Opublikowano 7 września 20177 l Musimy konkretny znaleźć ale pewnie ok 50 zł. EDIT: Oj, widzę w sumie, że mało jest kompatybilnych. I widzę tylko 1 sztukę na allegro z licytacją i cena już 80 zł :-( Także nie wiem jak tam się z tym czujesz. Edytowane 7 września 20177 l przez NemoKOF
Opublikowano 7 września 20177 l Dopiero zamierzam kupić konsole, jeszcze nie mam. Na pewno XL i stara, nie żaden new.
Opublikowano 7 września 20177 l #tylkoNew, jak nigdy 3ds nie miales i chcesz teraz kupic to new to jedyny sluszny wybor
Opublikowano 7 września 20177 l A to w sumie po co Ci przerabiac konsole? Cart jest potrzebny tylko od wersji 11.4 w górę. Resztę zhaxujesz przy pomocy odpowiednich plików na karcie SD/odpaleniu linka z przegladarki.
Opublikowano 7 września 20177 l A w sumie tak, jak dorwiesz stary soft to po sprawie. Natomiast możesz poszukać już czegoś z LUMĄ i mieć wywalone, jeśli nie masz jeszcze. Szukałbym już nie produkowanego New3DS. NewXL jest troszkę za dużo, New zwykły to taki sweet spot :-) większy niż stary ale mniejszy niż XL. No i ma wymienne obudowy :-)
Opublikowano 30 września 20177 l Niby mam amerykańskiego 2ds, ale chetnie bym zdjął blokade na new 3ds xl. Po przerobce nadal moge ze sklepu korzystac?
Opublikowano 5 października 20177 l Witam fascynatów 3DS bardzo serdecznie. Jestem tutaj nowy. To mój pierwszy post. Od niedawna jestem posiadaczem N3DS. Szukam jakiś dokładnych informacji na temat CFW LUMA 3DS. Czy któryś z Was fascynatów w kilku zdaniach mógłby wyjaśnić znaczenia takie jak; CIA, FBI, która to w końcu LUMA . ROSALINA itp. Mam 3ds z softem 11.6 ...... ten ostatni. Nie mogłem sobie z tym poradzić i wysłałem konsolę do sklepu z alledrogo.. Jest tam miły gość co sprzedaje konsole nowe już przerobione LUMĄ. Głównie chodzi mi o odpalanie kopii gier bezpośrednio z softu konsoli, emulacja SNES i GBA. Dziękuję. Zapraszam do dyskusji . Chudy
Opublikowano 6 października 20177 l Masz napisane w opisie, że rozmowa o piratach równa się ban, także rozumiem, że piszesz o kopiach swoich gier. Niestety, nie chce mi się wymyślać na nowo koła, wystarczy google, trochę angielskiego i 3ds.guide oraz strony typu gbatemp żebyś wszystko zrozumiał. Luma to oprogramowanie wyłączające sprawdzanie podpisów w sofcie 3dsa, więc wszystkie niepodpisane programy działają. FBI pozwala instalować na konsoli pliki CIA, CIA z kolei to format instalacyjny paczek z programami na 3dsa. ROSALINA to dodatkowe menu odpalane podczas działania innego programu (np gry) przez odpowiednią kombinację klawiszy.Więcej mi się nie chce pisać.
Opublikowano 10 października 20177 l OK. Dziękuję. Już coś mi się rozjaśniło. Mam już zainstalwany CFW , soft Frrreeeshop i to FBI. Mogę odpalać kopie własnych gier. Nie ma z tym problemu. Nie mam niestety HOMEBREW LAUNCHER . Proszę o krótkie info jak to zainstalować. Czy na sofcie 11.6 jest możliwość tylko poprzez np. grę Ocarina of Time czy można w prostszy sposób poprzez instalację pliku CIA. Dzięki
Opublikowano 10 października 20177 l Po co ci Homebrew Launcher? Co chcesz odpalić? W zasadzie wszystko masz przy Lumie w formie CIA a Homebrew Launcher nie jest jakoś szczególnie potrzebny.
Opublikowano 11 października 20177 l Dobra pytanie lajka -przyszła konsola, na karcie 4gb jest przeróbka FBI czy hói wie co. I pytanie -jak to przenieść na większą kartę? Najpierw jedna zgrywać wsio na PC i z pc na drugą kartę? I wszystko będzie śmigać?
Opublikowano 11 października 20177 l To tylko pliki na karcie pamięci. Skopiuj wszystko z jednej na drugą i tyle.
Opublikowano 11 października 20177 l Dokładnie. Wyłączasz, wyciągasz, kopiujesz, wrzucasz nową, włączasz i po sprawie. TYLKO WAŻNE - KARTA MUSI BYĆ SFORMATOWANA SYSTEMEM FAT32. Jak masz większą niż 32gb to normalnymi narzędziami w Windowsie nie sformatujesz karty odpowiednio a exFat 3ds nie rozpozna.
Opublikowano 17 października 20177 l Jeżeli ktoś z forumka jest ze Śląska, ma 3DS/2DS obojętnie który model ale ma za wysoki soft żeby wgrać Lumę to chętnie pomogę Żeby nie było niedomówień - używam do tego metody "Magnet Hax"/ntrboothax Edytowane 17 października 20177 l przez blakuś
Opublikowano 19 października 20177 l robie jak z tym tutkiem i w momencie gdy jestem we freeshopie, wpisuje stronke 3ds.titlekeys wyskakuje mi invalid tite key format. Jakis rady? Kod wpisany z tutoriala bankowo dobrze wpisałem. 2:20
Opublikowano 19 października 20177 l Bo zmienili stronę (teraz jest http://3ds.titlekeys.gq/ ), dwa oryginalny FreeShop został zawieszony ( autor w pace... za pedofilie ). Jest jakiś dalej rozwijamy fork, poszukaj na gbatemp.net
Opublikowano 19 października 20177 l W tym nowszym natomiast nie mogę tego godmode odpalić. Coś źle robie?
Opublikowano 19 października 20177 l Ale skąd mamy wiedzieć co źle robisz :-) Jak chcesz, to podrzuć, pomogę ci ogarnąć :-) Ja zrobiłem kilka sztuk i działa. Soft jaki masz? EDIT: Jak już masz FreeShop to już jest dobrze. Zainstaluj nowszego przez FBI, najnowszy nazywa się Paul's freeShop i takiego szukaj. Wpisujesz tam odpowedni link (jest w tym filmiku) i musi działać. Edytowane 19 października 20177 l przez NemoKOF