Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tą wiadomość można traktować w kategorii newsa z z serii anime, bo jest to pewna dość istotna dla fanów japońskiej animacji rzecz: nasze sieci kina ciągną dalej ten pociąg z seansami anime od Ghibli - za niedługo pojawią się premiery ,,Nausicii', Laputy etc. O ile się orientuję nie będzie nazwijmy to debiutu kinowego ,,Gedo Senki", czyli adaptacji Ziemiomorza Le Guin... A to spora szkoda. Zresztą ten projekt z serii filmowych projekcji anime w Polsce się sprawdza coraz lepiej. Czekam na jakiś pierwszy film pełnometrażowy z Uniwersum DB w historii, aby go dali w emisję - chodzi o te krótkie 45-minutówki, których mamy jak do tej pory megaaaa dużo. 

(Screen ze strony TANUKI PL) :banderas:

Beztytuu.thumb.jpg.321335ebbb75c9c86d33d37cc5f4e502.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
14 minut temu, Pupcio napisał(a):

Widziałem na twycie że było ostre yebnięcie w pirackie stronki. Tragiczna wiadomość

nyaa dziala normalnie, nic wiecej nie potrzebuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Record of Ragnarok i Blood of Zeus - fakt, są to serie z solidnym tąpnięciem w kreacji świata przedstawionego w postaci gatunku fantasy, akcji i zdaje się w motywach sztuk walki. I właśnie ten ostatni element gatunkowy, jako część tego, jak buduje on rzeczywistość w danym tytule, czyli w tym przypadku w wyżej wymienionych produkcjach nie do końca mi tu pasuje - chodzi o to, że mój dobry ziombel i ogólne usłyszane opinii wskazywał i wskazywały mi na to, że sztuki walki to niby ciekawy zabieg w tych anime, że to taki niby ich chleb powszedni. W ogóle te serie nadają się do oglądania, jeśli jest się fanem powiedzmy... akcyjniaków anime osadzonych w jakimś fantasy mitologicznym świecie z mega intrygującymi wątkami i całą stylistyką świata przedstawionego, no i z jakimś sosem sztuk walki na to polanym? Krąży mi to po głowie, żeby się tym kiedyś zaciekawić szerzej i zacząć to oglądać. I ciekawe: Netflix dodał ostatnio do swojej oferty Black Clover, JjK czy Spy x Family. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czemu ziomek walczy z ludźmi i znowu poszli w industrialne klimaty, ale podoba mi się, że dobrze uchwycili przegięte efekciarstwo z DMC3. No i młody Dante :pepegasm: Zapowiada się ciekawiej niż anime z 2007 roku, czekam. 

Edytowane przez Josh
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy odcinek super a słuchanie w japońskiej bajce polskich imion to zabawne uczucie, jak do końca będzie trzymać taki poziom to będzie ekstra ale ja czekam aż wyjdzie całość :lapka:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.10.2024 o 09:48, Soban napisał(a):

Obczaiłem 1 odcinek Dan Da Dan i fajny vibe + zajebiste wizualnie. Ciekawe o czym będzie fabuła.

Obejrzałem dwa odcinki i dalej nie dam rady. Tak tępej i wkurwiającej pary głównych bohaterów nie widziałem jeszcze w żadnym anime, te ich sprzeczki są tak nudne i denerwujące, że po 5 minutach słuchania ich człowiek ma dosyć, a widzę że 90% dialogów kręci się wokół tego, jeszcze na dodatek typkowi głos podkłada ten piszczący kretyn od Demon Slayera co tylko potęguje moje uczucie irytacji. Laska ma moce jak Mob Psycho 100, koleś zamienia się w demona jak jakieś kurwa Naruto czy inne Tokyo Ghoul, no i za dużo fan serwisu dla napalonych nastolatków. Może później się rozkręca, ale na ten moment kompletnie nie ogarniam jarania się tym serialem, mocno generyczne, chaotyczne i zdecydowanie nie na moje nerwy, a sporo szajzu dla dzieci już widziałem. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano

"Kaijuu 8 Gou", 2024, 5 z 12 odcinków obejrzanych - z początku z niechęcią zacząłem oglądać, bo serial miał totalną bekę z gatunku Kaijuu w motywach sci-fi w popkulturze, no ale... z czasem okazało się to cholernie wciągające. Dziwna ,,koślawa" kreska (bardzo specyficzna! Rzadko spotykany kontur i styl kreślenia postaci etc.), ale przepiękne tła, panoramy, pierwsze i dalsze plany w kreowaniu przestrzeni. Kafka to typ pokroju Kaimana z Dorohedoro - ,,idento" ekspresyjna, pełna naturalnej siły i radości postać. No, a karykatury jak tu są rysowane, no i monstra również. Świetne, po prostu świetne! <3 Na razie ocenię ten serial: 8,5/10. 

Opublikowano

Ostatnio obejrzałem parę tytułów, i przyjemnie się oglądało.

Zaskoczyła mnie komedia Kaguya sama, podpasowalo mi totalnie absurdalne poczucie humoru, nieoczywiste zabiegi psychologiczne bohaterów itd 

Odd taxi - klimaty noir. Jeśli komuś pasuje polecam.

Wkoncu również obejrzałem też chłopca i czaplę, i trochę się zawiodłem. Gdybym miał komukolwiek doradzać, co obadac od ghibli, to czaple bym pominął.

Oglądał ktoś netflixowego One Piece?

Kurde moim zdaniem zaskakująco dobrze im to wyszło, jest klimat anime, dobry dobór aktorów, i gdyby nie wciśnięcie paru murzynow na siłę, było by jeszcze lepiej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teoretycznie marzy mi się pod względem bycia fanem anime pójść do kina, najlepiej do którejś z polskich sieciówek, na seans "Overlord: The Sacred Kingdom", i to w najbliższym możliwie do daty premiery trgo tytułu terminie, a nie w jakimś lutym czy marcu z dżyliard fazylion-gwandylionów lat. XD. 

Choć nie bardzo dokładnie pamiętam na czym w tym Uniwersum zakończył się serial (finał s04), bo akurat ogarniam mangę Overlorda (tom IV), a samo anime widziałem jakiś czas temu, to i tak z mega-giga chęcią wybiorę się na ,,Sacred Kingdom" do kina. 

• Plusik 1