KrYcHu_89 2 373 Opublikowano 2 lipca 2019 Opublikowano 2 lipca 2019 Jedna z najlepszych gier generacji jak dla mnie. XII już ponóć w produkcji Cytuj
mario10 547 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 Ja tam panowie mam dopiero początek przygody jakieś 10 godzin za mną z hakiem, ale gra się na prawdę przyjemnie i to jest właśnie ważne, żeby z gry czerpać jakąś satysfakcje i czasem zmieniać pewne elementy poszczególnych postaci ,a nie po prostu iść jak przecinak do przodu i tylko grindować ekipę. Dopiero rozkminiam gre etapami a dopiero mam 2 osoby w ekipie czyli jak i Eryk. Dałem mu bumerang i fajnie się sprawdza na większość ilość wrogów ale czekam na kolejne postaci Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 Kurde naprawdę zastanawiam się czy nie brać wersji na Switcha mimo posiadania na PS4 (wbiłem z 10h i coś innego mnie oderwało). Jak rozumiem fabuła zostanie rozbudowana, widok 2d dodany i muzyka symfoniczna. A i przenośność robi swoje. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 Widzę małe poruszenie w temacie co mnie niezmiernie cieszy bo od ostatnich miesięcy cierpię na poważną szajbę co do tej serii. Postanowiłem przechodzić wszystkie części chronologicznie zanim zasiądę do XI i nie powiem bawię się przednio Nie śpieszę się, do wersji Switchowej XI jeszcze sporo czasu a i Builders 2 za parę dni. W sierpniu w KKW wychodzi jeszcze kinówka piątki ciekawe czy wyjdzie kiedykolwiek u nas. Spoiler Cytuj
mario10 547 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 No ja też się wkręcam powoli bo XI część jest zacna i co raz bardziej wsiąkam choć to dopiero początek Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 20 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: Jedna z najlepszych gier generacji jak dla mnie. XII już ponóć w produkcji U mnie to wciąż personka 5 za styl i genialny OST Ale DQ też dużo świeżości wności w tym skostniałym gatunku jrpg. Poza tym nie wiem jak oni to zrobili, ale autentycznie nie męczyła mnie ta gra gdy biegałem nawet po tych samych krainach robiąc platynkę. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 DQ to w ogóle ten skostniały gatunek zaczął, w czasach gdy skośni nawet nie wiedzieli jeszcze co to komputerowe rpg. Dragony nie męczą bo filozofią serii od zawsze było nie zasypywać gracza informacjami w fabule i designie, to miały być w założeniu gry przystępne dla każdego. Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 46 minut temu, Dr.Czekolada napisał: DQ to w ogóle ten skostniały gatunek zaczął, w czasach gdy skośni nawet nie wiedzieli jeszcze co to komputerowe rpg. Dragony nie męczą bo filozofią serii od zawsze było nie zasypywać gracza informacjami w fabule i designie, to miały być w założeniu gry przystępne dla każdego. Dla mnie pierwsze zetknięcie się z serią i byłem srogo zaskoczony, że aż tak przyjemnie mi się grało. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 Polecam DQ5. Trzy pierwsze części na google play/ios też bardzo przyjemne. Cytuj
estel 806 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 6 godzin temu, oFi napisał: U mnie to wciąż personka 5 za styl i genialny OST Ale DQ też dużo świeżości wności w tym skostniałym gatunku jrpg. Poza tym nie wiem jak oni to zrobili, ale autentycznie nie męczyła mnie ta gra gdy biegałem nawet po tych samych krainach robiąc platynkę. Jaka niby świeżość wnosi DQ11? Zazwyczaj się nie przypierdalam, ale to jest jakaś bzdura. Cytuj
mario10 547 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 Panowie a mam pytanie bo biegam sobie początek Spoiler dochodzę z Erykiem do Kingsbarrow i w sumie trochę mnie leją Ale nie o tym jak odpaliłem jakiś film to wygląda jakby gracz sterował obiema postaciami, a ja steruję tylko bohaterem. Da się gdzieś to zmienić w ustawieniach ? Cytuj
artur_z 3 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 Zmień Erikowi taktykę na Follow Orders. 1 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 4 lipca 2019 Opublikowano 4 lipca 2019 Takie proste a gdzieś mi umknęło dziękuję :) Wolę nim sam sterować bo niby mu na początku w taktykach zaznaczyłem, żeby klepał wrogów bez oszczędzania MP, a chłop raz na 15 walku użyje mocniejszego ataku Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano 4 lipca 2019 Opublikowano 4 lipca 2019 13 godzin temu, estel napisał: Jaka niby świeżość wnosi DQ11? Zazwyczaj się nie przypierdalam, ale to jest jakaś bzdura. Nie grałem w poprzednie części także dla mnie osobiście jest to jakaś "świeżość". Ale jeśli jedenastka jest podobna do poprzedników to Still, moje osobiste 9/10 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 22 lipca 2019 Opublikowano 22 lipca 2019 Tutaj jeszcze nowy gameplay ze switcha: Wygląda świetnie. Jeszcze te przejście na orkiestrową muzykę ajej. No i dzisiaj potwierdzono, że kolejnym bonusem tej wersji są nowe scenariusze dla kazdego boahtera. Ogień. Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 22 lipca 2019 Opublikowano 22 lipca 2019 Gameplayowo to będzie najlepsza wersja tak jak VIII na 3DS-a. Technicznie pewnie będzie kupa trochę. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 25 lipca 2019 Opublikowano 25 lipca 2019 Ogólnie gardzę wydawaniem sto razy tej samej gry, ale w tym przypadku brałbym day one taką ulepszoną wersję na PS4. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 (edytowane) Przed wydaniem gry na Switcha pojawi się demo. Będzie to początek gry i save z dema będzie można przenieść do pełnej wersji, a nawet za zrobienie tak dostanie się dodatkowy skill seed (przynajmniej w Japonii). Edytowane 4 sierpnia 2019 przez ogqozo Cytuj
[InSaNe] 2 495 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 (edytowane) W końcu znalazłem czas, by zagrać. 10 godzin i... dla mnie to jest TOP 3 tej generacji I jak się szybko wczytuje! Po tych wszystkich Metro, Days Gone itd., gdzie loadingi trwają po 2 minuty, tutaj następuje to błyskawicznie. A klimat, gameplay - Mistrzostwo Świata Edytowane 4 sierpnia 2019 przez [InSaNe] 2 Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Królululu 10 h to jeszcze nawet nie liznąłeś mesjasza Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Cała seria jest spoko, nawet spin offy są sztywniutkie. Już się nie mogę doczekać XI na pstryka, na razie jestem w trakcie przechodzenia VI z przerwą na DQ Builders 2 tak mnie zabrało. Nie wiem kiedy zabiorę się za pozostałe Cytuj
mario10 547 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Ja zacząłem jakiś czas temu XI ale jakoś nie mam czasu żeby przysiąść na dłużej jakies 20 h na liczniku dopiero Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Ja próbowałem po roku ponownie wrócić do gry w ten weekend ale no nuda straszna.... Dla porównania na świeżo jak wczoraj grałem kilka godzin w nowe fire emblem to i fabularnie i gameplayowo gra mnie tak złapała że dzisiaj tylko o niej myślę. Nie wiem może daleko nie zaszedłem może potem jest lepiej. Doszedłem do momentu gdzie Spoiler zebrałem wszystkie orby i w ten weekend ten ostatni Spoiler orb w Spoiler zamarzniętym królestwie zdobyłem ale zmuszałem się do gry. Fabuła to śmiech na sali a sama walka mimo wybrania wysokiego poziomu trudności nadal jakaś trudna nie jest. No nic mnie do tej gry poza ładną oprawą nie przyciąga. Mam na steam mam te 22h na liczniku i może znowu za rok spróbuje xD Powiedzcie czy po tym fragmencie o którym pisałem jest jakiś meksyk? No i gra jest mega archaiczna od menusów począwszy po pewne mechaniki. Takie fire emblem three houses niby następna odsłona ale wiele nowości i mocno unowocześniona (np sejwy kiedy chcesz co jest ważne jak masz np 30 min na gre) Cytuj
estel 806 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Gra podzielona jest na 3 części i wydaje mi się, że tempo rozrywki przypomina wykres rozkładu normalnego. Dodatkowo żadne elementy gameplayowe nie ewoluują. Mam trochę dziwny stosunek z tą grą, bo pomimo tego że uważam ją ogólnie za jednego ze słabszych jRPGów to jednak nabiłem tu ponad 100h co ostatnio w jRPG zdarzyło mi się chyba tylko w Xeno2 i Personie 5. Nie umiem jednoznacznie określić dlaczego, ale gra pomimo swojego wolnego tempa i archaizmów jest po prostu bardzo przyjemna gameplayowo i wywołuje pozytywne emocje. Natomiast zgadzam się, że początek jest mega powolny i może odrzucić. Moim zdaniem warto dotrzeć do 2 części historii, żeby sobie wyrobić pełną opinię, ale to wymaga pewnie ze 40h, więc pewnie większość odpuści wcześniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi