Gość suteq Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Mafia 2 bardzo fajna gra. Fabularnie to dno. Raz przejść i zapomnieć. No jak się gra na youtubie to może i tak. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Mafia 2 to fabularne dno? Że co (pipi)? Fabuła i klimat to najmocniejsze strony tej gry. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Mafia 1 to wspaniała historia z jednym z najbardziej wbijających w pamięć zakończeń gier, dwójeczce może dużo brakuje do niej, ale do dziś pamiętam niektóre misje i miejscówki więc chyba nie było tak źle. Zadajmy może pytanie osobie która tak zgnoiła fabułę w dwójce czy w nią tak naprawdę grała i jaki ma stosunek to klasyki filmowej jak Człowiek z blizną, Boss, Nietykalni, Chłopcy z ferajny czy w końcu Ojciec Chrzestny. Bo jeśli nie grał a tym bardziej nie oglądał tych filmów to rozważenia można zakończyć 3 Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Każdy ma prawo do swojego zdania. Mnie też jakoś specjalnie mafia 2 w pamięci nie zapadła w przeciwieństwie do jedynki. Co ma scarface do mafii 2? Mogę się jarać filmami gangsterskimi ale to nie dodaje od razu +2 do oceny przeciętnej gry. Cytuj
Wredny 9 545 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Jedno to mieć własne zdanie, a drugie to bezpodstawnie hejtować - to że jedynka była fabularnie lepsza, nie oznacza, że Mafia II "to dno" - trzeba ważyć słowa, a jak rzuca się takimi mocnymi określeniami to trzeba umieć je uzasadnić. Chciałbym np wiedzieć, jakie gry ten osobnik uważa za dobre fabularnie np i co takiego złego jest w fabule drugiej Mafii, że od razu tak po niej jedzie. 1 Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Może dno to przesada ale to taka typowa historyjka o wspinaniu się po szczeblach w gangsterskiej hierarchii. Ot nic specjalnie wyróżniającego. Mafia 1 za to niszczyła grafiką. Przynajmniej w tamtych czasach na pc. No i wtedy mało było takich gier. Cytuj
Wredny 9 545 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 No mnie niestety zniszczyła nie tylko grafiką (paskudną), ale także koszmarnymi czasami loadingów, bo miałem do czynienia tylko ze skopanym portem na PS2 Stąd więc nie mam żadnych uprzedzeń do drugiej części, bo pierwsza część była dla mnie zupełnie niegrywalna. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Będę się posiłkował tą recką mafii II sprzed niespełna 6 lat : http://tvgry.pl/?ID=1197 Główny protagonista to typowy koleś co nie ma za bardzo mózgu i robi bezmyślnie wszystko co mu się każe. Taki synonim współczesnego janusza z siłowni co je BCAA. A gdy chce zrobić coś po swojemu, no cóż. Fabuła w porównaniu do jedynki to jest jakiś żart. Klimatu praktycznie brak. Muzyka skopana dogłebnie (gdzie muzyka w stylu filmów ojciec chrzestny lub scarface'a?). Jedynka była o wiele bardziej przemyślana z udźwiękowieniem i ogólnym poruszaniem się po mieście. Mniej Arcade"owo. Tommy Angelo i jego historia dorównywała (a może nawet przegoniła?) BlockBustery o tematyce Mafijnej lat 80' i 90'. Nauka kradzieży aut, bak paliwa w kazdym aucie (z randomową ilością paliwa), strzelanie z bardzo realistycznym recoilem, po zakończeniu wątku głównego dostępny był tryb ekstremalny z dodatkowymi mini misjami w The City of lost heaven (mam dalej wymieniać?). Współczesna recenzja archonów Mafia The City of Lost Heaven: Cytuj
Wredny 9 545 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Wymieniasz zalety jedynki, a ja bym chciał byś uzasadnił, że Mafia II "fabularnie to dno" - bo chyba o fabularnej wyższości jedynki nie mogą świadczyć: Nauka kradzieży aut, bak paliwa w kazdym aucie (z randomową ilością paliwa), strzelanie z bardzo realistycznym recoilem, po zakończeniu wątku głównego dostępny był tryb ekstremalny z dodatkowymi mini misjami w The City of lost heaven Coś mi się wydaje, że chyba inaczej rozumiemy "fabułę" Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Mafia II to średniak fabularny tylko z DOBRYM gameplayem. Nie wybitnym. Takie 7 na sankach. W porównaniu do jedynki to dno, przepaść - wybierz sobie. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 @Wredny Nie rozumiem po co podejmujesz dialog z typem, który robi analizę gierki na podstawie czyjejś recki. Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Opublikowano 15 sierpnia 2016 Mafia II to średniak fabularny tylko z DOBRYM gameplayem. Nie wybitnym. Takie 7 na sankach. W porównaniu do jedynki to dno, przepaść - wybierz sobie. No ale masz napisać czemu tak uważasz, czaisz Ofi? xd Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Mafia II fabularne dno xDD Co ty ćpasz typie. Weź wypie.rdalaj bo Ci pięściami wytłumacze. Jedna z najbardziej poruszających gier poprzedniej generacji z kosmiczną fabuła, unikalnymi postaciami, nieziemskim klimatem i wspaniałymi strzelaninami a ten tu ciśnie bo grał w gierke na youtubie. Co za baran. Jedyne co można się było doczepić że po przejściu nie ma co robić i grafika faktycznie nie była najmocniejszą stroną. Ja jak tą historię skończyłem, zobaczyłem zakończenie to prawie opuściłem pada. A w tle leciał najmocniejszy kawałek tamtej generacji 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Ofi ja je.bie ty masz swoje zdanie w ogole? Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Nie przesadzacie trochę? Aż takim mesjaszem poprzedniej generacji to ta gra nie była. Po rewelacyjnej pierwszej części to takie 7/10. Nie dziwi mnie ta opinia bo na pewno dla wielu osób, które przechodziły jedynkę był to pewien rodzaju zawód. No ale oczekiwania też były wysokie. W zasadzie chyba za wysokie. To trochę jak np z takimi gearsami 1. Każda kolejna część mimo że bardzo dobra to nie przebijała jej. Może to też wina innych gier z otwartymi światami. Generalnie ta zmiana klimatu w 3 mnie cieszy. Nie chciałbym znowu grać jako Vinzenco Spagetti i zaczynać klasycznej historii od pucubuta do poważanego gangstera. Inne miasto i klimat, inny bohater. Może być dobrze. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Nie przesadzacie trochę? Aż takim mesjaszem poprzedniej generacji to ta gra nie była. Po rewelacyjnej pierwszej części to takie 7/10. Nie dziwi mnie ta opinia bo na pewno dla wielu osób, które przechodziły jedynkę był to pewien rodzaju zawód. To jest tylko i wyłącznie twoje subiektywne odczucie a nie prawda objawiona. Ja tam równie dobrze się bawiłem przy Mafii 2 jak i Mafii pierwszej. Pier.dolenie jakiś kocpołów, które przytacza ofi pominę milczeniem (brak klimatu, słaba muzyka lol) bo dla niego minusem jest brak muzyki z scarface w grze, która dzieje się w latach 50 więc nawet szkoda strzępić ryja. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 (edytowane) W tym właśnie sęk, że to nie była klasyczna opowiesc od pucybuta do milionera jak powiedzmy w vice city, tylko caly czas było sie tym samym parobkiem na posylki(jak to zolnierz w mafii) mimo, ze w pewnym momencie w ladniejszych butach i drozszym garniturze . Swoja droga gdyby odwolywac się do pierwszej mafii to prawdopodobnie trzeba by było przestać w gry taki to byl mocny tytul. Pisanie, ze w mafii 2 nie było klimatu albo,ze muza była skopana to nieporozumienie, miasto zrobione z pietyzmem jak u Rockstara, ubior,fury, pelno smaczków i razem z AW jeden z lepszych sountrackow 7 generacji. Nawet nie powinienem odpisywać, bo oFi posluguje się klasycznym"ale tata gonciarza 6 lat temu powiedział" zamiast poprzeć to bardziej wiarygodnymi argumentami. Tak naprawdę dwie części mafii w swojej kategorii nie maja konkurencji, bo z kim niby maja rywalizować? Ze slabizna na licencji od EA gdzie tylko muza i sceny z filmow się zgadzaja? Jedynie, co przychodzi mnie na myśl to kozacki scarface, ale to z kolei trochę cos innego. Z premiera trojki pewnie będzie się to zmieni, bo ida w strone GTA i zobaczymy czy i jak podołają. Edytowane 16 sierpnia 2016 przez SlimShady Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Własnie chodzi o to że świat na mafii 1 się nie zatrzymał. Tylko było sporo świetnych gier z open worldem. Dlatego teraz wymagania też są większe i trudniej czymś zaskoczyć. Ale w tamtych czasach gra była czymś wyjątkowym bo takich gier po prostu nie było. Oczywiście świetna grafa swoje też robiła. Nikogo tutaj nie bronię. Po prostu wymieniamy poglądy:) Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Jeżeli to jest słaba muzyka to ja chciałbym aby w każdej grze była taka słaba muzyka. A jak zobaczyłem scenę łączącą jedynkę i dwójkę to Aż chyba sobie gierkę odświeżę. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Mafia II fabularne dno xDD Co ty ćpasz typie. Weź wypie.rdalaj bo Ci pięściami wytłumacze. Jedna z najbardziej poruszających gier poprzedniej generacji z kosmiczną fabuła, unikalnymi postaciami, nieziemskim klimatem i wspaniałymi strzelaninami a ten tu ciśnie bo grał w gierke na youtubie. Ojej, popłacz się bo ktoś niszczy twoją opinie mówiąc jak jest. Poruszająca gra/historia? Nie warto nawet wchodzić w polemike z Tobą widze, skoro sprawy Mafii to dla Ciebie takie brednie jakie tutaj pokazali. A tej Mafii to nawet na youtubie nie chciałbym oglądać drugi raz, bo fabuła (znowu podkreśle) nie dorastała do pięt jedynce. Liczyłem na więcej i mocniej, a okazało się jedynie "fajną gierką na raz". Trójka wydaje się być jeszcze większą komedią (sądząc po trailerach) jaka była w dwójce. Liczę, że jednak marka znowu zabłyśnie dawnym blaskiem. Aktualne motto protagonisty po obejrzeniu pierwszych trailerów: "część, jestem duży, zły, ciapaty i będę zabijał ponieważ rodzina". Nie przesadzacie trochę? Aż takim mesjaszem poprzedniej generacji to ta gra nie była. Po rewelacyjnej pierwszej części to takie 7/10. Nie dziwi mnie ta opinia bo na pewno dla wielu osób, które przechodziły jedynkę był to pewien rodzaju zawód. To jest tylko i wyłącznie twoje subiektywne odczucie a nie prawda objawiona. Ja tam równie dobrze się bawiłem przy Mafii 2 jak i Mafii pierwszej. Pier.dolenie jakiś kocpołów, które przytacza ofi pominę milczeniem (brak klimatu, słaba muzyka lol) bo dla niego minusem jest brak muzyki z scarface w grze, która dzieje się w latach 50 więc nawet szkoda strzępić ryja. From Wikipedia, the free encyclopedia The game is set in the 1940s — early 1950s era of Empire Bay, a fictional city based on New York City, Chicago, Los Angeles, Boston and Detroit. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Ale co wkleiłeś cytat z wiki w ktorym potwierdzasz to co napisałem. Jesteś prowo czy z prawdziwy debil? Ty w ogole grales w grę czy przeszedłeś na yt? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Mafia II fabularne dno xDD Co ty ćpasz typie. Weź wypie.rdalaj bo Ci pięściami wytłumacze. Jedna z najbardziej poruszających gier poprzedniej generacji z kosmiczną fabuła, unikalnymi postaciami, nieziemskim klimatem i wspaniałymi strzelaninami a ten tu ciśnie bo grał w gierke na youtubie. Ojej, popłacz się bo ktoś niszczy twoją opinie mówiąc jak jest. Poruszająca gra/historia? Nie warto nawet wchodzić w polemike z Tobą widze, skoro sprawy Mafii to dla Ciebie takie brednie jakie tutaj pokazali. A tej Mafii to nawet na youtubie nie chciałbym oglądać drugi raz, bo fabuła (znowu podkreśle) nie dorastała do pięt jedynce. Liczyłem na więcej i mocniej, a okazało się jedynie "fajną gierką na raz". Trójka wydaje się być jeszcze większą komedią (sądząc po trailerach) jaka była w dwójce. Liczę, że jednak marka znowu zabłyśnie dawnym blaskiem. Aktualne motto protagonisty po obejrzeniu pierwszych trailerów: "część, jestem duży, zły, ciapaty i będę zabijał ponieważ rodzina". Nie przesadzacie trochę? Aż takim mesjaszem poprzedniej generacji to ta gra nie była. Po rewelacyjnej pierwszej części to takie 7/10. Nie dziwi mnie ta opinia bo na pewno dla wielu osób, które przechodziły jedynkę był to pewien rodzaju zawód. To jest tylko i wyłącznie twoje subiektywne odczucie a nie prawda objawiona. Ja tam równie dobrze się bawiłem przy Mafii 2 jak i Mafii pierwszej. Pier.dolenie jakiś kocpołów, które przytacza ofi pominę milczeniem (brak klimatu, słaba muzyka lol) bo dla niego minusem jest brak muzyki z scarface w grze, która dzieje się w latach 50 więc nawet szkoda strzępić ryja. From Wikipedia, the free encyclopedia The game is set in the 1940s — early 1950s era of Empire Bay, a fictional city based on New York City, Chicago, Los Angeles, Boston and Detroit. Myślałem, że z tym "przejściem" gry na YouTube to chłopaki się zgrywają, ale Ty naprawdę w to nie grałeś tylko zobaczyłeś gameplaye na YT. Tego nawet nie można nazwać dnem, bo to będzie dla Ciebie za wysoko. UWAGA, SPOILERY Z DWÓJKI Sam uważam jedynkę za lepszą grę o Mafii (to fabularnie dla mnie jedna z najlepszych gier w ogóle) i dwójkę oceniam niżej od niej, ale to nie zmienia faktu, że Mafia 2 to świetna gra. Fantastyczny klimat, misje, fabuła, postacie (zarówno Vito, Henry jak i Joe, gdzie dodatek z nim jeszcze przede mną). Jakość misji najłatwiej ocenić po tym, czy po kilku latach się je pamięta. A Mafia 2 ma ich kilka. Przyjazd po wojnie do obsypanego śniegiem miasta w trakcie Świąt, misja w destylarni, misja w hotelu (absolutna czołówka w całej serii), misja z trupem w bagażniku, więzienie, motyw śmierci Henry'ego. Sporo tego. Zaje.bista ścieżka dźwiękowa. Napisanie o tej grze, że jest dnem świadczy o ciężkim nie.doj.ebaniu mózgowym. 1 Cytuj
Folion 46 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Opublikowano 16 sierpnia 2016 Jestem zainteresowany zakupem edycji kolekcjonerskiej nadchodzącej Mafii III - właściwie to jestem przekonany, że ją zakupię ale mam pewien problem ponieważ jednocześnie chcę kupić zestaw przed sprzedażowy z koszulką za 60 złotych. Pytanie tylko czy otrzymam zniżkę w danym sklepie na edycję kolekcjonerską a także jaką mam pewność, że np. Empik, Media Markt czy inny sklep taką edycję w ogóle będą posiadali. W najgorszym wypadku zostanę z koszulką za 60 złotych a za edycję kolekcjonerską zapłacę pełną kwotę jednak gdyby ktoś podsunął mi tutaj pomysł jak to rozegrać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi