Skocz do zawartości

Kuba Sobek Fatalne recenzje filmów na skróty w PSX EXtreme

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Szukałem takiego tematu na forum i oto jest. Więc jednak ktoś podziela moje zdanie o totalnie beznadziejnych recenzjach w Psx Extreme. I nie mam zamiaru zgrywać jakiegoś wielkiego znawcy kina, podejrzewam że Kuba Sobek ma większe ode mnie pojęcie o filmie jako takim.

Po prostu strzela mnie gdy zamiast pisać na temat filmu, odjeżdza w zupełnie inne rejony albo opowiada o innym filmie by na koniec w jednym zdaniu powrócić do recenzowanego filmu. Zdarza mu się też streścić większą część filmu ( "Ex Machina"). Ocen się nie czepiam, bo to sprawa subiektywna, ale chciałoby się żeby gość pisał o filmie.

Jakoś po prostu bardziej wolałem proste recenzje jakie pisał Myszaq, oraz te Walkiewicza ( gdy on pisał to czytanie magazynu zaczynałem od Regionu Filmowego), albo zwyczajnie zrzędzę i czepiam się bez powodu.

Edytowane przez drozdu7
  • Plusik 2
Opublikowano

Lubię recenzje Kuby.Jego subiektywna wizja nie zawsze pokrywa się z moją.Jedyne co mnie denerwuje to czysto techniczny punkt widzenia (montaż,praca kamery). Staram się nie rozbierać filmów na części pierwsze, chyba że trzeba widzów przestrzeć przed koszmarnym wykonaniem. Sentyment to zły doradca(Star Wars)

Opublikowano (edytowane)

Sobek ma specyficzny styl recenzowania, ale przynajmniej ten styl posiada i zawsze rozpoznaję jego tekst po pierwszych kilku zdaniach. Tego samego nie można niestety powiedzieć o całej ekipie PE. Jeśli chodzi o mnie, to chętnie zobaczyłbym Dżejkopa w roli stałego recenzenta gier, bo przy Wasteland 2 pokazał, że potrafi.

autoklasyka, a może rozwiniesz swoją myśl? Założyć "kontrowersyjny" temat jest łatwo, ale przydałyby się jeszcze jakieś argumenty.

Edytowane przez Pix
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potwierdzam, fatalne recenzje.

Żadnej nie czytałem

Czytanie psx extreme w roku pańskim 2016 xDDDDDDDDD

Opublikowano

Jurassic World gorsze od Fantastycznej Czwórki 2015, pamiętamy.

Zaraz, nie oglądałem żadnego z tych filmów, więc nie wiem :(

Opublikowano

Krytyka od autoklasyki zawsze będzie komplementem. Ale troszkę racji ma: Kuba robi dygresję, nie ma nic w tym złego, byłoby nawet in plus...tyle, że te recenzje są na to za krótkie objętościowo. Ale na kinie się zna i to czuć. Kilka fajnych filmów mi podrzucił.

Kuba proszę o więcej filmów jak Sauna czy Wizyta. Popcorniaki każdy zna, kto chce to obejrzy. Podrzucaj coś mniej znanego.

Gość yaczes
Opublikowano

Tylko Nostalgia Critic.

Pozdro. 

<PE jeszcze wychodzi..?>

Nie wychodzi, perez z wlasnej kieszeni oplaca serwer.

Opublikowano

Walkiewicz z Sobkiem powinni prowadzić kącik filmowy, który winien zajmować dwie strony w gazetce zachwycającej się obecną generacja kąsol i crapami, za granie w które to nam powinno się płacić, takie jest me życzenie czytelnika, pozdrawiam :czesc:

• Plusik 2
Opublikowano

Bo przecież Cien Mordoru nie kala sie mizoginią, promuje silne postawy kobiece, a bohater nie przeklina i nie chędoży

Ja tam wole naszego prostego Geralta   ^_^

• 4 tygodnie później...