Ölschmitz 1 543 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 nikt nie oglada? trwa zimna wojna, rzecz dzieje sie w waszyngtonie. glowni bohaterowie to para radzieckich szpiegow udajaca malzenstwo. jest naprawde dobrze. duzo seksu i trupow, ciagle napiecie i fajny klimat. sa 3 sezony i kazdy lepszy od poprzedniego. oceny na meta/rotten tomatoes bardzo wysokie i chyba zasluzone. zreszta fx raczej rzadko zawodzi (shield, justified, fargo, sons of anarchy) 1 Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 18 lipca 2015 Opublikowano 18 lipca 2015 Mam chrapkę od paru tygodni na to, dużo ludzi poleca i narzeka, że nagrody niesłusznie omijają ten serial. Ciekaw jestem czy jest aż tak dobry jak mówią. Możesz powiedzieć czy dramatyzm stoi na wysokim poziomie? Cytuj
Kymel 787 Opublikowano 18 lipca 2015 Opublikowano 18 lipca 2015 (edytowane) Ja zawsze na bieżąco pochłaniam ten serial. Jedyny i niepowtarzalny klimat i świetna gra aktorska. Skandalem jest, że jeszcze nic wartościowego nie wygrał. Edytowane 18 lipca 2015 przez Kymel 1 Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 18 lipca 2015 Autor Opublikowano 18 lipca 2015 Mam chrapkę od paru tygodni na to, dużo ludzi poleca i narzeka, że nagrody niesłusznie omijają ten serial. Ciekaw jestem czy jest aż tak dobry jak mówią. Możesz powiedzieć czy dramatyzm stoi na wysokim poziomie? no, zdecydowanie na wysokim:) serial jest o tyle fajny, ze sam motyw szpiegostwa i zimnej wojny nie jest jakos specjalnie eksploatowany 1 Cytuj
Gość osiol Opublikowano 18 lipca 2015 Opublikowano 18 lipca 2015 (edytowane) Jak to się ma do Banshee? Bardziej poważny, mniej/więcej seksu i rzeźni? Edytowane 18 lipca 2015 przez Grze(pipi) Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 18 lipca 2015 Autor Opublikowano 18 lipca 2015 bardziej powazny, seks ilosciowo podobnie jak nie wiecej, ale troche mniej ostro (chociaz tu tez bywa roznie), rzezni mniej, ale trupow nie brakuje. banshee to taki fajny teledysk, tu jest wiecej dramatu i wiekszy ciezar psychologiczny. Cytuj
Gość osiol Opublikowano 18 lipca 2015 Opublikowano 18 lipca 2015 Brzmi fajnie, obadam. Później wystukam opinię. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 11 kwietnia 2016 Opublikowano 11 kwietnia 2016 Oglądam od pierwszego sezonu, teraz już bardziej z przyzwyczajenia. Mniej i bardziej zamula, fajny klimat lat '80 i szpiegowskie zagrywki. Od ostatniego sezonu córka państwa "Amerykanów" bardzo denerwuje. Chyba tyle mam do powiedzenia. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) ten serial jest genialny i absurdem jest, że nikt się nad nim nie spuszcza goty jak nic. gra aktorska (zwlaszcza glownych postaci) to zupełnie inny poziom niz dotychczas. no i w miare realistyczna, surowa konwencja, żaden naciągany kosmos, jak w gimbing bad. Edytowane 25 kwietnia 2016 przez Andżej Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 kwietnia 2016 no jak nikt. 4 sezon na biezaco leci u mnie. standardowo z sezonu na sezon coraz lepiej. pierwsze 6 odcinkow rozje.balo. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Oczywiście że oglądamy. Klimat w tym serialu jest GOTY. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 5 maja 2016 Opublikowano 5 maja 2016 Ja pier.dole co za odcinek. Ale ten sezon jest genialny Cytuj
Kymel 787 Opublikowano 26 maja 2016 Opublikowano 26 maja 2016 Kolejne 2 sezony potwierdzone! Niestety, ale będą służyły jako zamknięcie wszystkich historii w serialu Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 26 maja 2016 Autor Opublikowano 26 maja 2016 no i git, 6 sezonow styknie. skonczylem teraz na 4x09, absolutne mistrzostwo ;] Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 27 maja 2016 Opublikowano 27 maja 2016 To obejrzyj najnowszy jedenasty odcinek. To jest dopiero mistrzostwo 10/10. Nie mam pytań Ta końcówka i to jak rozwiązali problem z Donem i Young Hee. Masakra Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 27 maja 2016 Autor Opublikowano 27 maja 2016 ogladam z zona i jestem zmuszon czekac na napisy Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 27 maja 2016 Opublikowano 27 maja 2016 (edytowane) Muszę przyznać, że obecny sezon zaskakuje mocno na +, praktycznie cały czas trzyma w napięciu, nie zamula ani na chwilę, czego nie mogę powiedzieć o dwóch poprzednich seriach, szczególnie drugiej. Jestem dopiero na 7. odcinku, ale jest moc. Kulminacyjna akcja z Marthą nadała akcji tempa i świeżości. Oby tak dalej Edytowane 27 maja 2016 przez Masorz Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 21 lipca 2016 Opublikowano 21 lipca 2016 (edytowane) Nadrobione, goty sezon. Co najmniej tak dobry jak pierwszy, a może i lepszy. Jedynie po finale spodziewałem się czegoś więcej, a było w miarę spokojnie, no może poza zatrzymaniem Williama. Niepewność, czy nie wygada paru słów za dużo majacząc w gorączce, została na następny sezon. A drama z miłostką Pejcz i młodego Beemana zapowiada się dość mdło, choć może mnie zaskoczą. W sumie chyba lepsze już to niż wątek pastora, który moim zdaniem, robił się już nudny i wymuszony. Najbardziej w kolejnym sezonie czekam na jakiś sensowny "kontratak" wiadomej strony. Teraz Beeman i spółka zapunktowali, bo w sumie głupio byłoby, gdyby przez cały czas dawali się ogrywać jak dzieci, ale coś sensownego jeszcze musi się przez te dwa sezony dziać. Edytowane 21 lipca 2016 przez Frantik Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 21 lipca 2016 Autor Opublikowano 21 lipca 2016 no serial trzyma forme. jak dla mnie najlepsze co aktualnie leci. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Skusiłem się po Waszych polecankach i w ciągu półtora tygodnia skończyłem 2 pierwsze sezony. Zdecydowanie dobry serial, ja jakoś nie byłem bardzo zainteresowany zimną wojną i tematem szpiegostwa, ale to się zmienia. Druga seria w początku trochę muliła ale od kiedy pojawił się Beecher to ruszyło się. Teraz to mam nadzieję, że w dwóch pozostałych sezonach te wszystkie sekrety i powiązania zaczną po kolei wszystkim bohaterom wybuchać w twarz. Liczę na piękne guwno uderzające w wentylator Btw. myślałem że pomiędzy Beemanem a Jenningsami będzie cały czas zabawa w kotka i myszkę, a tutaj po 3 czy 4 odcinkach porzucili temat kompletnie na całe 2 sezony Trochę mnie w tym aspekcie The Americans zaskoczyło. Mam też wielką nadzieję na powrót tego wątku. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 (edytowane) Zdaniem co bardziej zaawansowanych krytyków amerykańskich to najlepszy obecnie serial. Pierwszy sezon mi się podobał, momentami bardzo... ale nie aż tak, bez przesady. Mam teraz w kolejce obejrzenie jeszcze raz i następnych sezonów ciągiem, już niedługo. Mam nadzieję. Tylko ile, 40 godzin? No. Edytowane 24 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Nie no, mógł być lepszy, ale te totalnie głupie cenzury w The FX robią swoje. Najmocniejsze u nich przekleństwo to chyba 'prick', mogą się ruchać i ściągać żużyty kondom ale już nawet pół sutka nie zobaczymy. Natomiast z headshotami i rozpryskującymi się flakami nie mają żadnego problemu. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 9 lutego 2017 Opublikowano 9 lutego 2017 (edytowane) Obejrzałem jakiś czas temu wszystkie dotychczasowe sezony. Serial jest mocny, ale z biegiem lat staje się napraaawdę denerwujący w tym, jak cholernie zakłamani są wszyscy bohaterowie i do czego się posuwają. W takim "Shield" była ta cała grupa w miarę uczciwych ludzi dla kontekstu, pewnych odcieni czerni i bieli. Tutaj są same nerwy i taka właśnie ucieczka do przodu, tak jak w kilku innych kultowych serialach scenarzyści zręcznie mnożą trupy w szafie, których ukrywanie będzie kosztować, może za sezon czy dwa, ale będzie. Po prostu... jako miłośnika prawdy denerwuje mnie brak oddechu od tego. W pewnym momencie już naturalnym odruchem stało się, że jak widzę jakąś drugoplanową postać, która ma w sobie coś z dobra, to się martwię, co z nią będzie. Nie wiem, jaki jest serial bardziej ponury od tego. No ale życie w małżeństwie chyba to do siebie ma, że ludzie uczą się walić totalną ściemę z kamienną twarzą i z tym żyć. Sztuka kompromisu. Ble. Edytowane 9 lutego 2017 przez ogqozo Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 The.Americans.S05E01.1080p.WEB-DL.DD5.1.H264-RARBG Jedziemy z przedostatnim sezonem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi