Skocz do zawartości

Sezon 6 - Winds of Winter i dalej.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 495
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Odcinek spoko aczkolwiek dziwne, że pierwsza połowa znacznie lepsza niż druga. 

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem o co psioczycie, według mnie jeden z lepszych odcinków w historii GoT, poprzedni odcinek się chowa i skamla przy tym.

Pokaż ukrytą zawartość

Zapomniałem jeszcze wspomnieć o tej muzyce z pierwszych 20 minut odcinka budującej takie napięcie, że ja nawet nie :obama:

Edytowane przez Bielik
Opublikowano

Strasznie mi się podobał ten finał.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 27.06.2016 o 10:55, wojnar napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Edit:

Pokaż ukrytą zawartość

W końcu :czesc: 

Edytowane przez Ader
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Krwa myślałem, że 9 odcinek zaorał i to będzie na tyle, ale to ohmy.png Co tu się od.. do jasnej ciasnej ohmy.png

Pokaż ukrytą zawartość

Już od pierwszych sekund czuć, że odcinek będzie PETARDĄ. Klimatyczna muzyka, wyciszenie, budowanie akcji, a potem łub łub Sept się wali, wszyscy zginęli. Potem ta mina Cersei, skok młodego i zadźganie maestra przez dzieciakibanderas.png

Potem ta retrospekcja gdzie siostra prosi Neda o zaopiekwoanie się synem. Przejście zrobione z oczu dziecka na Johna - epick! Ogólnie tutaj jest zasadnicze pytanie - John jest starkiem czy Targaryenem? Będzie beka jeśli to jakoś odkryje i np. z danką zrobią rozpie***l w 7 królestwach. Przecież ona jest jego kuzynką?

Potem scena z młodą jak zabija Freya.

Danka na okrętach, Cersei na tronie, ależ tam będzie walka biggrin.png

Najbardziej szkoda mi Jaimiego, facet zrozumiał teraz że Cersei nie jest już jego siostrą ani tym bardziej kobietą, w której się kochał. Dopiero teraz do niego dotarło, że to ona jest odpowiedzialna za cały ten syf. Nie zdziwię się jeżeli już nie będzie jej bronić.

W dniu 27.06.2016 o 10:55, wojnar napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Przecież on jest synem... i wiadomo już jak się skończy GoT

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Starh
Opublikowano

Nie wiem czy jest sens pisać w spoilerach, ale niech będzie

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 27.06.2016 o 14:40, Godot napisał(a):

Nie wiem czy jest sens pisać w spoilerach, ale niech będzie

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 27.06.2016 o 14:56, Godot napisał(a):

Nie bardzo mieli jak, bo żoną Rhaegara była Elia Martel

No tak, ale Targaryenowie słynęli z tego, że mieli po 2 małżonki.

Opublikowano

Łożesz (pipi)a ale dali do pieca w tym odcinku .....  :obama:  :obama:  :banderas:  :banderas:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Game of Thrones: Fast Travel Edyszyn

no ale odcinek bardzo fajny i bardzo dużo sie zadziało

duże spoilery

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Epicki finał! Wszystko zaczyna się w końcu układać w sensowną całość. Najbardziej boli tylko to czekanie na kolejny sezon.

Scena w Winterfell oraz sama końcówka - mega.

Opublikowano
  W dniu 27.06.2016 o 17:10, Yano napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Świetny finał,  szkoda tylko, że książkę przegonił. Widać, że Martin na kasę poleciał, bo zamiast się za pisanie książki zabrać podrzuca pomysły za grube $ scenarzystom.

Jak wszyscy cierpieć teraz będę czekając na kolejny sezon. W(pipi)ię się też niemożebnie, jeżeli kolejny wydany tom skończy się tak, jak zaprezentowany w edycji TV.

Opublikowano

A na co miał polecieć Martin skoro zanim powstał serial to beznadziejnie napisana Pieśń nikogo poza kilkoma nerdami? Wiele lat mu nie zostało, więc woli sobie pożyć

Opublikowano

To tylko moja opinia, ale mi czytało się beznadziejnie. Za bardzo rozwleczone wątki, za dużo postaci. Całe rozdziały potrafiły być tak nudne, że zmuszałem się do przeczytania. Wiadomo, świat, sama fabuła i większość bohaterów super. Chodzi mi tylko o sam styl pisania. Widocznie mi osobiście nie podszedł i dla mnie serial jest o wiele lepszy

Opublikowano

Sycący finał, oszczędnie zagrany, niemal spokojny, ale świetnie użyta muzyka plus sceny, które zapadają w pamięć (zemsta Cersei, kolacja u Freya, Tommen, a przy King in the North ciary) sprawiają, że oglądało się mega przyjemnie. Fajnie że wrzucili po trochę z każdego wątku na koniec (chyba tylko Góry zabrakło).

Jak następny sezon ma mieć mniej odcinków to liczę na solidny rozp.ierdol już od początku bo na to się w sumie zapowiada.