Epitaph 53 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 (edytowane) Forumku pomocy, Wczoraj kupiłem splittera, aby nie przepinać kabli i rodzielić sygnał z ps4 na TV i projektor. Niestety dupa, dźwięk przechodzi, ale obraz czarny. Ktoś używa albo ma pomysł dlaczego nie świeci? link http://allegro.pl/nowy-splitter-rozdzielacz-hdmi-1x2-hdcp-full-hd-3d-i5430132453.html Edytowane 30 lipca 2015 przez Epitaph Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 Wiec jest powód do zwrotu jako uszkodzony. Innego wyjścia nie widze. Cytuj
Epitaph 53 Opublikowano 30 lipca 2015 Autor Opublikowano 30 lipca 2015 (edytowane) Hmm.. HDCP wyłączyłem w konsoli, więc to chyba nie to. Od razu pomyślałem o zwrocie, jednak gdy podłączam tuner nc+, to obraz idealnie rozdziela na TV i projektor - czyli splitter sprawny. Coś się gryzie z ps4, ale co? Edytowane 30 lipca 2015 przez Epitaph Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 z nc+ obraz jednocześnie jest na tv i na proju tak? zobacz 720p jak pisze Wiesława Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 Rozwiązanie problemu jest proste - skróć kabel Miałem prawie tak samo, próbowałem podłaczyć PS4 bezpośrednio do pro 15 metrowym kablem i też miałem czarny obraz niestety problemem jest że sygnał HDMI PS4 jest żałośnie słaby i o kablu powyżej 10m możesz zaponieć. Ten splitter nie wzmacnia on sygnału wystarczająco bo jest to puszka za 40pln , nie wiem który by dał radę (zapewnie któryś z wyższej półki) bo porzuciłem pomysł na kupno splittera i kupiłem lepszy amplituner - Yamaha V767 ,działa to teraz bez problemu. Cytuj
Epitaph 53 Opublikowano 30 lipca 2015 Autor Opublikowano 30 lipca 2015 Spróbuj czy pójdzie w 720p Ok, jak przyjdę po pracy do domu to spróbuję zmienić. Ale nie wiem czy to coś da. Dzięki za sugestię. z nc+ obraz jednocześnie jest na tv i na proju tak? zobacz 720p jak pisze Wiesława Tak, podłączyłem na próbę nc+ pod tego splittera (co prawda jeden z kabli hdmi był inny, ale to chyba nie to) i obraz zarówno na TV jak i proju był i wszystko działało super. Podłączam pod ps4, dźwięk idzie, sygnał wykryty, a obraz czarny... Rozwiązanie problemu jest proste - skróć kabel Miałem prawie tak samo, próbowałem podłaczyć PS4 bezpośrednio do pro 15 metrowym kablem i też miałem czarny obraz niestety problemem jest że sygnał HDMI PS4 jest żałośnie słaby i o kablu powyżej 10m możesz zaponieć. Ten splitter nie wzmacnia on sygnału wystarczająco bo jest to puszka za 40pln , nie wiem który by dał radę (zapewnie któryś z wyższej półki) bo porzuciłem pomysł na kupno splittera i kupiłem lepszy amplituner - Yamaha V767 ,działa to teraz bez problemu. Kurde, no miałoby to sens. Tylko, że moje kable mają 2m tylko. Nie jest to jakoś przesadnie dużo. Wziąłem splitter właśnie z osobnym zasilaniem, aby zwiększył odrobinę moc hdmi, ale jak widać nie pomaga. Myślę i myślę, a rozwiązania nie widać. http://allegro.pl/rozdzielacz-splitter-hdmi-1x2-3d-4k-uhd-cx-hsp2-i4913660498.html Ten niby lepszy i porządniejszy, ale jedyne czym się różni to HDMI 1.4a chipset oraz obsługa standardu 1.4a. Mój tylko do 1.3, ale czy to może być powód braku obrazu? Czytam w necie, że ludziom i na 1.3 chodziło... Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 Spróbuj od zmiany kabla na lepszy, mi po którejś łatce na jednym szedł tylko dźwięk bez obrazu, wystarczyło zmienić na kabel lepszy jakościowo niż ten który w zestawie daje Sory i problem znikł Cytuj
Epitaph 53 Opublikowano 30 lipca 2015 Autor Opublikowano 30 lipca 2015 Ok, no dobra, to czeka mnie dziś jeszcze zabawa kablami. Na początek zacznę od podłączenia ps4 w takiej konfiguracji kablowej jak działające wcześniej nc+. Pocieszyłeś mnie tą sytuacją, bo w sumie bardzo podobna do mojej, dźwięk bez obraz, ale czy może to być tak proste Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 a zobacz jeszcze czy jak podłaczysz PS4 przez spliter na jeden ekran czyli na sam tv czy daje obraz? napisz jak uda sie rozwiązać problem Cytuj
Epitaph 53 Opublikowano 30 lipca 2015 Autor Opublikowano 30 lipca 2015 @Fanek - próbowałem tak. Tylko jeden, osobno podłączałem projektor oraz TV, zarówno i gniazdo nr. 1 jak i dwa. Nic nie pomagało. Pokombinuje z kablami i może coś jeszcze z ustawieniem w konsoli, ale szczerze, to brak mi już pomysłów. Odezwę się wieczorem. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 w PS4 jeszcze ustaw obraz jako 720p, może chodzi jednak o spliter, nc+ nadal daje chyba 1080i Cytuj
Epitaph 53 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Opublikowano 31 lipca 2015 (edytowane) No to raportuję. Działałem z tym splitterem do 3 w nocy. HDCP w konsoli włączone/wyłączone, rozdzielczość 720/1080i/1080p, pięć rodzajów kabli HDMI i nadal tylko dźwięk. Nie mam już sił, splitter do wymiany i tyle. Ciekawostka. Jako, że w proju mam dwa wejścia HDMI, a chcę podłączyć nc+, kompa i ps4, to zakupiłem taki oto switch http://allegro.pl/show_item.php?item=4874024105, ktory pozwoli mi podłączyć 3 urządzenia pod jedno wyjście i zmieniać źródło pilotem. Działa bez problemu i sygnał z ps4 dochodzi. Jedyne czym się różni od tego splittera to chipset i standard HDMI 1.4a. Tamten ma 1.3. Sądzę, że to jest przyczyną. No nic pozostaje mi chyba zamówienie tego oto, i liczenie, że odpali http://allegro.pl/rozdzielacz-splitter-hdmi-1x2-3d-4k-uhd-cx-hsp2-i4913660498.html Edytowane 31 lipca 2015 przez Epitaph Cytuj
BartSmart 1 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Wersja przewodu HDMI nie powinna mieć znaczenia. HDMI 1.4 korzysta dodatkowo z 3D którego PS4 nie wspiera oraz kanału zwrotnego audio ARC który jest wykorzystywany przy połączeniach amplituner - > TV. Ale nie wykluczam że to jego wina. Spróbuj jeszcze wejść w safe mode PS4 czyli: -wyłącz PS4 - włącz PS4 i trzymaj palec na włączniku aż usłyszysz drugie piknięcie(ok. 7s.) -podłącz kablem pada do konsoli. -zmień rozdzielczość w "change resolution" Dlaczego o tym piszę? Jakiś czas temu użytkownicy PS4 skarżyli się na podobny "black screen" który był spowodowany usterką w sofcie PS4, po wejściu w tryb safe mode i zmianie rozdziałki 1080p już działało. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Epitaph - czyli masz ten spliter z pilotem w domu i działa na PS4 tak? ja pod komputer mam podłączony monitor i projektor i chciałem jeszcze Sony lcd podpiąć i właśnie też rozglądam sie za spliterem kiedyś po czymś takim próbowałem ale tylko 1 na raz działało http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812200674 Cytuj
Epitaph 53 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Opublikowano 31 lipca 2015 @BartSmart - Jutro sprawdzę. @Fanek - Splitter to właśnie mi nie działa. Splitter rozdziela obraz na kilka. Tak jak ja chcę, aby rozdzielił mi obraz z ps4 na TV i projektor. Mi działa switch z pilotem, który podałem wcześniej. Też kupiłem, bo w moim proju (Benq w1070) są tylko dwa hdmi, a ja chcę podłączyć kompa, ps4 i nc+, a nie chce mi się przepinać kabli co chwila. Reasumując, jeśli podany wyżej sposób nie zadziała, znaczy, że do dupy ten splitter co kupiłem i biorę tego za 129zł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi