Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spacer.png

Oni w tej Japonii mają jakiś konkurs kto wymyśli bardziej upośledzony tytuł dla mangi/anime? Tak przeglądam listy nowości i widzę kwiatki w stylu "Yamede kudasai, zostałem zamieniony w automat z kanapkami" albo inne pojebaństwa :notlikethis:

• Plusik 1
Opublikowano

Kinówka ,,Attack on Titan the Movie: The Last Attack" zaliczona? Z tym filmem z Uniwersum AOT w naszych sieciówkach kin... jest dość ciekawie: słyszałem, że ta pełnometrażówka miała być emitowana w jeden tylko weekend, a jest już w programie Heliosu od kilku dni, tak samo CC i Multikinie. W Multikinie na przykład ,,The Last Attack" ma sporo seansów - całkiem dużo miejsca zajmuje w ramówce... tak jakby kino/kina nie miały co puszczać, więc wrzucają ,,cokolwiek ?". Dobra nasza, animeholicy xD. 

21 godzin temu, Josh napisał(a):

spacer.png

Oni w tej Japonii mają jakiś konkurs kto wymyśli bardziej upośledzony tytuł dla mangi/anime? Tak przeglądam listy nowości i widzę kwiatki w stylu "Yamede kudasai, zostałem zamieniony w automat z kanapkami" albo inne pojebaństwa :notlikethis:

Taaak, japońska popkultura powiedzieć, że jest specyficzna czy nietuzinkowa... to tak jakby nic nie powiedzieć. To jest inny stan umysłu... no bo na przykład:

aaa.thumb.jpg.6ae09bfd8a0b50c84e08266d7de6ee1f.jpg   :Coolface:

Opublikowano

Poszedłbym na Tytanów, w kinie pewnie rozwaliłoby mi mózg, ale nie wiem czy chce mi się drugi raz oglądać to samo. Ale i tak fajnie, że animki mają się coraz lepiej w naszych kinach. Na pewno jak wleci Demon Slayer to się wybiorę :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

,,Solo Leveling" - tak, jestem mega zadowolony z tego ,,animajca". A tak właściwie to dobre ,,cosik", to jest anime? Ciekawe - powstały na podstawie koreańskiej manhwy; w samym serialu postaci mają koreańskie imiona i nazwiska, a akcja dzieje się przeważnie w Japonii. Ogólnie pierwszy sezon: 8/10 - ocena tych 12 odc. ode mnie; drugi cykl dopiero zacząłem, jeden odcinek - jest tak samo dynamicznie w ,,kresce" i w świetnych, dokładnie projektowanych tłach/dalszym planie, czy sekwencjach pojedynków w ,,Lochach" etc., jednak tak mi się wydaje nieco inaczej w fabule, która będzie rozwijać się - to tylko moje przypuszczenia - w kierunku jakiegoś jebitnego starcia na poziomach klasy S Łowców. Nie ogarniam jedynie jednego w tym Uniwersum - 

Spoiler

jaki jest związek przestrzeni/wymiaru wirtualnego z tym, co się dzieje w ,,realu"; główny bohater, np. podczas analizy siebie jako Łowcy, który się rozwija i bada swoje atrybuty, czy przed walkami, korzysta z tego niematerialnego, innowymiarowego ekranu, co wynika z tego że podpięty jest do Systemu. I co ciekawe... chyba ten ekran widzi tylko on sam... a inni Łowcy nie mają chyba takiej możliwości. Czy ma to związek z tym ,,drugim przebudzeniem"? Ciekawe, hmmm xD