raven_raven 12 013 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Widzę jeszcze, że jest TWLoader, który co prawda też trzeba włączyć i dopiero z niego odpalać gierki z Acekarda, ale widzę mam chyba opcję chociażby odpalania gierki z lepszym prockiem. Nie wiem do końca po to by miało mi być, ale może są jeszcze jakiś inne ciekawe opcje. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Nic nie ogarniam z tego bo mi to bylo nie potrzebne do szczescia, ale chyba bede musial sie zaitneresowac bo nie mam zamiaru pykac w DQ z muzyczka midi Teraz pytanie, którego 3DS'a rozzdziewiczac. Te szmery bajery omijaja tez locka? Cytuj
grzybiarz 10 295 Opublikowano 11 stycznia 2017 Autor Opublikowano 11 stycznia 2017 Mam jakiś stary soft, na którym siedze na CFW, ale ciekawi mnie - ten Soundhax umożliwia wgranie wszystkiego na najnowszym sofcie? Jak oni to odkrywają? :) Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Zrobione :). Prawie 2h zeszło, ale bez żadnych zgrzytów, chociaż nie powiem, było co robić. Strasznie ciekawy proces, przerabianie Wii czy PSP to przy tym nic, ale poradnik jest tak zaje,bisty, że serio nie wiem jak sobie ludzie psują konsole xd. Powiem wam, że jestem pod wrażeniem tego, jak rozdziewiczyli 3DSa. Czuję nad nim, po wgraniu CFW, pełną kontrolę. A ten freeshop to już jest szczanie nintendo w twarz xD. Jak oni to zrobili . Powiem że niezły trip ten hacking, we need to go deeper jak w Incepcji. Zeszło mi prawie ze 3h na starym 3ds ale było warto. Ten freeShop to jawna kpina z Nintendo 1 Cytuj
tomzacz 202 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Chciałbym przerobić 3DS-a, ale zostaje jedno pytanie. Czy po instalacji hacka można w jakiś sposób go usunąć lub popsuć? Nie tylko ja będę miał tę konsolę, więc :/ Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 (edytowane) Można namieszać. Niech niepowołani nie wchodzą do Lumy i innych programików pomocniczych naciskając co popadnie. Edytowane 11 stycznia 2017 przez Arm9_Team Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Nie ma jakieś blokady na PIN? Może ktoś to dorobi, w końcu dużo ludzi daje dzieciom te konsolki. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Luma ma chyba opcję zaszyfrowania PINem Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 (edytowane) No to jeśli ma (nie mam jak sprawdzić) to jest to jakieś rozwiązanie. EDIT. Jest jakaś sra,czka. Kod LUMY zniknął parę godzin temu, ktoś chyba przejął konto autorki na GitHubie - uważajcie jak będziecie coś teraz chcieli wgrywać - żebyście nie uwalili sobie konsol. Edytowane 12 stycznia 2017 przez NemoKOF Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Wee, pewnie Niny się wzięło za to - najpierw zamknęli GitHuba od FreeShop'a, teraz to :( Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 (edytowane) Nie wiadomo, czytałem historię zmian w opisach itp i wygląda jakby ktoś chciał tylko, żeby ludzie zainstalowali programy z innego źródła bo zmienione zostały tylko linki. Potem zaczęto usuwać jakąś treść. Jak Freeshopa zamknęli to była informacja, że to DMCA Takedown do wyjaśnienia. Tutaj strony są, tylko kod jest lewy. Dlatego piszę, żeby każdy uważał, do czasu jakiejś informacji. Na razie Aurora nie wypowiedziała się na ten temat (chyba, że to zrobiła w ciągu ostatnich 10 minut). EDIT: Ktoś włamał na jej 2 konta (pewnie takie samo hasło)- na GBATemp i na GitHubie. Konto na GBA już odzyskała, twierdzi, że z GitHubem potrwa to dłużej. Edytowane 12 stycznia 2017 przez NemoKOF Cytuj
grzybiarz 10 295 Opublikowano 13 stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 stycznia 2017 Patrzę co może zhackowany 3DS, a tam: New 3DS only: stream live gameplay to your PC wirelessly with NTR CFWNice. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 14 stycznia 2017 Opublikowano 14 stycznia 2017 Ja włączyłem Super Mario RPG na retroarch na 3DS - gra ze SNESa która ma customwy chip i nie wyszła na VC. Więc co robię? Odpalam ją na emu SNESa na ... 3DS ;-) Nintendon't! Tak samo jest z grami z GC - na Wii można grać tylko na pierwszej wersji konsoli ale programiści/hakerzy napisali soft, że da się grać na każdym Wii i na WiiU. Nintendo po prostu nie chce zarabiać dając ludziom to co chcą. Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 15 stycznia 2017 Opublikowano 15 stycznia 2017 (edytowane) Przypominam, że posiadając Arm9loader + Lumę możemy sobie grać w produkcje z GBA bez większej filozofii. Wrzucamy daną grę w formacie .cia na kartę, instalujemy za pomocą programu FBI i koniec. Luma robi wszystko za nas, nie trzeba już nic specjalnie wgrywać do nandu jak kiedyś. Nie jest to również jakiś lipny fanowski emulatorek a dokładny, sprzętowy -3DS jest kompatybilny z DS a DS z GBA. Oficjalnie, w 10 gier z GBA można było pograć jedynie na konsoli w edycji "Ambassador". Edytowane 15 stycznia 2017 przez Arm9_Team 1 Cytuj
grzybiarz 10 295 Opublikowano 27 stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 stycznia 2017 Ja własnie rozpoczynam na nowo hackowanie, a tu widzę, że wymagana jest cobia cubic ninja. Ja je.bie - nie mam już sky3dsa. PRzez przegladarke mozna dalej hackowac, czy trzymac sie tego tutoriala? https://3ds.guide/pl_PL/ntr-and-cubic-ninja Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 27 stycznia 2017 Opublikowano 27 stycznia 2017 (edytowane) Co ty robisz? Jeśli wywaliłeś A9LH (czy co tam miałeś) i naprawdę robisz na nowo, od zera to "zapdejtuj" do 11.2.0 i dawaj z SoundHaxem. Edytowane 27 stycznia 2017 przez Arm9_Team 1 Cytuj
grzybiarz 10 295 Opublikowano 27 stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 stycznia 2017 Ok, używam Soundhaxa, ale na chyba 15 prób, ciągle mam freeze na czerwonym ekranie. Nie wiem, czy samo zaskoczy, czy nie, a kartę mam 16GB FAT 32, 32 kb, MBR i nihuja:/ Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 27 stycznia 2017 Opublikowano 27 stycznia 2017 Wszystko dobrze zrobiłeś? Próbuj, próbuj lub ściągnij i wrzuć na kartę jeszcze raz. Cytuj
grzybiarz 10 295 Opublikowano 27 stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 stycznia 2017 W końcu ruszyło, ale już z Decrypt9 pobawię się jutro. Cytuj
mario87 2 Opublikowano 28 stycznia 2017 Opublikowano 28 stycznia 2017 Właśnie zrobiłem wszystko zgodnie z 3ds.guide i wszystko dział :) nieźle, jeszcze jakieś dwa miesiące temu czytałem tutoriale z lutowaniem płyty głównej, a teraz trzeba po prostu ściągnąć kilka plików i pobawić się kartą SD :) Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 28 stycznia 2017 Opublikowano 28 stycznia 2017 Przypominam, że posiadając Arm9loader + Lumę możemy sobie grać w produkcje z GBA bez większej filozofii. Wrzucamy daną grę w formacie .cia na kartę, instalujemy za pomocą programu FBI i koniec. Luma robi wszystko za nas, nie trzeba już nic specjalnie wgrywać do nandu jak kiedyś. Nie jest to również jakiś lipny fanowski emulatorek a dokładny, sprzętowy -3DS jest kompatybilny z DS a DS z GBA. Oficjalnie, w 10 gier z GBA można było pograć jedynie na konsoli w edycji "Ambassador". Cooo? Ja myślałem że Luma nie pat(pipi)e w locie i dogrywałem jakieś pliki od emu GBA, no trudno. Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 (edytowane) Normalnie sobie wrzucaj romki. Nic więcej nie trzeba. W ogóle jest dostępny pakiet gierek z GBA z usuniętym tym ciemnym zabarwieniem ekranu i ghostingiem. Gry wyglądają o wiele bardziej klarownie, z żywszymi kolorami. Tutaj temat: https://gbatemp.net/threads/restoring-original-colors-to-gba-vc.427642/ Edytowane 29 stycznia 2017 przez Arm9_Team Cytuj
grzybiarz 10 295 Opublikowano 29 stycznia 2017 Autor Opublikowano 29 stycznia 2017 Mam już ten CFW według tego powyższego tutoriala. W sumie to był mój trzeci raz. Pierwsze odpalenie Sega 3D collection i mam błąd że nie wykrywa mi karty sd. Ale to pewnie zabezpieczenie antypirackie. Gdzie w Lumie są te opcje do odblokowania programatorów? W sumie mój R4 działa, ale chciałem po prostu to wiedzieć. No i co widzę nie tak, to nie mogę wejść do Miiverse, bo mam freeze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi