Opublikowano 27 kwietnia 20186 l Zgadzam się z opinią @Wredny. Gra jest powtarzalna, monotonna, ale ja bardzo lubię settingi gangsterskie i generalnie aż tak nie przeszkadzało mi to przejmowanie dzielnic. Mafia III to produkcja z dobrą fabułą, wyrazistymi postaciami i charyzmatycznym głównym bohaterem. Mam zamiar zagrać jeszcze raz i ograć DLC, które się pojawiły, ale to dopiero za jakiś czas, bo trochę jeszcze produkcji do nadrobienia jest.
Opublikowano 27 kwietnia 20186 l Historia może i super ale po (pipi) nawalili tyle grindu miedzy fajnymi misjami? Czułem się jak w jakimś mmo:D To byłaby świetna 10 h gra ale zrobili z tego 35 h godzinna mordęge. Może niektórzy lubią jak gra zamienia się w pracę ja tam wolę się wieczorem relaksować. Sandboks może być zrobiony dobrze kiedy możesz przejść fabułę w ogóle olewajac poboczne rzeczy. Tutaj jest kompletnie na odwrót. Poboczne aktywności robimy aby ruszyć główna oś fabularną. Niech to studio przestanie istnieć. Ci co robili mafie i tak odeszli dajac nam za(pipi)iste tegoroczne kingdom come.
Opublikowano 5 sierpnia 20186 l Jestem świeżo po skończeniu i mam identyczne zdanie , gdyby wywalono te przymusowe "grindowanie" i można by było lecieć misję po misji to gra byłaby dużo lepsza. Strasznie mnie wymęczyła ale za to misje same w sobie były świetne plus dodatek z sektą petarda.
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l Pograna godzinka, może dwie. Fabuła zarysowana dość ciekawie, niestety zdaje sobie sprawy ze jest jej malo i bedzie poprzerywana ostrym grindem. Teraz mam pytanie do osob ktore juz gre przeszly: Spoiler Chce zrobic przejscie, w ktorym ocale bossow i informatorow. Wiem tez, ze niektore fragmenty gry sa tak poprowadzone, ze nie da sie ocalic nikogo. Do tej pory zabilem szefa Haitanczykow Bake i szefa dzielnicy Delray Hollows (bodajze Marle Jackson). Przy obu panach nie mialem zadnego wyboru. Moje pytanie jest nastepujace - od ktorego momentu gry zacznie pojawiac sie ta opcja ocalenia informatorow/bossow?
Opublikowano 9 sierpnia 20186 l @Rillas - spokojnie, będzie taka opcja, nie martw się. Jeśli musiałeś kogoś zabić, to znaczy że nie było innej opcji i jest to wymóg fabularny. Pamiętaj, że w przejściu "pacyfistycznym" musisz zbierać te pierdoły rozsiane po mapie i "hakować" skrzynki, żeby mieć podgląd na miejsce akcji, a także właśnie po to, byś na końcu mógł otrzymać wybór kill/recruit. Informatorów jest chyba o dwóch czy trzech więcej niż potrzeba, więc dali zapas, gdybyś coś spyerdolił
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Odbiłem drugą dzielnicę. Fajne postacie, sposób prowadzenia fabuły, granie na atak albo skradanie, muzyka i klimat na plus. Graficznie chyba najbardziej nierówna produkcja w jaką grałem. Modele postaci ok, tekstury samochodów czasem dostają swira i wyglądają masakrycznie. No i ten cyrk na niebie, choć nie wiem czy raz automatycznie nie wyczytała nocy, bo tak miała być rozegrana misja- po prostu pstryk i z popołudnia robi się gwiazdzista noc. Szkoda też, że mapa w sumie pusta (choć sam jej projekt jest ok) i nie można kupować strojów, (te kilka gotowych setów to smiech), wyskoczyć na kielicha do baru, itp. Pod tym względem zmarnowany potencjał.
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Mafia II była pod tym względem jeszcze biedniejsza, a wszyscy uważają ją za lepszą, więc...
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Ale mafia 2 w przeciwieństwie do 3 nie próbowała bawić się w sandboxa
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Godzinę temu, Wredny napisał: Mafia II była pod tym względem jeszcze biedniejsza, a wszyscy uważają ją za lepszą, więc... Ale nie miała gównianego grindu, który obrzydzal grę
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Godzinę temu, Pupcio napisał: Ale mafia 2 w przeciwieństwie do 3 nie próbowała bawić się w sandboxa 3 minuty temu, _Be_ napisał: Ale nie miała gównianego grindu, który obrzydzal grę No spoko, ale nie o tym była mowa - odniosłem się do wypowiedzi Piotrka, który ani słowem nie wspomniał o grindzie, tylko o tym, że brak mu pobocznych pierdół typu ciuszki czy kielich w barze.
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l No spoko, ale napsiałeś, że Mafia 2 była uważana że lepszą grę mimo tego, że była nawet biedniejsza ale była lepsza z wielu innych powodów gdzie puste miasto z perspektywy czasu to i tak plus bo ja już osobiście mam dość gier przepakowanych zawartością, która jest przeklejana metodą kopiuj wklej aby było więcej znaczników na mapie i innych z dupy fetch questów ( ubi wy dauny patrzę na was) Mafie 2 skoczyłem dwa razy i wspominam nadal bardzo dobrze, niektóre misje to taki sztos, że nawet GTA może zazdrościć, a trójki nie mogę się zmusić żeby pchnąć fabułę Edytowane 11 sierpnia 20186 l przez _Be_
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Godzinę temu, Wredny napisał: kielich w barze. Lepszy w realu. strzelanie lepsze z kolei w mafii. Uszy nie bolo.
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Godzinę temu, _Be_ napisał: Mafie 2 skoczyłem dwa razy i wspominam nadal bardzo dobrze, niektóre misje to taki sztos, że nawet GTA może zazdrościć, a trójki nie mogę się zmusić żeby pchnąć fabułę Trójeczka z kolei ma taką historyjkę, bohaterów i cut-scenki, że "nawet GTA może zazdrościć" - jak to ładnie napisałeś powyżej
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Tak mnie zniechęciły do tej gry posty, których się naczytałem na stronach/forach o gierkach, że choć czuję chęć pogrania w Mafię, bo dwójkę bardzo dobrze wspominam, to szkoda mi pieniędzy i czasu na pobieranie, żeby się przekonać na własnej skórze. Chyba pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby posty były dla mnie tak sugestywne.
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Co jak co ale muza czasem potrafi tu wpaść w dobrym momencie. Musiałem ukraść wózek, wsiadam, a z radia zaczyna lecieć "All Along the Watchtower" Hendrixa. W sumie granie na skradanie jest tu lepsze niż wpadanie z karabinem w łapie.
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Oj tak, choć jak już się zrobi gorąco to akcje na Rambo, przy akompaniamencie sypiących się skrzynek też robią. No ale stealth, soczyste headshoty, dźganie tą wielką kosą - Lincoln jest niezłym zabijaką i jest w tym wiarygodny @krzyhu923 - nie sugeruj się, tylko ściągaj i graj - kasy nie wydajesz, bo gra jest teraz w PLUSie (no chyba, że abonamentu nie masz)
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l Wild thing chodzi mi po łbie od trzech dni. jutro ćwiczę riffy na pudle. córa pomoże tacie Edytowane 12 sierpnia 20186 l przez MAJOCHEY_PL
Opublikowano 25 sierpnia 20186 l Fajna ta Mafia. Niestety, przez to że to Mafia, to jej się obrywa. Nie twierdze, że niezasłużenie ale popatrzmy z innej strony. Gdyby inny tytuł, to jak na debiutujące studio nie jest źle. Postacie ciekawe, fabularnie fajnie prowadzone, muzyka ok i jest klimacik. Co do wymuszania robienia misji, to kwestia gustu. Granie na stealth i zdejmowanie wrogów z pistoletu z tłumikiem jest lepsze od gry na Rambo. Bryczkami jeździ się ok i szkoda, że tak jak w dwójce nie można tuningowac wszystkich i trzymać ich w garażach. Mapa też fajnie zaprojektowana, ale nie zagospodarowania. Szkoda, bo można było na niej upchać sporo aktywności pobocznych, losowych zdarzeń, sklepów z bronią i ciuchami czy knajp itp. Niestety graficznie jest nierówno, (lustra to kpina). Doczytywanie się tekstur kłuje w oczy, podobnie jak nagłe zmiany jej jakości na pojazdach- jest fajnie, pstryk i mamy rozpaćkaną masakre. Z innymi nie jest lepiej, co dziwi, skoro postacie są dobrze zrobione, nie licząc włosów u niektórych z nich. Ale jest tu coś co sprawiło, że gra mnie wciągnęła i gra mi się w to lepiej niż w dwójkę, a skoro w sumie za te grosze z psplusa, to tym bardziej nie mam czego żałować. Edytowane 25 sierpnia 20186 l przez PiotrekP
Opublikowano 25 sierpnia 20186 l Świetnie się strzela w tej grze. System osłon działa bardzo dobrze. Jest wiele plusów, ale i ogromna ilość wad. btw pytanie do obeznanych: które dlc do tej gry najlepsze?
Opublikowano 27 sierpnia 20186 l Mam problem. Misja z hazardem i niszczeniem maszyn do hazardu. Zrob 30000szkód i tak dalej. Zrobilem kilka misji ale brakuje mi dalej do wykonania 6000dol żeby dojechać Prze(pipi)a. Wszystkie skrzynki z bezpiecznikami aktywne i nie mam na mapie żadnych akcji do wykonania w tej dzielnicy. Po prostu nie mam na czym nabić tej kasy. Moge olać tą misje i lecieć dalej czy bedzie mnie blokować przed zrobieniem dalszych misji.
Opublikowano 27 sierpnia 20186 l @Dud.ek ale tych 30k na samych automatach nie zrobisz, tylko na misjach. Tam warto też zbierać wszelaką forsę. Może po tej dzielnicy jeżdżą jakieś typy, których trzeba zabić? Co masz w celach tej dzielnicy zrobione? Masz to w mapie pokazane.
Opublikowano 27 sierpnia 20186 l Wiem, nigdy nie miałem problemu ze zrobieniem tej kasy. Jakoś lekkodusznie podszedłem do tego zadania i kasa sie nie uzbierała, nie spotkałem zbytnio nikogo w tej dzielnicy, jedyny pomysł to poszukać barów z automatami w środkubo lokacje które już robiłem są puste. Nie mam teraz jak tego sprawdzić, wieczorem popatrze na te cele ale wiekszość mam odfajkowaną. E: Wystarczająco dużo szkód - najwspanialszy komunikat w Mafii. Miałem nie zrobiona jedna misje na bagnach za 25k. Jakbym ja zrobil na poczatku to by nie było problemu. Edytowane 27 sierpnia 20186 l przez Dud.ek
Opublikowano 28 sierpnia 20186 l Ta gra to ścisły top soundtracków w kategorii sandboksów i nie tylko. Ileż tu doskonałych klasycznych kawałków
Opublikowano 28 sierpnia 20186 l 21 minut temu, dee napisał: Ta gra to ścisły top soundtracków w kategorii sandboksów i nie tylko. Ileż tu doskonałych klasycznych kawałków Ale to lepiej sobie puscić z spotify soundtrack niż w to grać.
Opublikowano 2 września 20186 l Czy czyszczenie wszystkich celow podczas przejmowania biznesow ma jakis sens (oprocz dodatkowej kasy)? Wystarczy tylko zrobic minimalne zniszczenia i mozna brac sie za bossa? Pytam tez troche pod katem trofikow, nie chcialbym czegos pominac a z drugiej strony czasami polowanie na ciezarowki potrafi zajac wieki .