamiętam była chyba jeszcze druga część? Czy może mi się coś pomyliło? Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Była. Lepsza. Ciekawsze plansze i można było na pewnym etapie wybrać kolejność :o Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 lipca 2015 Autor Opublikowano 6 lipca 2015 Kiedyś napisałem poradnik, jak grać online w coopie na emulatorze Nesa. Moglibyśmy się kiedyś jakoś zgadać i ukończyć jakiś tytuł plus streaming plus rimming. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 (edytowane) Szkoda taki rimejk nie wyplują na 8gen! Mm, jak kazdy troszke znajacy oldskul naocznie mega jaralem sie gierka. Pamietam po dzis dzien urabianie mamy na zostawianie na caly dzien Pegaza, zeby "sejwa" nie stracic, jabluszka i rury pod napieciem. Noo i tego mechanicznego psa! Taka dobra gierka + zajawka na bajke + dziecieca fantazja = goty... Ile to bylo, 96?? Edytowane 6 lipca 2015 przez Gość Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 No raczej wczesniej , 96 to pierwszy Resident wychodził Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Jedna z tych tytułów, które najbardziej pamiętam, przechodziłem wielokrotnie. Świetna inicjatywa, oby więcej remasterów gier z nesa. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Chip n' Dale zawsze szanowałem i kochałem, ale z całym szacunkiem, ale póki co ten remake wygląda średnio, zupełnie mi ten styl graficznie nie podchodzi przypomina mi dawne tanie/darmowe platformówki dołączane do gazet z gierkami. Chętniej bym przyjął remake w pixelarcie lepszej jakości bądź w podobnym stylu jak DuckTales (oprócz tła w 3D, cała gra powinna być w ślicznym 2D) 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 (edytowane) jw/ mnie boli jeszcze muzyczka, w c&d byłą genialna, ten remix z filmiku remastera jest ultra biedny, a np ta nuta: Edytowane 7 lipca 2015 przez Orzeszek Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 lipca 2015 Autor Opublikowano 7 lipca 2015 Kiedyś była hucznie zapowiadana gra, pisana przez jednego szaleńca, która miała działać na NESowym emulatorze. Gra wyglądała jak właśnie GTA z Pegasusa. Tyle, że autor nagle chciał zarobić i rozbudował to do... RetroCity Rampage. Ciekawe, czy tu nagle gość poczuje $$$ i wyda to na PSN, czy Xboxowym markecie za 89 złotych Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Jak disney przyzna licencje i twórcy orginalnej gierki nie beda mieli wątów Cytuj
yaczes 14 480 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 To był też sam miód, z kumplem katowałem godzinami Chip n Dale i te dwie ponizsze. Teraz mało takich gier w które mozna sobie we dwoch na luzaku pograć, ostatnie co z nowosci miło wspominam to kukamele.Na konsolach moze i malo, na PC setki. 1 Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Ziomek mi odpisał że nie ruszał w ogóle jeszcze opcji na dwóch graczy, ma nadzieje że uda mu się ją wprowadzić. Cytuj
RoxasPN 12 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Kiedy ta gra ma wyjść?!Mam nadzieję że będzie CO-OP! Mogę nawet zapłacić za tą pozycję ale żeby tylko ukazała się na PS4. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 (edytowane) Oj gralo sie. Nuta z ostatniej planszy wciaz niesmiertelna Edytowane 6 września 2015 przez bebbop Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 12 marca Autor Opublikowano 12 marca W dniu 7.07.2015 o 09:06, Gość Orzeszek napisał: jw/ mnie boli jeszcze muzyczka, w c&d byłą genialna, ten remix z filmiku remastera jest ultra biedny, a np ta nuta: Odświeżam, bo ktoś dał mi plusa w poście z 2015 roku. Czytam se, a tam Orzeszek. Zapomniałem o gościu, ma jakiegoś altera dziś? Cytuj
Josh 4 510 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Ja Ci dałem pucharek za założenie tematu o gierce, od której zaczęła się moja konsolowa kariera Dokładnie druga część Czipa i Dejla była pierwszą grą jaką widziałem na oczy, kiedy blisko 30 lat temu mój świętej pamięci staruszek sprowadził do domu Pegasusa. Nigdy nie zapomnę wstania o 5 rano, żeby przed szkołą i skrobaniem szlaczków pyknąć ze dwie godzinki. I jeszcze ten coop we dwóch Niedawno odświeżałem te gry i zastanawiam się jakim cudem ja w ogóle dałem radę je skończyć mając 6 lat, bo są całkiem trudne, a o save'ach nikt wtedy nie słyszał. Jeszcze absolutnym cudem było Darkwing Duck Capcom, bogowie giereczek od zawsze <3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi