Camillus 242 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Przejrzałem sobie listę zapowiedzi na ten sezon. Ponad czterdzieści tytułów - na pierwszy rzut oka grubo. W praktycznie lecą same moe, haremy i inne pierdółki szkolne/ z nastolatkami. Tylko ja mam już dość tego dziadostwa? Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Jest Dragon Ball, czego chcieć więcej? Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Ja tam nie narzekam, że większość to szajs. Czasu człowiek ma mniej i gdyby wychodziło po 10 interesujących mnie serii do oglądania to połowy i tak bym nie obejrzał. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 7 lipca 2015 Opublikowano 7 lipca 2015 Jest Gangsta, czego chcieć więcej? Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 8 lipca 2015 Opublikowano 8 lipca 2015 (edytowane) Przejrzałem sobie listę zapowiedzi na ten sezon. Ponad czterdzieści tytułów - na pierwszy rzut oka grubo. W praktycznie lecą same moe, haremy i inne pierdółki szkolne/ z nastolatkami. Tylko ja mam już dość tego dziadostwa? U mnie wygląda to tak,że najczęściej na rok oglądam 1-2serie aktualnie wypuszczane od których nie dostaję odruchów wymiotnych,reszta to syf wymieniony przez ciebie, w którym jap animacja pogrąża się od lat. No ale jacy widzowie takie pozycje pod nich serwowane.Widocznie napaleni otaku rządzą tam w większości swymi potrfelami. Całe szczęście,że dla mnie jako fana anime z lat 80 i 90 jest jeszcze tyle pozycji do nadrobienia z tamtych okresów,że nie mam co narzekać na brak tytułów do oglądania. Inną kwestią jest to,że żal patrzeć jak na przestrzeni lat się ta branża stoczyła. Dzisiaj kolejny seans z Kimagure Orange Road i City Hunter S1. A w kolejce kolejne części Patlabor i Legend of Galactic Heroes. Edytowane 8 lipca 2015 przez Paliodor Cytuj
Bartolinsky 1 800 Opublikowano 18 lipca 2019 Opublikowano 18 lipca 2019 (edytowane) Ja pie.rdole, typ podpalił studio Kyoto Animation https://myanimelist.net/news/57986950 Na reddicie tłumaczą na bieżąco wydarzenia Edytowane 18 lipca 2019 przez Bartolinsky 1 Cytuj
Bartolinsky 1 800 Opublikowano 18 lipca 2019 Opublikowano 18 lipca 2019 Dwie godziny temu gazeta Kyoto Newspaper podała informację, że na 73 osoby znajdujące się w budynku zginęły już 33 osoby Cytuj
Pupcio 18 610 Opublikowano 18 lipca 2019 Opublikowano 18 lipca 2019 Przeyebana sprawa. Z tym podpalaczem to serio jakiś poyeb co mu się bajeczka nie spodobała czy to prowo? Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 18 lipca 2019 Opublikowano 18 lipca 2019 Podobno miał pretensje do firmy o splagiatowanie jego pracy i pomysłów. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 (edytowane) HorribleSubs [*] Cytat Farewell HorribleSubs began more than a decade ago providing subtitles for anime. We have grown way beyond what was originally imagined. But... as the cliché saying goes, all good things must eventually come to an end. This was a hard decision to make for the team, but the truth is, our real life responsibilities have been growing, especially in the times of COVID-19. COVID-19 has really impacted us in various ways, but ultimately it negatively affected how much time we were able to frequently contribute. After some reflection and evaluation, we realized moving on was the best way forward. You could technically say COVID killed HorribleSubs. This is naturally a good transition point since the Summer 2020 anime season ended and the Fall 2020 anime season is just about to begin. Yes, we waited to finish most of the series before dropping this news. Be grateful for that. However, do not worry. We're certain that other groups will pick up the mantle. Thank you all for joining us on this journey. Many good memories were made, but it is time to say goodbye! Feel free to share whatever thoughts you have in the Disqus thread below. Nie wierzę Edytowane 2 października 2020 przez sprite 3 Cytuj
Bartolinsky 1 800 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Smutna w chuy wiadomość Tyle lat dostarczali suby, praktycznie zawsze bez jakichkolwiek zgrzytów czy kwiatkach w tłumaczeniu. To chyba też była ostatnia z grup, które dostarczały hurtowo napisy do wielu serii, że mam teraz obawy czy nie będzie teraz problemu by premierowo dostawać je do epów Co tam jeszcze z takich ciekawszych grup jest? Erai-Raws? Oby jakaś część z HorribleSubs przeszła do którejś grupy, bądź stworzyli nową, bo czarno to widzę. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 3 października 2020 Opublikowano 3 października 2020 14 godzin temu, Bartolinsky napisał: To chyba też była ostatnia z grup, które dostarczały hurtowo napisy do wielu serii, że mam teraz obawy czy nie będzie teraz problemu by premierowo dostawać je do epów Co tam jeszcze z takich ciekawszych grup jest? Erai-Raws? Tak. Erai-Raws przejmuje pałeczkę. Ripy tej samej jakości(1.4GB w 1080p) i suby też tip top. Wczoraj wszystko bardzo szybko wrzucili(Haikyuu, Fireforce, Jujutsu Kaisen), więc myślę że nie będzie problemu z premierowymi seriami. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Sony bierze Crunchyroll za ponad miliard To co następne? Kadokawa? Mam nadzieję, że zrobią chociaż jakiś elegancki wspólny serwis, który będzie działać w Polsce. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 A crunchyroll nie miał być w pakiecie z hbo max? Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 (edytowane) No był, bo to własność AT&T. Ale jak sprawdzałem darmowy miesiąc HBO Max to było lekkie rozczarowanie, bo wprawdzie był kanał pod Crunchyroll, ale były tam tylko i wyłącznie produkcje oryginalne. Więc trochę lipa i chyba nie traktowali tego zbyt poważnie. Edytowane 10 grudnia 2020 przez Cedric Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 No to niezly crunchyroll Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Sony? Może dodadzą do Plusa Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 "Serial Experiments Lain" jest jedną z trzech aktualnie oglądających przeze mnie serii anime. Ów tytuł to anime, które kontrowersyjne jawi się już z perspektywy tego, jak zostało narysowane. ,,Eksperymentalna" kreska w tym przypadku, wypisz wymaluj (przy ocenianiu seriali japońskich animacji na aspekt graficzny kłądę duży nacisk) jest u mnie na plus. A dlaczego? Mówi ona, tak samo jak i fabuła, sporo o odwadze twórców, także sprzyja przelewaniu na świat animowany zamierzeń, szerszej problematyki i wizji scenarzysty, reżyserów i rysowników tej produkcji. "Serial Experiments Lain" porusza ciężki temat i mnogość skutków z tym związanym - tego czym, dlaczego i jak jest ,,rozszerzona rzeczywistość wirtualna". Mamy tu dramat, tragizm postaci (ba! chyba całego społeczeństwa... Bo co tu jest rzeczywiste, a co fikcyjne?) z jednoczesną dozą gatunku fantastycznego; zresztą, żadne słowa nie oddadzą mych specyficznych, ciężkich wrażeń z obejrzenia pierwszej połowy 12 odcinków tego anime. Wstrząsająca, fabularnie bardzo ,,poszatkowana" i nierówna produkcja. Na refleksję nad ,,zapatrzonym w technologię" świat, jest to coś w sam raz. Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 20 stycznia 2022 Opublikowano 20 stycznia 2022 41 minut temu, Figuś napisał: Te walki wyglądają całkiem całkiem Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Macross wreszcie oficjalnie na zachodzie, i to nie w postaci chujowego Robotecha - https://www.siliconera.com/bigwest-announces-4-macross-anime-series-on-home-video/ Wydadzą Macross II, Macross Plus, Macross Frontier i Macross Delta. Zapomnieli o Macross 7, ale z tego co piszą w komentarzach, to ta seria również trafi na BR. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 HunterXHunter wjeżdża 1 września na Netflixa. I Claymore. Może to sygnał, że zasponsorują kontynuacje 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi