Skocz do zawartości

Zewnętrzny dysk twardy do One

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakieś konkretne modele? :)

edit

teraz tak patrzę, że mam 2 dyski zewnętrzne do plikow (kopie zapasowe i bzdety)

czy jak podłącze do X1 to trzeba formatować dysk, w sensie nie bede mogl trzymac troche gierek z X1 trochę plikow z pc?

• 2 miesiące temu...
Gość DonSterydo
Opublikowano

Jaki dysk kupisz jest praktycznie bez znaczenia. Oby to tylko nie był jakiś chiński nołnejm z alliexpres ;)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Raczej chodzi mi o to, czy nie jest jakoś specjalnie drogi i/lub wolny, ngidy w dyskach nie siedziałem przenośnych więc obce mi są prędkości przesyłu i odbioru danych ;) Dziewczyna chce mi kupić na urodziny i się mnie pyta czy taki może być. Ale dobra, znalzlem recenzje na necie i chyba jest ok :D 

Edytowane przez Rayos
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, krótka piłka.

Jest dedykowany dysk 2tb Seagate do One. Ale to pewnie pic na wodę?

One obsługuje każdy dysk na usb 3.0 i przynajmniej 240gb?

Czyli taki seagate expansion portable 2tb, też będzie ok? Zapis 600mb/s, będzie ok?

Opublikowano (edytowane)

Ok, dzięki. A czy One wszystkie porty usb ma w 3.0?

PS. Jak zrobić ludzi w (pipi)a i sprzedać im to samo drożej?

O tym dedykowanym dysku napisałem wcześniej. Natomiast zakupiłem ten w czarnej obudowie, nie dedykowany.

Jak się okazuje w obu obudowach siedzą te same dyski Samsunga.

Profit? Zapłaciłem prawie 100 zł mniej. A dopłacać prawie 100 zł tylko po to by mieć zieloną obudowę z logo xbox? Cóż, frajerów nie brakuję ;)

Edytowane przez Emtebe
  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

https://www.morele.net/dysk-zewnetrzny-seagate-expansion-portable-1tb-usb-3-0-stea1000200-1120294/

Oplaca się kupić taki dysk pod konsolę? Mam okazję kupić za niższą cenę ale nie orientuję się w ogóle w tym temacie.

Niższą tzn jaką? Ja kupowałem po trzy stówki, ale pojemność 1,5 TB.
Opublikowano

Dysk jak dysk bedzie śmigał jak szalony, ja mam tego seagate ale 2TB konsola od zawsze Instant on dysk podpięty tez cały czas i wszystko hula

Opublikowano

150 zl z drugiej ręki i niby nie używany. Tyle czy poradzi sobie z konsolą.

Będzie hulać. Najważniejsze, że dysk ma USB 3.0. To warunek konieczny. Reszta jest mało w sumie istotna.