Czezare 1 454 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Jakich zewnętrznych, dodatkowych dysków twardych do Łoniaka używacie i co w związku z tym możecie polecić? Zastanawiam się jaki kupić, bo zajętość mojej wewnętrznej, oryginalnej 500-tki osiągnęła wczoraj wartość 96,1% Warunek najważniejszy jest taki, ze dysk musi byc naprawdę cichy! Reszta ma mniejsze znaczenie dla mnie... Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 http://www.hurt.com.pl/dysk-zewnetrzny-2-5-transcend-storejet-25m3-1tb-usb-3-0,p11079.html Żaden dysk magnetyczny nie będzie cichy. Aczkolwiek dyski 2,5 nie powinny być tak głośne jak 3,5 kobyły. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Opublikowano 31 lipca 2015 http://www.hurt.com.pl/dysk-zewnetrzny-2-5-transcend-storejet-25m3-1tb-usb-3-0,p11079.html Żaden dysk magnetyczny nie będzie cichy. Aczkolwiek dyski 2,5 nie powinny być tak głośne jak 3,5 kobyły. Używasz może tego dysku, albo czy ktoś inny go używa i mógłby się wypowiedziec? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Polecam seagate expansion 2tb, mały, cichy i pare osob rownież go używa na forumku Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 ja używam WD Elements Portable 1.5GB (był kiedyś w euro za 279zł to wzięłam) http://www.ceneo.pl/26293519#tab=spec Z 2 metrów ledwo go słychać więc raczej cichy. Żadnych problemów nigdy nie nastręczył. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Opublikowano 31 lipca 2015 ja używam WD Elements Portable 1.5GB (był kiedyś w euro za 279zł to wzięłam) http://www.ceneo.pl/26293519#tab=spec Z 2 metrów ledwo go słychać więc raczej cichy. Żadnych problemów nigdy nie nastręczył. Wlasnie o tym dokladnie dysku mysle poki co najintensywniej. Chyba wg mnie najkorzystniejszy stosunek ceny do pojemnosci... Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Ja mam uraz do Seagate po tym jak mi wszystkie ich dyski padły. Stary WD 40Gb do dzisiaj siedzi w kompie i działa nieprzerwanie od 15 lat... A Seagate to po 1,5-2latach pada... Zresztą te statystyki z palca się nie biorą http://pclab.pl/news61579.html Cytuj
BuRRRza 43 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Dołączę się do tematu. Też poszukuję dysku. I właśnie skłaniałem się ku Segate ale teraz to już sam nie wiem. Z tych co pisaliście to takie coś znalazłem : http://www.electro.pl/dyski-twarde-zewnetrzne/dysk-wd-elements-1-5tb-wdbu6y0015bbk,id-238011?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=787445&utm_campaign=2015-07&utm_term=Dyski-twarde-zewnetrzne&ceneo_spo=false Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 (edytowane) Ja mam od niedawna TOSHIBA Stor.E Plus 1TB Czarny - kupiłem za 250 zł w MM: http://www.mediamarkt.pl/szczecin-atrium-molo/dysk-toshiba-stor-e-plus-1tb-czarny,id-877247 Na moje ucho to on jest całkowicie bezgłośny. Jeżeli chodzi o prędkość dysków, to obecnie najszybsze są chyba produkty firmy ADATA, ale z testów które widziałem, to różnice są raczej bardzo małe w prędkości przesyłu (do ~10%?) i właściwie każdy dysk w tym samym segmencie będzie oferował zbliżone osiągi. Kupiłbym ADATę za te same pieniądze, ale nie chciało mi się czekać na przesyłkę i kupiłem Tosibę w MM, który mam rzut beretem od domu. Docelowo pewnie kupię ADATA 2 Tb, a Toshibę podłączę do X360. PS. Te Sagate'y mają trochę kiepską obudowę - składa się chyba z 3 części i skrzypi przy lekkim nacisku. Edytowane 31 lipca 2015 przez DonSterydo Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Ja niedługo zamierzam kupić taki dysk http://www.komputronik.pl/product/232838/Elektronika/Peryferia_PC/HGST_Touro_S_1TB_z%C5%82oty.html. Jeżeli chodzi o szybkość to podobno jeden z najlepszych przenośnych dysków twardych, głównie za sprawą 7200rpm (większość przenośnych ma 5400rpm). Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 (edytowane) ten używam z laptopem, bardzo polecam. ten do One, nie polecam jest po prostu za duży (wymiary nie pojemność). Zamawiałem on line i nie sądziłem, że przyślą taką cegłę. Chociaż z drugiej strony ładnie się komponuje z konsolą i zasilaczem w każdym razie 2 TB to dla mnie minimum, patrząc w przyszłość Edytowane 31 lipca 2015 przez chris85 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 (edytowane) Ja używałem ADATA HV620 1TB - dla mnie praktycznie był on bezgłośny. Edytowane 31 lipca 2015 przez Kyo Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 ja mam seagate'a takiego jak na drugim zdjeciu u chrisa, 1tb, nie słychać jego pracy w ogóle Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Opublikowano 31 lipca 2015 W koncu wzialem ten sam dysk co Wiesława tj WD 1,5 TB i który był od poczatku moim faworytem: http://www.ceneo.pl/26293519#tab=spec U mnie wyglada on tak: Kosztowal mnie 319 zeta wraz z ortalionowym etui. Zdecydowalem sie na niego, choc obok stal goly Seagate 1,5TB po 299 zl. Dlatego WD, poniewaz azaliż sama obudowa Seagate`a mi się nie podobała. O estetyce dyskutować nie ma co, Seagate jest kanciasty, a WD lekko zaokrąglony, ale problem - nie wiem czy na cos to wplywa - Seagate`a polega na tym, ze obudowa w przeciwienstwie do WD lekko trzeszczy pod palcami,zwlaszcza na bokach, gdyz jest wykonana z duzo cieńszego plastiku. WD sprawia wrazenie monolitu. Poki co zasysa sie World Of Tanks i moge powiedziec, ze mojego WD-ka slychac tylko wowczas, kiedy przystawie do niego bezposrednio ucho. Z odleglosci ok 2 metrow, z ktorej gram jest kompletnie nieslyszalny, podobnie jak konsola. Nie sadze, aby mialo sie to zmienic w trakcie gry. I o to mi glownie chodzilo Gdyby sie cos z tym dyskiem dzialo nie teges to dam znac. Poki co jestem bardzo zadowolony. Aha...po sformatowaniu na gry przeznaczone jest 1,3 TB. Sadze, ze spokojnie starczy to do konca zywota tej generacji... 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 ale na ch,uj scisckac dysk i nastawiac ucho czy trzeszczy ? gratuluje zakupu Cytuj
BuRRRza 43 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 W koncu wzialem ten sam dysk co Wiesława tj WD 1,5 TB i który był od poczatku moim faworytem: http://www.ceneo.pl/26293519#tab=spec U mnie wyglada on tak: Kosztowal mnie 319 zeta wraz z ortalionowym etui. Zdecydowalem sie na niego, choc obok stal goly Seagate 1,5TB po 299 zl. Dlatego WD, poniewaz azaliż sama obudowa Seagate`a mi się nie podobała. O estetyce dyskutować nie ma co, Seagate jest kanciasty, a WD lekko zaokrąglony, ale problem - nie wiem czy na cos to wplywa - Seagate`a polega na tym, ze obudowa w przeciwienstwie do WD lekko trzeszczy pod palcami,zwlaszcza na bokach, gdyz jest wykonana z duzo cieńszego plastiku. WD sprawia wrazenie monolitu. Poki co zasysa sie World Of Tanks i moge powiedziec, ze mojego WD-ka slychac tylko wowczas, kiedy przystawie do niego bezposrednio ucho. Z odleglosci ok 2 metrow, z ktorej gram jest kompletnie nieslyszalny, podobnie jak konsola. Nie sadze, aby mialo sie to zmienic w trakcie gry. I o to mi glownie chodzilo Gdyby sie cos z tym dyskiem dzialo nie teges to dam znac. Poki co jestem bardzo zadowolony. Aha...po sformatowaniu na gry przeznaczone jest 1,3 TB. Sadze, ze spokojnie starczy to do konca zywota tej generacji... Mógłbyś mi powiedzieć jakich wymiarów jest ten dysk ? Długość i szerokość ? I czy w zależności od pojemności zmieniają się jego gabaryty ? I jak z prędkością przesyłania danych ? Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Opublikowano 31 lipca 2015 Moj dysk ma wymiary 11 cm / 8 cm / 1,5 cm. Czy np 2 TB dysk tego producenta ma ten sam wymiar - tego nie wiem, podobnie nie powiem Ci jak wyglada sprawa transferow danych na One. Nie orientuję sie po prostu jak to sprawdzic... Cytuj
creatinfreak 3 847 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Opublikowano 1 sierpnia 2015 (edytowane) Chce kupić dysk do xboxa i zastanawiam się czy można na takowym utworzyć 2 partycje aby jedna była dla xboxa, a drugą miałbym do filmów? Bo z tego co czytałem to xbox formatuje sobie dysk i komp go już nie czyta. Oraz doradźcie, jaki najlepszy dysk 1tb w stosunku wydajność/cena kupić. Edytowane 1 sierpnia 2015 przez creatinfreak Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 1 sierpnia 2015 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Moja Toshiba w realu wygląda tak (bardzo niepozorna jak na 1 Tb ): Chce kupić dysk do xboxa i zastanawiam się czy można na takowym utworzyć 2 partycje aby jedna była dla xboxa, a drugą miałbym do filmów? Bo z tego co czytałem to xbox formatuje sobie dysk i komp go już nie czyta. Oraz doradźcie, jaki najlepszy dysk 1tb w stosunku wydajność/cena kupić. Nie można utworzyć 2 partycji. Xbox formatuje cały dysk. 1 Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 (edytowane) ADATA HV620 2TB jest lepsza niż Samsung M3, Toshiba Canvio Basic, Seagate Expansion Portable albo WD Elements? Czy może jeszcze coś innego? Kupiłbym coś porządnego przed Gyrosami, bo co chwilę muszę wywalać gry. Edit: Wziąłem tego Samsunga M3 w dobrej cenie. Jednak 1TB, bo jakieś 25 gier to dalej sporo, a poza tym wymienię go pewnie na SSD, kiedy ich ceny jeszcze spadną. Edytowane 9 sierpnia 2015 przez Mustang Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Po 2 miesiącach jestem zadowolony z Samsunga M3 1TB. Komfort z posiadania w końcu większej ilości miejsca jest wart zainwestowania w taki dysk. Nie słychać go, włącza i wyłącza się razem z konsolą i jeszcze nigdy się sam z siebie nie odłączył. Wygląda całkiem ładnie, a obudowa jest dobrze wykonana i nie zbiera odcisków palców. Zobaczymy jak będzie z trwałością, ale na razie spełnia moje oczekiwania, chociaż chciałbym żeby wytrzymał do momentu kiedy SSD o dużej pojemności będą bardziej opłacalne w zakupie. Cytuj
Tomtu 122 Opublikowano 1 listopada 2015 Opublikowano 1 listopada 2015 Ja od dwóch miesięcy używam WD My Passport Ultra 2TB, dałem za niego 430 zł. Podpiąłem go z tyłu konsoli i w ogóle go nie odłączam. Po prostu oprócz mnie nawet nie wie o jego istnieniu. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 1 listopada 2015 Opublikowano 1 listopada 2015 Po 2 miesiącach jestem zadowolony z Samsunga M3 1TB. Komfort z posiadania w końcu większej ilości miejsca jest wart zainwestowania w taki dysk. Nie słychać go, włącza i wyłącza się razem z konsolą i jeszcze nigdy się sam z siebie nie odłączył. Wygląda całkiem ładnie, a obudowa jest dobrze wykonana i nie zbiera odcisków palców. Zobaczymy jak będzie z trwałością, ale na razie spełnia moje oczekiwania, chociaż chciałbym żeby wytrzymał do momentu kiedy SSD o dużej pojemności będą bardziej opłacalne w zakupie. Mi dwa razy nie zaskoczyl po wlaczeniu konsoli - odpielem, podpielem i dopiero wtedy zaskoczyl. Jednak smiga ladnie i cicho. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Teraz moja kolej - jaki dysk, stosunkowo budżetowy? 500 gb wystarczy Cytuj
maciekk 165 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Też się zastanawiam nad dyskiem, i chyba nie ma sensu brać 500. Za 500gb zapłacę 180zł a za 1tb 250. 70zł więcej a dwa razy więcej miejsca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi