Skocz do zawartości

3DS Scena, Underground. Piraty i BM = Warn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że Nintendo kolejny raz raczy nas jeszcze większą dawką stabilności. 11.2.0 dostępny. blakuś, aktualizowałeś już?

Swoją drogą duży update Lumy wyszedł (6.5). Przede wszystkim pozwala odpalać CFW bez karty pamięci w urządzeniu.

Nie wgrywałem bo i tak się nie bawie Eshopem. 

Opublikowano

Mógłby ktoś zrobić print screena roota zawartości swojej karty pamieci? Chodzi mi o to, że mam jakąś starą metodę, gdzie jakiś dziwny bootloader się odpala, a powinienem jużchyba skorzystać z tego?
https://plailect.github.io/Guide/installing-arm9loaderhax :/

Jak mam sięza to zabierać, to... myślałem, że może po prostu skopiuję od kogoś jakieś pliczki z roota karty:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogarnia ktoś jak save'y w Pokemonach działają? Zastanawiam się nad dwiema rzeczami:

- czy można "wgrać" save'a z .cia który teraz mam do legitnej kopii jak już mi przyjdzie

- czy można zgrać legitną grę do .cia z moimi własnymi, legalnymi headerami (żeby grać online) i grać za jej pomocą w save'a którego mam już teraz

Nie wiem czy to gra przez headery nas identyfikuje w sieci czy może to jakieś połączenie danych z gry i savefile'a i nawet po transferze spalonego save'a do legitnej kopii wciąż ryzykuję.

Opublikowano

Z tego co czytam, to bez problemu można wgrać save'a z CIA do gierki na karcie. JK Save Manager się do tego nada.

I z tego co czytam, to save nie trzyma informacji o headerach czy coś takiego, więc nie ma problemu z transferem z wersji przedpremierowej do legitnej.

Aha, wersja we freeShopie już normalnie działa, wszak gra miała już oficjalnie premierę. Podobno lepiej mieć tą wersję (oznaczaną .16 dla Moon i .32 dla Sun) niż .0, bo niektórzy straszą, że ta .0 jakaś trefna. Inni mówią, że to po prostu nr wersji dumpu z normalnego, legitnego carta, ale wolę nie ryzykować i nie zaszkodzi mieć wersję z freeShop.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie cały pic polega na tym, że jak jak już masz CIA który trzeba ZAINSTALOWAĆ to generuje się jakiś identyfikator już lokalny. W headerze na karcie jest inaczej bo on jest przypisany już w fabryce i zawiera więcej informacji niż się wydaje jak np. dane dotyczące producenta chipów w samym karcie. Z CIA jest taki zgrzyt, że trzeba je jakoś zainstalować a na zwykłej konsoli tego nie zrobisz, musi być CFW.

P.S. - nie sugeruj się WiiU - tam działa to inaczej :-)

Edytowane przez NemoKOF
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś bawił się/testował TWLoader? @blakuś?

Nie, ponieważ na razie obłsuguje ino dema gier ( obrazy do 4 Mb ) czy uruchamianie starych flash kartów z DS.

Dziś czytam, że nowe wersje obsługują z 90% cartow + limit przeładowaniu z takowych nie musi obowiązywać (ale nie wiem czy dobrze rozumiem). Wersja 1.4.2

@kruczek - loader będzie chyba wymagał carta tak czy siak. Tylko nie trzeba odpalać jego menu i chyba celem jest trzymanie gier głównej karcie. Z opisu rozumiem, że aby coś odpalać sensownego to cart będzie musiał być w konsoli.

Opublikowano

Mi gry z GBA działają jak podczas ładowania CFW (w moim przypadku ReiNand) przytrzymam A. Jest jakiś myk, że albo działają gry z GBA defaultowo bez niczego albo gry wymagające dużo ramu i ja mam ustawione że jak chce grac z GBA to trzymam przycisk. Nie pamiętam o co chodzi bo konsolkę przerabiałem bardzo dawno temu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Czytałem gdzieś, że jak podczas przeróbki coś się zrobi źle (Luma3DS) to właśnie gry GBA nie chodzą. Ale ponoć to można naprawić jakoś.

Link w spoilerze, sprawdź Grzybiarz:

Edytowane przez NemoKOF
Gość ragus
Opublikowano

Chciałem przerobić 3ds'a z najnowszym softem i jak przeczytałem poradnik to mi się czasy DS'a przypomniały i te całe przykładanie folii aluminiowej do spodu konsoli xd.

Gość ragus
Opublikowano

początki szarej strefy, jeszcze przed m3/r4, gdy trzeba było jechać na takich cudach

superpass-key.jpg

pamiętam jak przez mgłę, ale był motyw, że trzeba było rozkręcić obudowę i podczas flashowania przykładać aluminium do otworku przy baterii bo po, aby pasek procentowy flashowania się ruszył :]

no a potem to sam wiesz jak było na skizo, złote czasy r4/m3/acekarda

Gość ragus
Opublikowano

lepsze było m3 i jego podróba r4, która psuła karty sd. jedna kiedyś tak mi się w nim nagrzała, że po wyjęciu złamała się w palcach xd