Pupcio 18 289 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Może c0rwa lepiej nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 No Claymore ucięty przed najlepsza akcja , ale od Hunterka Bożego to wypyerdalac taknie , dzieło kompletne . Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Kolejna megatona. Oby drugi sezon miał ponad 20 epów. Urek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Patrze na jesienny sezon i japońców chyba pojebało dawać tyle kozaków Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Tez teraz sprawdzilem i japonce z artyleria wyjezdzaja. Tyle anime do obejrzenia bedzie a ja jeszcze musze nadrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Co za niespodzianka, Berserk wjechał na Netflixa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Obejrzałem pierwszy ep niera i nawet nie chce mi się o tym gadać. Wiedziałem już po trailerach że będzie źle a jest jeszcze gorzej. Ten okropny styl 2d tego studia połączony z cgi z początku lat 2000 daje komiczny efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 takie cgi jest tylko akceptowane w initial d z obowiazkowym eurobeatem 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Dzięki za info chłopaki, to nawet nie odpalam. Btw, drugi sezon Tokyo Revengers też się zaczął Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Jest jakieś podsumowanie pierwszego sezonu vinland sagi? Bo zacząłem drugi właśnie ale pierwszy trochę jak przez mgłę już pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 @Pupcio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Już 12 epów wciągnąłem ale dobry ten drugi sezon. Niby stardew valley ale jak się umie pisać postacie to można zrobić nawet serial o obieraniu ziemniaków, ciesze się że się wstrzymałem z oglądaniem bo czekać co tydzień przy takim tempie serialu to by była katorga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 4 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Jakby co, to Suzume no Tojimari leży w sklepach internetowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Warto się wybrać? Sportowe anime? Hmmm. Nie widziałem jak dotąd niczego sportowego w konwencji japońskiej animacji, a widziałem w życiu już sporo ,,animców"; co ciekawe jestem entuzjastą i geekiem koszykówki, głównie NBA, Euroligi, czy ogólnie historii tej dyscypliny, i całej reszty nawet jeśli chodzi o żeńskie rozrywki. Trenowałem sport wyczynowo (mam to we krwi!): bieganie, pływanie (długie dystanse) + ciężka wydolnościówka, siłownia, trochę triathlonu (staram się do tego powrócić. Sukcesy na polu amatorskim były) i cała, cała masa innych rzeczy., więc sportowe anime tym bardziej powinno mi podejść pod gusta, czyż nie? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Toć jeszcze Kuroko masz , nie wspominając o innych dyscyplinach jak np masakrator Haikyuup Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Tyle dobrych sportowek jest, Major, Haikyuu, Blue Lock, Captain Tsubasa ten odswiezony, Ao Ashi...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 O Kuroko no Basuke słyszałem same pozytywne opinie... Same! Polecają mi to ludzie ze sportem związani i obeznani oraz ci, którzy czytają mangę tego Uniwersum jak i oglądali to anime po wielokroć. A'propos zdjęcia/ grafiki wstawionego powyżej, ten film, który Helios i zapewne Multikino będą puszczali w wybrane dni w swoich kinach, to kolejny dowód na to jak bardzo popularne w Polsce stało się chodzenie do kina (tak, do kina! Bo kiedyś anime w polskich kinach - kto by pomyślał? Dekadę temu rzecz praktycznie niewykonalna!) na filmy japońskiej animacji. Takie seanse właśnie można porównać do ,,kina konesera" czy jakiegoś ,,kina dedykowanego" lub ,,wieczorków off-owych". Filmy anime zaczynają mieć u nas swoją publikę, która poszerza się o kolejne osoby; zawsze, gdy mam czas i chęci, jadę na kilka seansów - na cały dzień - do jakiegoś kina w większym mieście, z dobrą jakością obrazu i dźwięku, a gdy jest wtedy puszczany film anime, na 100% dołączam go do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Czemu piszesz jakby Ci Gruszczyk płacił 5zł od posta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Kuroko no Basket, Blue Lock i Prince of Tennis to nie wypada nie obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Blue lock ma strasznie pedalski vibe w powietrzu i strzelenie gola dla kolegi to tam by mnie nie zdziwilo, wiec olałem na rzecz ao ashi, ktore jest fantastyczne i bardziej skupione na realizmie futbolu + zawsze fajny kontast do tsubasy bo glowny bohater nie jest jakims koksem i duzo rywalizacji jest o miejsce w skladzie zamiast przeciwko jakims innym klubom gdzie napastnik wymasterowal strzal tysiaca slonc kopiac pilke o fale w trakcie sztormu xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Poleca ktoś z Was ten film z Uniwersum Psycho-Pass? https://www.filmweb.pl/film/Psycho+Pass-2015-713609 Jak ogarnę sezon 3, 8x45 minut, to chciałem właśnie zabrać się za ten krótki sezonik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Oglądałem ten film lata temu i dużo już z niego nie pamiętam, ale kojarzę że oglądało się go ok. Zdecydowanie nie poziom serialu (a już na pewno nie pierwszego sezonu), sama intryga bez szału, klimat kompletnie inny, ale miło było zobaczyć Tsunemori i Kogamiego razem i samej akcji też nie brakuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Josh napisał: Oglądałem ten film lata temu i dużo już z niego nie pamiętam, ale kojarzę że oglądało się go ok. Zdecydowanie nie poziom serialu (a już na pewno nie pierwszego sezonu), sama intryga bez szału, klimat kompletnie inny, ale miło było zobaczyć Tsunemori i Kogamiego razem i samej akcji też nie brakuje. "Psycho-Pass 3" (8/10) - około 10 dni temu skończyłem oglądać krótki, 8x45 minut sezon tak zasłużonego dla kultury sci-fi w anime tytułu. Nie do końca zrozumiana intryga została uratowana przez charakter postaci, ich dziwną determinację, przez samo to, iż nie było wiadomo, która z postaci Biura i protagonistów w ogóle jest najważniejsza dla fabuły serii - takie odniosłem wrażenie. Animacja pod względem technicznym wpadła mi w gust: bardzo dokładne tła, dostateczna ostrość nie gryząca się z tłami, nie rozmazująca się podczas dynamicznych scen. Odniosłem wrażenie, że problem przedstawiony w trzecim sezonie Uniwersum Psycho-Pass wychodzi daleko poza Sybil i Współczynnik Zbrodni. W końcu niech C. Nolan albo zrealizuje "Psycho-Pass" albo "Akira", jako kolejne jego wielkie kinowe dzieło. Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez JaskinieTerrigenoweMarvela Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Właśnie wpadło 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 105 Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego "Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training" - to jeden z tych filmów z cyklu ,,Veni, vidi, vici...". Anime obejrzałem w krakowskim CC Zakopianka, w formacie IMAX 2D; oczywiście: jap dub, sub pl. To była pierwsza japońska animacja w ogóle, którą widziałem w tym immersyjnym formacie. I to była mega zacna przyjemność, zacny audiowizualny seans, gdzie pod względem technicznym: dźwięk i sama jakość animacji, było kapitalnie, tak jakby oglądało się jakąś nie animację, a p*******ą epopeję, w której wszystkiego doświadcza się z pierdyliard razy więcej, co w przypadku takiego dynamicznego Uniwersum jak Demon Slayer ma ogromnie znaczenie. Nic konkretnego o fabule tego filmu powiedzieć bardzo, ale to bardzo nie mogę, poza oczywistościami, które każdy kto obejrzał choć z 5 pierwszych odcinków serialu "DS" zna. Ledwo co zaczynam swoją przygodę z tym tytułem, i z którego po 14 obejrzanych odcinkach jestem nim usatysfakcjonowany na około 60%. Dlatego podczas seansu "To The Hashira Training" byłem zgubiony całą tą bardzo, bardzo oryginalną, cholernie zagmatwaną (jeszcze bardziej niż w Jujutsu Kaisen!) specyfiką funkcjonowania, na każdym poziomie, Świata tu budowanego. Za dużo informacji, i za szybko podane, jednak zależy dla kogo... Przynajmniej dla mnie tak to wyglądało. Ostatecznie ocenię najnowszy film z Uniwersum "Demon Slayer" na: 7/10. Same minusy tylko i wyłącznie za element fabularny, czyli scenariusz, wątki... czyli wszystko to, czego nie ogarnąłem w tym tytule... jeszcze. Bo serial w tle! Tego elementu/aspektu z całego stylu graficznego, który w grafice odpowiada w tym specyficznym świecie anime za humor, nie zdzierżę najbardziej. I chodzi mi tu o sam serial. No kiego wała, nie ogarniam takiej karykatury i akurat tej postaci. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi